Johnestone: Viem, ako raz a navždy zastaviť Vladimira Putina

Johnestone: Viem, ako raz a navždy zastaviť Vladimira Putina

Moskva 1. októbra 2022 (HSP/caitlinjohnstone/Foto:TASR/AP/Russian Presidential Press Service)

 

Ponúkam tu svoje strategické kúzla západnému impériu zadarmo, píše vo svojom poslednom satirickom komentári Caitlin Johnestone

Vladimir Putin
Na snímke ruský prezident Vladimir Putin

Agentúra Associated Press nás práve informovala, že ide o “nepodloženú konšpiračnú teóriu”, podľa ktorej sú USA zodpovedné za sabotáž plynovodov Nord Stream, ktoré boli zriadené na prepravu ruského plynu do Nemecka, a že túto nepodloženú konšpiračnú teóriu propaguje výlučne Rusko a krajne pravicové skupiny.

Reklama

“Kremeľ a ruské štátne médiá agresívne presadzujú nepodloženú konšpiračnú teóriu obviňujúcu Spojené štáty z poškodenia plynovodov v Baltskom mori, čo je podľa analytikov ďalšia snaha rozdeliť USA a ich európskych spojencov,” uvádza agentúra AP. “Ruský postoj sa odráža aj na fórach sociálnych médií, ktoré sú populárne medzi americkými konzervatívcami a krajne pravicovými skupinami.”

“Názor, že škody spôsobili USA, koloval na internetových fórach u amerických konzervatívcov a prívržencov hnutia QAnon, konšpiračnej teórie, ktorá tvrdí, že Trump bojuje proti satanistickej sekte obchodujúcej s deťmi, ktorá riadi svetové dianie,” uvádza AP.

Reklama

Táto informácia môže byť prekvapením pre mnohých ľudí, ktorí si neuvedomujú, že presadzovanie tohto tvrdenia nevyhnutne znamená, že sú buď ruskí, alebo krajne pravicoví konšpirační teoretici QAnon, satanistickí pedofili, ako napríklad bývalý poľský minister zahraničných vecí a súčasný úradujúci poslanec Európskeho parlamentu Radek Sikorski, ktorý otvorene poďakoval Spojeným štátom za odpálenie plynovodov.

Správa, že táto konšpiračná teória je “nepodložená”, môže prekvapiť aj tých, ktorí si všimli, že prezident Biden aj jeho námestníčka ministra zahraničných vecí pre politické záležitosti Victoria Nulandová výslovne povedali, že Nord Stream 2 bude ukončený, ak Rusko napadne Ukrajinu, že USA uvalili sankcie na tých, ktorí Nord Stream 2 postavili, že zasvätenci z Washingtonu sa vyjadrili, že chcú, aby Európania boli viac závislí od severoamerickej energie ako od plynovodov z Ruska, že Nemci práve nahnevane požadovali ukončenie sankcií voči Rusku pod vedením USA a opätovné otvorenie plynovodu Nord Stream, že námorné sily USA nedávno vykonávali cvičenia bezpilotných podmorských vozidiel priamo v mieste, kde boli plynovody napadnuté, že v blízkosti ruských plynovodov sa v minulosti našli bezpilotné podmorské vozidlá s výbušnými náložami, že Poľsko doslova na druhý deň otvorilo plynovod, ktorý bude prepravovať plyn z Nórska cez Dánsko a Baltské more, že krátko pred výbuchmi boli zaznamenané lety amerických vojenských vrtuľníkov medzi dvoma miestami výbuchu a pozdĺž plynovodu Nord Stream 2, že impérium USA má výslovne deklarovanú politiku zabezpečiť, aby sa nevyvíjali sily, ktoré by mohli spochybniť jeho globálnu hegemóniu vrátane Európy, a že CIA má známu históriu vyhadzovania ruských plynovodov do vzduchu.

Ale je to v správach, takže je to určite pravda. Nesmú klamať. USA nie sú vinné.

Ak je teda bláznivou rusko-satanisticko-pedofilno-QAnonovskou treskotajúcou konšpiračnou teóriou veriť, že vláda USA alebo jej imperiálni zástupcovia mohli mať niečo spoločné so sabotážou ruských plynovodov, kto to urobil?

Nuž, toto vám vyrazí dych, pretože je to divoko proti intuícii, ale tu je odpoveď: Rusko.

Reklama

Tvrdia to takí vždy nestranní a absolútne dôveryhodní experti ako bývalý riaditeľ CIA John Brennan, ktorý hovorí, že “Rusko je určite najpravdepodobnejším podozrivým”, a expert NATO Alexander Vershbow, ktorý tvrdí, že Putin vyhodil do vzduchu svoje vlastné potrubia namiesto toho, aby jednoducho zavrel kohútik, pretože chcel svetu ukázať, že je “šialenec”.

“Sabotáž plynovodov Nord Stream ešte viac posilňuje obraz Putina ako šialenca, čo by mohlo presvedčiť niektorých spojencov, aby presadzovali prímerie a rokovania, ktoré by nevyhnutne znamenali, že Ukrajina sa vzdá značného množstva územia,” povedal Vershbow pre Susan B. Glaserovú z The Atlantic.

Takže to je všetko. Rusko, nie americké impérium, je zodpovedné za zničenie miliardy dolárov vlastnej ekonomickej a energetickej infraštruktúry a uvoľnenie stoviek miliónov dolárov vlastného plynu a ukončenie kľúčového bodu vplyvu na Európu v priamom uľahčení geostrategických záujmov USA a v priamom rozvrátení vlastných záujmov, pretože Putin je šialený blázon. Keby to nebola pravda, nemohli by o tom informovať v správach.

Takže ste pripravení na moju brilantnú stratégiu, ako poraziť Putina? Tu je: jednoducho sa postavte na zadné a počkajte, kým vyhodí do vzduchu zvyšok Ruska.

Koniec koncov, ide vraj o toho istého šialenca, ktorý podľa informácií denníka New York Times prikazuje svojim vojakom, aby ostreľovali jadrovú elektráreň, ktorú už majú pod kontrolou. Ak je Putin bľabotajúci, iracionálny šialenec, ktorý rád vyhadzuje do vzduchu svoje vlastné veci bez iného dôvodu, ako aby sa správal ako blázon, určite, ak sa budeme držať bokom a necháme ho, aby sa sám rozhodol, čoskoro premení Ruskú federáciu na pariacu sa hromadu trosiek.

Reklama

Úprimne, nemôžem uveriť, že som na to musela prísť ja, skromná blogerka, v mene amerického impéria. Človek by si myslel, že so všetkými tými geniálnymi mozgami vo vláde USA a v hlavných spravodajských médiách na to prídu sami, ale zrejme občas potrebujú trochu pomoci. Všetky think tanky v DC mi môžu zavolať a ponúknuť mi akékoľvek lukratívne zamestnanie.

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

06:40

Francúzske úrady počas uplynulých dní v rámci rozsiahlych policajných razií vo viacerých mestách zadržali 1357 osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Vo štvrtok to v meste Dijon vyhlásil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Informovala agentúra DPA.

06:30

V Juhoafrickej republike (JAR) sa vo štvrtok zrútil z mosta do rokliny autobus a následne začal horieť. Pri nehode zahynulo 45 ľudí, informovala agentúra AFP.

Nehodu na juhu Afriky prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali