Hokej-play-off: Košičania chcú zlepšiť výkon, Nitrania zopakovať sobotný

Hokej-play-off: Košičania chcú zlepšiť výkon, Nitrania zopakovať sobotný

Nitra 20. apríla (TASR/HSP)

 

O víťazovi finálovej série hokejovej extraligy medzi HC Košice a HK Nitra definitívne rozhodne až siedmy zápas. Hráči Nitry v šiestom stretnutí vyrovnali stav série na 3:3 a víťazstvom 3:1 sa rozlúčili s domácim prostredím. Košičania ako víťaz základnej časti odohrajú rozhodujúci zápas finále pred vlastným publikom a veria, že to môže byť výhodou.

Hráči Nitry nastupovali na šiesty zápas finálovej série s vedomím, že musia zvíťaziť. V opačnom prípade by boli svedkami osláv košického titulu a to nechceli dopustiť. S vlastným publikom sa v sezóne 2013/2014 napokon rozlúčili víťazstvom. Nad Košičanmi vyhrali 3:1 a vrátili sériu na východ republiky. Domácich upokojil gól útočníka Martina Segľu, ktorý v druhej tretine zvyšoval na 2:0. “Ten pocit je neskutočný. Som rád, že mi to tam padá aj vo finálových zápasoch. Dúfam, že to bude pokračovať ešte aj v siedmom,” uviedol Segľa.

Reklama

Tréneri domáceho tímu Antonín Stavjaňa s asistentom Karolom Kolečánim spravili počas zápasu viacero zásahov do zostavy. Stretnutie nedohral útočník Richard Mráz a o jeho účasti v siedmom zápase sa rozhodne v nedeľu. Menší priestor na ľade dostali v šiestom stretnutí aj ďalší hráči, v ich prípade však neboli príčinou zdravotné problémy. “Niektorí hráči nehrali v optimálnej forme. Skúsili sme to preto oživiť,” poznamenal asistent nitrianskeho trénera Karol Kolečáni. Aj po šiestom stretnutí naďalej platí, že finálové zápasy vyhráva Nitra v riadnom hracom čase a Košičania až v predĺžení či v samostatných nájazdoch. Na margo tejto skutočnosti Karol Kolečáni poznamenal: “Ja som to povedal už v minulej sezóne. Myslím si, že vo finálových zápasoch by sa malo hrať do rozhodnutia v predĺžení a nemali by rozhodovať samostatné nájazdy,” dodal.

O víťazstvo Nitry v šiestom zápase sa gólom zaslúžil obranca Dušan Milo. Autor druhého nitrianskeho gólu verí, že rozhodujúce stretnutie vyhrá tím spod Zobora. “Uvidíme, kto to uchopí za správny koniec. Košice mali v piatom zápase navrch. Sú zvyknutí na väčšie klzisko, lepšie na ňom korčuľovali. Už v dnešnom šiestom stretnutí sme do toho dali všetko a to isté musíme aj v pondelok. Uvidíme ako to dopadne, nechajme sa prekvapiť,” povedal Milo pre TASR.

Reklama

Košičania nepodali v šiestom stretnutí optimálny výkon. Po góle Segľu prvýkrát v sérii prehrávali trojgólovým rozdielom a aj napriek zlepšenému výkonu v tretej tretine už náskok súpera nezmazali. “Nitra na nás vytvorila tlak už na začiatku zápasu. V prvých dvoch tretinách boli omnoho lepší a my sme si víťazstvo nezaslúžili,” povedal brankár Košičanov Rastislav Staňa. “Doma sme v piatom zápase podali výborný výkon a asi bolo pre nás ťažké podať dva také výkony po sebe. Ani za stavu 0:3 sme to síce nevzdali, no s takýmto výkonom sa v siedmom zápase nedá vyhrať,” uviedol Staňa pre TASR.

Vďaka víťazstvu v základnej časti budú mať Košičania v rozhodujúcom zápase finálovej série výhodu domáceho prostredia. To bolo nielen vo finále, ale aj v predchádzajúcom priebehu sezóny veľkou výhodou Košičanov. Tréner Anton Tomko však pred rozhodujúcim zápasom radšej krotí emócie. “Siedmy zápas je posledný v sezóne. Nedá sa hovoriť, či je to výhoda alebo nie. Hráme v domácom prostredí, poznáme ho a dúfam, že zvíťazíme,” povedal tréner HC.

Počas absencie Martina Štrbáka je kapitánom Košičanov Peter Bartoš. Ani on nepochybuje, že siedmy zápas bude pred výbornou kulisou, ktorá poženie vpred domáci tím. “V siedmom stretnutí rozhoduje všetko: hlava, nasadenie, stopercentný prístup. Rozhodujúci zápas hráme doma a verím, že naše publikum ukáže, že vie byť fantastické. Želám si, aby boli diváci naším ďalším hráčom,” dodal Bartoš. Rozhodujúce siedme stretnutie finálovej série je na programe v pondelok o 17:00 v Košiciach.

hm ms /k dispozícii sú zvukové záznamy

Object name: Dušan Milo pred 7. finálovým zápasom

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

18:23

Osemnásťročná žena bola v piatok zranená pri útoku nožom v meste Ramla v strednom Izraeli juhovýchodne od Tel Avivu, uviedla polícia.

18:20

Rumunský súd v piatok schválil začatie pojednávania s kontroverzným influencerom Andrewom Tateom a jeho bratom Tristanom v kauze obchodovania s ľuďmi. Dátum však zatiaľ nestanovil.

18:04

Poľskí colníci zablokovali výjazd Ukrajincov, ktorí na Ukrajinu privážajú približne 20 áut, vrátane áut pre potreby ukrajinských ozbrojených síl.

Podľa internetových správ škandál vypukol na hraničnom priechode Zosin-Ustilug.

18:03

Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski vyjadril nádej, že ruský prezident Vladimir Putin nebude taký šialený a nezaútočí na Severoatlantickú alianciu (NATO). Povedal to v piatok počas živého streamovania na sociálnych sieťach.

17:56

Pápež František sa zúčastní na pracovnom zasadnutí o umelej inteligencii, ktoré sa uskutoční v júni na summite G7 v Taliansku. Informovala o tom v piatok talianska premiérka Giorgia Meloniová a dodala, že vôbec prvýkrát v histórií sa pápež zúčastní na takýchto stretnutiach v rámci G7.

17:49

Spojené štáty odložili plány na sankcie voči jednotkám izraelskej armády pre porušovanie ľudských práv v Predjordánsku. Vyplýva to z piatkových informácií televízie ABC News.

17:43

Európska únia poskytne Beninu takmer 50 miliónov eur na podporu bezpečnosti a boj proti terorizmu, uviedol v piatok predseda Európskej rady Charles Michel.

17:26

Bábätko zachránené z maternice svojej umierajúcej matky v Pásme Gazy zomrelo, informoval v piatok jeho strýko.

17:06

Novinári talianskej verejnoprávnej spoločnosti RAI plánujú 6. mája vstúpiť do 24-hodinového štrajku na protest proti snahám vlády zasahovať im do práce a nevyhovujúcim pracovným podmienkam. Oznámilo to v piatok odborové hnutie USIGrai.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali