Krajniak a Goga zo Sme rodina kritizujú EÚ kvôli dvojakému metru a migračnej politike: “Západ si z východnej Európy môže urobiť odpadkový kôš pre delikventov”

Krajniak a Goga zo Sme rodina kritizujú EÚ kvôli dvojakému metru a migračnej politike: “Západ si z východnej Európy môže urobiť odpadkový kôš pre delikventov”

Bratislava 6. januára 2019 (HSP/Foto:Facebook)

 

Milan Krajniak z hnutia Sme rodina na sociálnej sieti napísal, že francúzsky prezident Emmanuel Macron si môže v rámci Európskej únie dovoliť všetko, ale napríklad Poliaci či Taliani nie. Jeho kolega Ľudovít Goga upozorňuje na nápad Dánska umiestňovať nebezpečných migrantov zo Západu vo väzniciach vo východnejších krajinách.

Na snímke Ľudovít Goga (Sme rodina)

Podľa poslanca Krajniaka je dôvodom to, že Brusel má dvojaký meter. “Skús v niečom nesúhlasiť a zlízneš si to. Ale keď podporuješ migráciu a likvidáciu suverenity národných štátov, všetko je zrazu OK.”

Reklama

Krajniak jedným dychom dodáva, že je za pokračovanie EÚ. “Som za to, aby Slovensko bolo súčasťou tohto projektu. Ale nemala by platiť aspoň minimálna spravodlivosť? Keď Taliani predložili rozpočet so schodkom 2,4 percenta, Brusel proti nim rozpútal peklo, akí sú rozpočtovo nezodpovední. Ale keď Macron pred Vianocami zvýšil schodok Francúzska na 3,5 percenta, všetko je OK! Brusel chápe, že po protestoch žltých viest musel niečo urobiť a podhodiť nahnevaným Francúzom nejaké odrobinky.”

“Keď Macron nechal do vlastných občanov strielať gumovými projektilmi a policajti na nich vypustili psy, tak ho Brusel chápal, veď musí obnoviť poriadok. Ale keď Salvini odmietol do Talianska nelegálnych migrantov, tak to bolo neľudské a v rozpore s eurohodnotami. No keď Poliaci v súlade so svojimi zákonmi poslali do dôchodku sudcov nad 65 rokov, čo platí aj na Slovensku, Brusel chce zaviesť proti Poľsku sankcie. Ale keď Madrid zasiahol mocensky proti Katalánsku a rozpustil ich autonómiu, to je v súlade s eurohodnotami.”

Reklama

Krajniak ďalej uviedol: “Na Slovensku sme tu mali niečo, čo sa nám veľmi nepáčilo: “Vyhraj voľby a môžeš všetko.” Ak sme proti tomu protestovali, boli sme proti Slovensku? Nie. Boli sme iba proti arogancii moci. Ak odmietam politiku “Podporuj lidvidáciu suverenity národných štátov a môžeš všetko”, nie som proti EÚ. Som iba proti arogancii Bruselu.”

Podľa neho EÚ môže prežiť iba vtedy, ak bude suverenitu národných štátov rešpektovať. A ja chcem, aby EÚ prežila.

 

 

Reklama

 

Kollár: EÚ potrebuje reformu zvnútra

O postoji hnutia Sme rodina k projektu Euróspkej únie sa začiatkom týždňa vyjadril aj zakladateľ strany Boris Kollár. Vysvetlil, že hnutie Sme rodina podporuje Európsku úniu, no vidí priestor pre reformy. “Pozitívne vnímame funkčné prvky akými sú jednotný trh, schengenský priestor, colná únia, spoločná mena a aj iné nástroje, ktoré denno-denne využívame. Neprajeme si, aby zanikli. Ale pokladáme za potrebné úniu reformovať zvnútra a navrátiť jednotlivým členským štátom viac kompetencii v rozhodovaní.”

 

 

Reklama

Goga:  Krajiny západnej Európy si môžu z východnej Európy urobiť odpadkový kôš pre delikventov.

“Štedré hostiteľské krajiny prichádzajúcich migrantov našli ďalšie riešenie ako sa popasovať s prívalom problémových kriminálnych utečencov, imigrantov bez nároku na azyl a džihádistov. Podľa nových zákonov sa chce Dánsko najneskôr do konca roku 2019 zbaviť týchto indivíduí a umiestniť ich vo väzniciach mimo dánskeho teritória a to údajne práve v niektorej z krajín východnej Európy,” uvádza na Facebooku poslanec Národnej rady Ľudovít Goga (Sme rodina).

Momentálne už podľa jeho slov Dánsko rokuje o podobnej spolupráci s Lichtenštajnskom, ktoré je ale veľmi skeptické voči týmto krokom. “Ako ďalšiu možnosť si nechávajú aj Rumunsko a uvidí sa kto bude nasledovať po ňom.”

Tieto opatrenia by vraj mali vyslať silný signál imigrantom a odradiť ich od kriminálnych aktivít pretože štandard väzníc v týchto krajinách je nižší a dánske väznice majú “slúžiť” len miestnym obyvateľom.

“Je preto možné, že aj ďalšie otvorené, tolerantné a solidárne štáty západnej Európy si vezmú z Dánska príklad a urobia si z východnej Európy odpadkový kôš pre delikventov. Aj toto je ďalší príklad toho ako to môže o pár rokov v Európe vyzerať pokiaľ sa nezačne problém imigrácie riešiť od koreňa, neprestanú sa podporovať vojny na strednom východe, nezavedú sa prísne kontroly vonkajších hraníc či rýchle a jednoduché deportácie delikventov a imigrantov, ktorým bol zamietnutý azyl a hlavne neprestane pokrytecká pretvárka o tom ako Európa dokáže sama prichýliť celý africký kontinent a stredný východ,” uviedol Goga.

Doplnil, že hnutie Sme rodina je za komplexne riešenie situácie. “Nevpustenie už žiadnych nelegálnych migrantov, silná ochrana vonkajsich hraníc,vytvorenie záchytných miest mimo Európy a mnoho ďalších krokov. Je potrebné sa zamerať na zlepšenie životných a pracovných podmienok vlastných obyvateľov európskej únie v jednotlivých členských štátoch. Sme eurorealisti a veríme, že nové vedenie EU po voľbách sa dokáže s otázkou migrácie popasovať a vyrieši tuto v zaujme svojich obyvateľov.”

 

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Rieka Seina sa podľa utorňajších slov francúzskeho prezidenta blíži k tomu, aby sa v nej dalo plávať. V Seine sa tiež majú konať niektoré plavecké preteky v rámci letných olympijských hier od konca júla.

20:25

Súd v Berlíne v utorok odsúdil na podmienečné tresty osem mesiacov troch klimatických aktivistov za posprejovanie Brandenburskej brány. Obžalovaní vo veku 22, 28 a 64 rokov z klimatickej skupiny Posledná generácia sa už predtým priznali, že 17. septembra 2023 nasprejovali Brandenburskú bránu na oranžovo. Argumentovali, že ich akcia bola vzhľadom na klimatickú krízu “primeraným a potrebným protestom”.

20:23

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Madride. V úvodnom kole vyradila Američanku Sofiu Keninovú 6:2, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude ôsma nasadená Tunisanka Ons Jabeurová.

20:09

Európska komisia (EK) podnikne kroky na riešenie ruskej tieňovej flotily ropných tankerov. V rámci ďalšieho balíka sankcií bude hľadať spôsoby, ako sa s ňou vyrovnať. Uviedol to v pondelok (22. 4.) v rozhovore pre Politico švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billström.

20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali