KOZ plánuje organizovať protestné pochody za práva zamestnancov

KOZ plánuje organizovať protestné pochody za práva zamestnancov

Bratislava 11. septembra 2020 (SITA/HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar)

 

Konfederácia odborových zväzov SR (KOZ) plánuje v nadchádzajúcich troch týždňoch organizovať protestné pochody v šiestich krajských mestách Slovenska. Protestnými pochodmi chce KOZ upozorniť vládu, že všetci pracujúci si zaslúžia rešpekt

Marián Magdoško, KOZ, protesty
Na snímke prezident Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR Marián Magdoško

„Naša vláda hľadá úsporu na strane zamestnancov. Preto chceme protestami dať najavo náš nesúhlas so snahou a konaním vlády, ktorými sa snaží o znižovanie mzdových a sociálnych štandardov pracujúcich, a zároveň naznačiť, že takýmito jednostrannými protizamestnaneckými a protisociálnymi opatreniami sa sociálny zmier skončil,“ odôvodnil protesty v piatok prezident KOZ SR Marián Magdoško.

Reklama

V rebríčku kvality slovenských pracovných miest v rámci krajín EÚ odpracuje slovenský zamestnanec ročne o 32 dní viac ako nemecký zamestnanec, máme 1. najvyšší podiel zamestnancov pracujúcich v noci, 2. najvyšší podiel zamestnancov pracujúcich cez agentúry dočasného zamestnávania, či 4. najvyšší podiel zamestnancov pracujúcich na zmeny.

„Slovenská minimálna mzda je 4. najnižšia minimálna mzda v parite kúpnej sily, aj v priemerných nákladoch práce. Máme 4. najnižšie priemerné celkové náklady práce na zamestnanca v parite kúpnej sily,“ povedala viceprezidentka KOZ SR Monika Uhlerová.

Reklama

Protestné pochody za práva všetkých zamestnancov sa uskutočnia 17. septembra v Košiciach, 18. septembra v Prešove, 22. septembra v Banskej Bystrici, 24. septembra v Žiline, 28. septembra v Trenčíne a 29. septembra v Trnave, všetky so začiatkom približne o 15:30.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:34

Polícia odvolala pátranie po dvoch 17-ročných chovankyniach Centra pre deti a rodiny Semeteš vo Vysokej nad Kysucou (okres Čadca). Selinu a Luisu Halmové našli a sú v poriadku. Po nezvestných tínedžerkách polícia pátrala po tom, čo 4. mája opustili centrum pre deti a rodiny a nepodali o sebe žiadne informácie.

15:33

Slovenský dvojkajak v zložení Katarína Pecsuková, Dagmar Čulenová obsadil v A-finále K2 na 500 m na úvodnom podujatí Svetového pohára v Szegede deviate miesto. Mužská kádvojka v zostave Csaba Zalka, Adam Botek skončila v B-finále štvrtá rovnako ako Denis Myšák v K1 na 500 m. Obe lode celkovo klasifikovali na 13. priečke. Dvojkajak Milan Dörner, Ákos Gacsal finišoval v C-finále ôsmy, celkovo bol 26.

15:31

Rodičov, ktorí odkladajú peniaze svojim deťom na budúcnosť, na Slovensku aj v Českej republike pribúda. Počet investujúcich rodičov na Slovensku stúpol za jeden rok až o 84 %, pričom v susednom Česku išlo o 51-percentný nárast, vyplýva to zo štatistík investičnej platformy Portu.

15:16

Organizátori Eurovízie vyradili v sobotu holandského speváka Joosta Kleina z tejto pesničkovej súťaže. Len niekoľko hodín pred jej finále tak reagovali na sťažnosť členky produkčného štábu, ktorá speváka obvinila zo zastrašovania.

15:14

Ruský prezident Vladimir Putin v sobotu podpísal výnos, ktorým potvrdil zloženie novej vlády. Na jej čele zostane Michail Mišustin a vláda bude mať desať vicepremiérov.

14:46

Spoločnosť Starlink dodávajúca satelity, ktorú vlastní spoločnosť SpaceX, v sobotu varovala pred zhoršenými službami zapríčinenými najväčšou geomagnetickou búrkou za posledných dvadsať rokov, ktorá je spôsobená slnečnou aktivitou.

14:03

Ruské ministerstvo obrany v sobotu oznámilo prevzatie kontroly nad piatimi obcami v ukrajinskej Charkovskej oblasti a jednou v Doneckej oblasti. Ukrajinské úrady hlásia po ruských útokoch obete na životoch i zranených.

14:02

Slovenská reprezentantka v rýchlostnej kanoistike Dagmar Čulenová obsadila v A-finále K1 na 1000 m na úvodnom podujatí Svetového pohára v Szegede ôsme miesto. Bianka Sidová vyhrala B-finále a celkovo ju klasifikovali na 10. priečke. Deblkanoisti Peter Kizek s Eduardom Strýčkom dopádlovali v B-finále na šiestej pozícii, v konečnom účtovaní boli 15.

14:02

Jeden muž zahynul a ďalší utrpel zranenia pri ukrajinskom dronovom útoku, ktorého terčom bol zaparkovaný kamión v pohraničnej obci ležiacej v ruskej Belgorodskej oblasti. Povedal to v sobotu gubernátor tejto oblasti Viačeslav Gladkov

14:00

Srbský tenista Hamad Medjedovič postúpil do 3. kola dvojhry na antukovom turnaji ATP v Ríme. V sobotnom zápase zdolal 30. nasadeného Španiela Alejandra Davidovicha Fokinu 7:6 (4), 6:4.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke samozber jahôd v Návojovciach

Autor: TASR-Radovan Stoklasa

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali