HC´05 Banská Bystrica pokračuje v extralige s novými majiteľmi

HC´05 Banská Bystrica pokračuje v extralige s novými majiteľmi

Banská Bystrica 2. júna 2021 (TASR/HSP/Foto:TASR-Ján Krošlák)

 

Trojnásobný slovenský hokejový majster HC´05 Banská Bystrica zmenil majiteľov. Klub opúšťa Juraj Koval a 90-percentný podiel získala spoločnosť SOPHISTIC INVESTMENT, zastúpená Tomášom Boľošom. Ten bol doterajším predsedom predstavenstva HC´05 a naďalej na tejto pozícii zostane. Zvyšných desať percent akcií nadobudol Július Koval, syn exmajiteľa, pričom zotrvá aj vo funkcii športového manažéra. Ďalšími členmi predstavenstva klubu sa stali Lukáš Opáth a Vladimír Tropp

Juraj Koval, Tomáš Boľoš
Na snímke sprava doterajšie vedenie klubu HC´05 Banská Bystrica Juraj Koval a nový vlastník klubu Tomáš Boľoš

“Chcem poďakovať Jurajovi Kovalovi i najbližším spolupracovníkom za to, čo pre banskobystrický hokej urobili. Bol som pri založení občianskeho združenia v roku 2005 a v roku 2019 som prijal funkciu predsedu predstavenstva. Postupne naše rozhovory viedli k tomu, aby som nadobudol majoritný podiel v klube. Reálne kontúry sa začali formovať v januári tohto roka a na začiatku mája došlo k podpisu memoranda. Bol pod ním i podpis Richarda Zedníka a komunikácia bola i s Michalom Handzušom. S oboma skvelými bývalými reprezentantmi sme sa dohodli, že túto tému rozoberieme po skončení majstrovstiev sveta v hokeji, čiže ohľadne prevodu akcií budem s nimi v tejto diskusii pokračovať. Pre oboch zostáva naďalej priestor priameho vstupu do klubu. Záleží nám na mládeži, ideálne by bolo dať dohromady seniorský klub a mládež, ktorú má dnes pod palcom Michal Handzuš pod občianskym združením Barani. Toto občianske združenie by mohlo byť akcionárom spoločnosti HC´05,” uviedol na stredajšej tlačovej konferencii Boľoš.

Reklama

Jeho priorita je totiž postupne implementovať aj juniorov i ostatných mladších hráčov do mužského hokeja. “HC´05 je nesmierne silná nadregionálna značka. Je to pre mňa i pre nové vedenie záväzok, aby sme túto značku potvrdili a posunuli ju ešte vyššie. Chceme, aby sa aj diváci vrátili na štadión a zaplnili tribúny. Veríme, že sa nám to s podporou mesta Banská Bystrica podarí a privítame ich už počas jesene na krásnom a modernom štadióne,” dodal Boľoš.

Ján Nosko
Na snímke primátor mesta Ján Nosko

Primátor mesta Ján Nosko potvrdil, že rekonštrukčné práce na zimnom štadióne prebiehajú podľa plánu a nič nebráni tomu, aby tam HC´05 mohol najneskôr v novembri hrať extraligové zápasy: “Vďaka organizácii Európskeho mládežníckeho olympijského festivalu EYOF má mesto finančné zdroje na obnovu infraštruktúry. Pokračujeme aj po zmene vlády SR v modernizácii športovísk, vrátane zimného štadióna. Verím, že na jeseň budú môcť hokejisti začať sezónu na bystrickom štadióne a nové vedenie nadviaže na predchádzajúce úspechy. My sa vynasnažíme vytvoriť podmienky nielen pre mládež, ale aj pre seniorský hokej, aby sa mu darilo.”

Reklama
Lukáš Opáth
Na snímke generálny riaditeľ Lukáš Opáth

Novým generálnym riaditeľom HC´05 Banská Bystrica sa stal Lukáš Opáth. Predtým viedol v pozícii riaditeľa i trénera hokejový tím UMB Hockey, s ktorým pôsobil v Európskej univerzitnej hokejovej lige (EUHL) a získal v tejto súťaži dva majstrovské tituly. Bol aj reprezentačným trénerom Slovenska na dvoch svetových zimných univerziádach. Novú pozíciu riaditeľa klubu berie ako veľkú výzvu: “Chceme mať hráčov aj trénerov 21. storočia a chceme, aby nás vnímali aj ako klub 21. storočia. Dali sme si veľa cieľov, vrátane dlhodobého, kde by sme sa chceli ocitnúť v horizonte piatich rokov. Chceme klub rozvíjať a riadiť sa hodnotami iskra – hrdosť – rešpekt, aby nás tieto hodnoty zdobili, vrátane skvelých fanúšikov.”

Július Koval, Vladimír Tropp
Na snímke zľava nový športový manažér Július Koval a nový obchodný a marketingový riaditeľ Vladimír Tropp

Športový manažér Július Koval, ktorý sa stal minoritným desaťpercentným vlastníkom klubu, povedal, že HC´05 už podpísal zmluvy s viacerými hráčmi. Nateraz prezradil, že trénerom zostal Fín Tuukka Poikonen a jeho novým asistentom sa stane Ivan Droppa. Ten v predchádzajúcej sezóne pôsobil v Michalovciach. “Hráčov budeme oznamovať postupne, nechceme ich teraz ešte zverejniť. Káder je však na 90 percent hotový, sústreďujeme sa už iba na maličkosti. Podarilo sa nám uzavrieť kontrakty s nosnými hráčmi z minulých sezón, ale i s mladými hokejistami,” dodal Július Koval.

Juraj Koval
Na snímke doterajšie vedenie klubu Juraj Koval

Jeho otec Juraj zdôraznil, že už nebude pôsobiť v žiadnej z funkcií klubu: “Je prirodzené pre každého človeka, že jednu činnosť začne robiť a raz ju i musí skončiť. Na budúci rok dosiahnem oficiálne dôchodkový vek a myslím si, že nastal čas odovzdať žezlo mladším a pripravenejším na nové výzvy, ktorí majú viac entuziazmu a chuti. Ja im prajem veľa šťastia a úspechov. Myslím si, že majú na čo nadviazať. Som rád, že pokračujú v klube ľudia z Banskej Bystrice, ktorí majú vzťah k hokeju, a že tu bude pôsobiť aj môj syn Július, keďže bol pri najväčších úspechoch banskobystrického hokeja. Mňa uvidia ľudia na štadióne už iba v pozícii fanúšika, na čo sa teším.”

HC ´05 Banská Bystrica
Na snímke zľava nový športový manažér Július Koval, nový obchodný a marketingový riaditeľ Vladimír Tropp, doterajšie vedenie Juraj Koval, primátor mesta Ján Nosko, nový vlastník klubu Tomáš Boľoš a nový generálny riaditeľ Lukáš Opáth

HC´05 Banská Bystrica už podal oficiálnu prihlášku do Tipos extraligy a od 1. augusta začne s tréningom na ľade v zrekonštruovanej tréningovej hale v meste pod Urpínom vedľa hlavnej arény zimného štadióna pri Hrone.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

14:59

Avizovaná novela legislatívy týkajúcej sa regulácie obchodných reťazcov či zavádzajúca pre ne osobitný odvod nemá ešte konečnú podobu.

14:58

Približne štvrtina britských detí vo veku od päť do sedem rokov vlastní inteligentný telefón. V rovnakej vekovej skupine zároveň 38 % detí navštevuje komunikačné platformy, ako sú TikTok, Instagram a Whatsapp, napriek pravidlám, podľa ktorých musia mať používatelia minimálne 13 rokov, oznámil britský regulačný úrad pre telekomunikácie Ofcom.

14:57

Švajčiarski výrobcovia hodiniek sa čoraz viac spoliehajú na trh v Indii vďaka novej dohode o voľnom obchode, ktorá má postupne otvárať dvere aj pre export luxusných hodiniek.

14:55

Internetové nákupy na Slovensku (e-commerce) po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť. Medziročný vývoj obratu online nákupov v prvom štvrťroku 2024 narástol o 4 %. Najväčší záujem v prvom štvrťroku tohto roka bol o záhradný ratanový nábytok, najmenší o zjazdové lyže. Spokojnosť zákazníkov s e-shopmi za prvé tri mesiace roka 2024 dosiahla vyše 95 %.

14:52

Počet osobných bankrotov v uplynulých rokoch stúpa. Len minulý rok požiadalo o oddlženie vyše 9700 ľudí. V súčasnosti sa pritom môže oddlžiť aj občan s nadštandardným príjmom, na čo môžu doplácať veritelia aj štát. Upozornila na to Asociácia inkasných spoločností Slovenska (ASINS), podľa ktorej by bolo vhodné zmeniť legislatívne pravidlá v tejto oblasti.

14:48

Holandské gangy útočiace na bankomaty výbušninami presunuli pozornosť na Nemecko, uviedla polícia v Haagu.

14:47

Najmenej dvaja Palestínčania zahynuli a ďalších sedem utrpelo strelné poranenia pri izraelskej vojenskej operácii v utečeneckom tábore Núr Šams v guvernoráte Túlkarm na palestínskom Západnom brehu Jordánu. V sobotu o tom informoval palestínsky zdravotnícky úrad.

14:47

Čínsky minister zahraničných vecí Wang I obvinil krajiny z bezpečnostného paktu AUKUS, že vyvolávajú rozpory a zvyšujú riziko šírenia jadrových zbraní v oblasti južného Tichomoria. 

14:46

Pri ukrajinskom útoku v Belgorodskej oblasti zahynula tehotná žena, tvrdí gubernátor tamojšej oblasti Viačeslav Gladkov.

14:44

Britská vláda vylúčila akúkoľvek dohodu s EÚ, ktorá by mladým Britom uľahčila život, štúdium a prácu v Únii. 

13:10

“Podporovať Izrael je to, čo nám hovorí Biblia,” povedal predseda Snemovne reprezentantov USA Mike Johnson.

12:56

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa v Istanbule stretne s vodcom palestínskeho hnutia Hamas Ismáílom Haníjom. Rokovať budú o prebiehajúcej vojne v Pásme Gazy.

 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali