Kauza “pliaga” vypovedá o KDH viac ako by chcelo

Kauza “pliaga” vypovedá o KDH viac ako by chcelo

Bratislava 4. septembra 2023 (HSP/Foto:TASR – Dano Veselský)

 

Milan Majerský, predseda KDH sa svojím vyjadrením ohľadom LGBT, postaral o najväčšiu reklamu pre svoju stranu za posledné obdobie, ťažko však povedať, či pozitívnu. Ak bolo jeho  skutočným úmyslom upútať pozornosť, tak mu môžeme gratulovať k jeho politickému talentu. Alebo, čo je pravdepodobnejšie vysvetlenie, ide o neobratnosť vo vyjadrovaní, ako aj politickú schizofréniu a prázdno, v ktorom sa KDH ocitlo

Strana, ktorá je už 7 rokov mimo parlamentu, stratila vďaka rôznym rozporom, konfliktom, kauzám a viac menej likvidácii svojej kresťanskej podstaty, teda toho najdôležitejšieho, postupne svoj význam. Jej predstavitelia so rozutekali, prípadne si vytvorili vlastné platformy.

Reklama

KDH nepomáha ani fakt, že z jej radov pochádza “všeobecne (ne)obľúbený” Daniel Lipšic, od ktorého sa strana stále jasne nedištancovala.

Strana pod vedením nemasného-neslanehé Majerského lavíruje a voličom nemá čo ponúknuť.

Reklama

Tzv. demokratických strán je plné vrece, na sociálne programy je tu Smer, ktorý navyše prebral aj význam rodiny, tradície a národnej hrdosti, nehovoriac o SNS, Republike a iných. A na omšu si ľudia radšej skočia do kostola. Pre svoju vieru nepotrebujú zástupnú stranu, ale idú priamo k zdroju.

Mimochodom, kde bolo KDH, teda, kde sú jeho reakcie na súčasné znevažovanie kresťanstva, či dokonca priame útoky na náboženstvo, na ktorom je založená Európa, ešte od čias starovekého Ríma. Kde sú ich odsudzuj

KDH
na snímke sprava predseda KDH Milan Majerský a bývalý šéf parlamentu a dlhoročný člen hnutia František Mikloško
ce vyjadrenia? Ale, kto by niečo také od nich čakal? Súčasné KDH sa ústami europoslankyne Lexman zmôže tak akurát na boj proti dezinformáciám a ďalšiu bruselskú, protislovenskú a proti ľudským právam zameranú agendu.

 

Quo vadis?

Poďme však k možnostiam hnutia. Na začiatok treba zdôrazniť, že je otázne či sa KDH vôbec dostane do parlamentu. A ak sa tam dostane, s kým vlastne “bude spolu sedieť?”

Doteraz sa zdalo, že ich jediným reálnym partnerom na vládnutie je Progresívne Slovensko. Len si to zvážte – akože kresťanská strana chce ísť do vlády s liberálnymi extrémistami s fašistickou mentalitou…

Reklama

Nebolo by to však nič nové, už pred poslednými voľbami  sa strana dohodla na spolupráci s PS a SPOLU. Vtedajší predseda Alojz Hlina, súčasný kandidáta SaS (tiež to dosť vypovedá o ňom i o KDH)… odmietol rozdúchavanie ideologických rozdielov medzi stranami kvôli LGBT či potratom. Kresťanská strana, však v týchto otázkach musí byť konzistentná a jasná. O týchto veciach sa vôbec nemá čo baviť a už vôbec z nich ustúpiť.

Takže, snaha o novodobú spoluprácu s progresívcami nie je žiadna novinka, je to ale otvorený hrob, ktorý môže znova pochovať KDH. Prispel k tomu aj František Mikloško svojím “koketovaním” v bratislavskej Teplárni “o prijatí LGBT ľudí cirkvou.”

Ten by sa mal asi tiež ospravedlniť progresívcom za výroky svojho šéfa. Najlepšie ďalším rozhovorom a “úprimným vysvetlením.” Mikloško je predstaviteľ “kresťanskej” bratislavskej kaviarne. Patrí teda medzi zblúdilých kresťanov, ktorí by mali zvážiť, či neopustia katolícku cirkev a neprestúpia do nejakej protestantskej sekty alebo do anglikánskej cirkvi. Dosť na tom, že Mikloško bude svojim fanúšikom veľmi ťažko slová Majerského vysvetľovať, bez toho, aby vzbudil ich nevôľu.

Majerský svojim nešikovným vyjadrením dosiahol dve veľmi odlišné, ale pre KDH nie veľmi dobré veci. Za prvé, popudil si svojho milovaného budúceho progresívneho partnera a za druhé sa síce konečne, aspoň v nejakej hodnotovej otázke, vyjadril jasnejšie, no následne po jeho ospravedlňovaní aj to vyznelo ako omyl.

KDH sa vymedzilo proti všetkým stranám, ku ktorým by mohla mať konzervatívna strana bližšie a zostali mu iba progresívno-liberálni partneri. KDH je teraz odkázaná byť vo vláde s progresívnymi extrémistami, s ktorými už v podstate všetky relevantné strany odmietli povolebnú spoluprácu a to aj v rátane hodnotovo trápneho Hlasu.

Reklama

Včerajšie vyjadrenie Majerského bolo prvé hodnotové vyjadrenie, samozrejme veľmi nešikovne povedané, aké by mali z úst KDH zaznievať každodenne. Ale myslíte, že budú. Som si istý, že nie. Tento zle formulovaný “omyl” bol na dlho posledný pokus.

 

Prekročia brány parlamentu?

Vezmime do úvahy aj možnosť, že sa KDH dostane do parlamentu. Potom, ak mu Progresívne Slovensko láskavo odpustí a hlavne ho bude potrebovať do počtu, teoreticky môže byť súčasťou vlády, hypotetickej a pre stranu definitívnej.

V opačnom prípade, nemôže počítať najmä so Smerom a tým pádom stranami, ktoré by predstavovali takúto koaličnú vládu. Vychádzajúc z Majerského vyjadrení o policajných kauzách, ktorými sa voči Hlasu a Smeru vymedzil.

Jednoducho, vedenie KDH robí politiku, ktorá je konzervatívcom odporná a ktorá progresívcov popudzuje. Politiku, ktorá je namierená na bratislavského kaviarenského “kresťanského” mudrlanta. A tu je dôležitá otázka, či takýchto mudrlantov bude dosť.

Biblia sa našťastie nemusela prispôsobovať kaviarenským neomarxistom a jasné hovorí: “Poznám tvoje skutky, že nie si ani studený, ani horúci. Kiežby si bol studený alebo horúci! 1Takto, že si vlažný, ani horúci, ani studený, vypľujem ťa zo svojich úst.

A hovorí to o KDH, ktoré už roky nie je schopné prihlásiť sa k elementárnym kresťanským hodnotám. Nedokáže byť jasné. A je tak úplne nepotrebné. Verme, že volič vypľuje KDH znova mimo parlament ako jednu nepotrebnú, zbytočnú stranu, ktorá názvom láka voliča, ktorého následne spojením s liberálmi znova oklame.

Prečítajte si tiež:

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:52

Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE) v pondelok vyzvala na zlepšenie ochrany rádioaktívneho materiálu počas jeho prepravy. MAAE argumentovala štatistikou z vlaňajška, keď 31 krajín nahlásilo celkovo 168 prípadov krádeže alebo straty rádioaktívnych materiálov.

12:42

Stovky demonštrantov sa v pondelok zhromaždili pred Vrchným súdom v Londýne, ktorý bude rozhodovať vo veci vydania zakladateľa servera WikiLeaks Juliana Assangea do Spojených štátov.

Súd už koncom marca rozhodol, že Assange nemôže byť do USA vydaný okamžite.

12:26

Európska komisia (EK) v správe pre médiá pripomenula, že od nedele 19. mája vstúpili do platnosti nové pravidlá na harmonizáciu trestných činov a sankcií za porušenie reštriktívnych opatrení EÚ.

Nové pravidlá zabezpečia, aby sa porušenia spoločných sankcií EÚ mohli trestne vyšetrovať a stíhať vo všetkých členských štátoch. Dohodnuté pravidlá zahŕňajú zoznam trestných činov súvisiacich s porušovaním a obchádzaním sankcií EÚ.

12:10

Trend vyššieho výberu mýta za využitie vymedzených úsekov ciest a diaľnic na Slovensku pokračoval aj v apríli. Dopravcovia uhradili celkom 19,41 milióna eur, čo je o 5 % viac ako v apríli 2023. V celom prvom štvrťroku tohto roku pritom rast výberu dosiahol medziročne 4 %. V pondelok o tom informovala spoločnosť SkyToll.

11:49

Dovedna 554 osôb podozrivých z páchania domáceho násilia zadržala a obvinila počas štvordňovej operácie polícia Nového Južného Walesu, najľudnatejšieho spomedzi austrálskych štátov.

11:26

Do nepokojmi zmietaného francúzskeho zámorského územia Nová Kaledónia dorazilo tisíc policajtov s cieľom obnoviť poriadok, oznámili v pondelok francúzske úrady na tomto tichomorskom súostroví. Medzinárodné letisko pri meste Nouméa zostane podľa prevádzkovateľov uzatvorené do štvrtka.

Nepokoje
Muž stojí pred zhoreným autom po nepokojoch v meste Noumea, v Novej Kaledónii 15. mája 2024
11:00

Po piatich nezvestných z motorového člna, ktorý sa v sobotu neskoro večer zrazil so švajčiarskou výletnou loďou na Dunaji pri severomaďarskej obci Verőce, stále intenzívne pátrajú. Pri nehode zahynuli dve osoby a jedna sa zranila.

10:52

Ceny energií sa v uplynulom týždni výraznejšie nemenili a zostávajú blízko tohoročných maxím. Zemný plyn s dodaním v júni sa na holandskej burze TTF v piatok (17. 5.) predával za 30,769 eura za megawatthodinu (MWh) a elektrina s dodaním v roku 2025 stála na pražskej burze PXE 96,99 eura/MWh.

10:39

Pakistan vyhlásil pondelok za deň smútku na pamiatku iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího, ktorý zahynul pri havárii vrtuľníka v iránskej provincii Východný Azerbajdžan. Na sociálnych sieťach o tom informoval pakistanský premiér Šáhbáz Šaríf.

10:20

Za víťaza nedeľňajších prezidentských volieb v Dominikánskej republike sa vyhlásila úradujúca hlava štátu Luis Abinader. Jeho protikandidáti v noci na pondelok priznali porážku.

Podľa predbežných údajov volebných úradov získal Abinader 59,09 percenta hlasov, za ním nasledovali trojnásobný exprezident Leonel Fernandéz s 26,94 percenta a bývalý predseda parlamentu Abel Martínez s približne desiatimi percentami.

09:59

Rusko bolo aj v apríli najväčším dodávateľom ropy do Číny, keď objem dodávok zvýšilo medziročne takmer o tretinu. Prvú pozíciu najväčších dodávateľov tejto suroviny do najväčšej ázijskej ekonomiky si tak udržalo už 12. mesiac po sebe.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Dieťa skáče do odvodňovacej priekopy pozdĺž rieky Ozama v štvrti Gualey v Santo Domingu v Dominikánskej republike

Autor: AP/Matias Delacroix

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Pavel Jacz

Peter Haršáni

Marek Brna

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali