Európsky komisár mal postrašiť gruzínskeho premiéra: “Pozrite sa, čo sa stalo Ficovi, mali by ste byť veľmi opatrní”

Európsky komisár mal postrašiť gruzínskeho premiéra: “Pozrite sa, čo sa stalo Ficovi, mali by ste byť veľmi opatrní”

Tbilisi 23. mája 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Kay Nietfeld/dpa via AP)

 

Gruzínsky premiér Irakli Kobachidze uviedol, že jeden z európskych komisárov ho “vystrašil” príkladom pokusu o atentát na Fica, informuje Ekho Kavkaza

Gruzínsky premiér Irakli Kobachidze
Na snímke gruzínsky premiér Irakli Kobachidze

O ktorého konkrétneho eurokomisára išlo, nepovedal.

Reklama

“V rozhovore so mnou eurokomisár vymenoval niekoľko opatrení, ktoré by západní politici mohli prijať po prelomení veta zákona o transparentnosti, a pri vymenúvaní týchto opatrení spomenul: “Vidíte, čo sa stalo Ficovi, a mali by ste byť veľmi opatrní,” povedal Kobachidze.

Povedal, že “za útokom na slovenského premiéra môžeme vidieť stopy špeciálnych služieb jednej z krajín, ktoré sú mimoriadne úzko prepojené s globálnou vojnovou stranou”. Túto “stranu” obviňuje zo snahy “vniesť do Gruzínska chaos”.

Reklama

Predtým Kobachidze povedal, že globálna “vojnová strana” sa snaží zatiahnuť Gruzínsko do vojny s Ruskom.

Konflikt medzi Západom a Gruzínskom vypukol v súvislosti so zákonom o “zahraničných agentoch”.

Hovorca Európskej komisie v reakcii na Kobachidzeho tvrdenia pre POLITICO povedal: “Nie je to pravda.” Oficiálne vyvrátenie jeho tvrdenísa očakáva v krátkom čase; Kobachidze podľa hovorcu neposkytol žiadne dôkazy na podporu svojich hrozivých tvrdení.

 

Prečítajte si tiež

Reklama

Gruzínci to zvládli. Prijali zákon o “cudzích agentoch”. Teraz ich čaká Majdan

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:28

Napriek úsiliu veľkej časti svetového spoločenstva o nastolenie mieru na Ukrajine, ruské jednotky v sobotu pokračovali v útokoch na rôznych úsekoch frontu, informuje TASR podľa agentúry DPA.

07:28

Dvaja Švédi prepustení v rámci výmeny väzňov s Iránom pristáli v sobotu večer doma vo Švédsku, uviedol úrad premiéra Ulfa Kristerssona.

06:34

Lídri krajín skupiny G7 vyzvali strany konfliktov, aby zložili zbrane počas nadchádzajúcich olympijských hier v Paríži. Apel zaradili do záverečného vyhlásenia svojho summitu na návrh Francúzska. Uviedla to v sobotu talianska premiérka Giorgia Meloniová, informuje TASR podľa agentúry AFP.

06:33

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu povedal, že predloží Moskve návrh na ukončenie vojny, keď sa na ňom zhodne medzinárodné spoločenstvo. Vyjadril sa vo Švajčiarsku na mierovej konferencii o Ukrajine, na ktorej sa zúčastnilo vyše 90 krajín, nie však Rusko.

06:32

Osem izraelských vojakov zahynulo v sobotu pri výbuchu obrneného vozidla neďaleko mesta Rafah v Pásme Gazy, oznámila izraelská armáda.

Včera 19:36

Desaťtisíce ľudí demonštrovali v sobotu v Paríži a ďalších francúzskych mestách proti krajnej pravici. Protesty zvolané odbormi, študentskými skupinami a ľudskoprávnymi organizáciami boli zamerané voči strane Národné združenie (RN) Marine Le Penovej, ktorá by podľa prieskumov mohla zvíťaziť v blížiacich sa predčasných voľbách.

Včera 19:30

Francúzsko, Nemecko a Británia v sobotu odsúdili najnovšie rozširovanie iránskeho jadrového programu, o ktorom informovala Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE).

Včera 18:08

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v sobotu uviedol, že prezident Spojených štátov Joe Biden prechádza “skúškou úprimnosti” pri riešení prebiehajúcej vojny v Pásme Gazy.

Včera 18:04

Nemecký kancelár Olaf Scholz verí, že bude kandidátom na spolkového kancelára svojej Sociálnodemokratickej strany (SPD) aj v nadchádzajúcich parlamentných voľbách v roku 2025, a to napriek neúspechu vládnych strán v minulotýždňových voľbách do Európskeho parlamentu.

Včera 18:04

Kanadská tenistka Bianca Andreescuová postúpila do finále dvojhry na trávnatom podujatí WTA v holandskom Hertogenboschi. V semifinále si poradila s Dalmou Gálfiovou z Maďarska 6:4, 6:2.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dievčatá z detského folklórneho súboru Čerešenka počas podujatia Kapušianske folklórne slávnosti

Autor: TASR-Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Peter Lipták

Ivan Štubňa

Pavel Jacz

Erik Majercak

Miroslav Urban

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali