Do tendru na voľné rozhlasové frekvencie sa prihlásilo sedem vysielateľov

Do tendru na voľné rozhlasové frekvencie sa prihlásilo sedem vysielateľov

Bratislava 23. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Do výberového konania na obsadenie 11 voľných rozhlasových frekvencií sa prihlásilo sedem vysielateľov. Žiadajú ich pridelenie pre sedem programových služieb. TASR o tom informovali z Rady pre mediálne služby (RpMS), ktorá výberové konanie vyhlásila. O pridelení bude rozhodovať v júni

Ilustračné foto

“O frekvencie v aktuálnom výberovom konaní sa neuchádza žiaden nový subjekt, všetci žiadatelia už sú držiteľmi autorizácií na vysielanie. Vysielatelia, ktorí majú viacero programových služieb, sa vo výberovom konaní uchádzajú o frekvencie len pre jednu z rozhlasových staníc, ktorých vysielanie poskytujú,” priblížila rada.

Reklama

Rada deklarovala, že o pridelení frekvencií bude rozhodovať s maximálnou transparentnosťou. Vypočutie uchádzačov o jednotlivé frekvencie sa má uskutočniť 18. júna.

 

Reklama

Prečítajte si tiež

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:13

Ruské ministerstvo obrany v nedeľu oznámilo, že jeho jednotky prevzali kontrolu nad dedinou Zahirne na juhu Ukrajiny. Ruská armáda tak pokračuje v postupe na frontovej línii proti ukrajinskej armáde, ktorá trpí nedostatkom vojakov a munície.

15:13

Nemecká polícia v nedeľu oznámila, že postrelila muža, ktorý sa jej príslušníkom v centre Hamburgu vyhrážal sekerou a zápalnou bombou. Incident sa odohral v oblasti St. Pauli, ktorá bola preplnená tisíckami futbalových fanúšikov pred duelom ME medzi Holandskom a Poľskom.

15:11

Ukrajina by sa vo svetle zhoršujúcej sa vojenskej situácie mala “vážne zamyslieť” nad návrhom ruského prezidenta Vladimira Putina a stiahnuť z juhu a východu svoje jednotky, aby bolo možné otvoriť mierové rokovania, vyhlásil v nedeľu Kremeľ.

15:11

Pápež František v nedeľu naliehal na zastavenie násilia a ochranu civilistov v provincii Severné Kivu na východe Konžskej demokratickej republiky. Počas piatkových a sobotňajších protestov proti nárastu smrtiacich útokov údajných islamistických povstalcov tu zahynulo najmenej sedem ľudí.

13:31

Údaje o vývoji inflácie v USA za máj sú pozitívne, povedal prezident Federálnej rezervnej banky (Fed) v Chicagu Austan Goolsbee, rád by však “zaznamenal podobné dáta ešte zopár mesiacov a až potom by pristúpil k redukcii úrokových sadzieb”.

13:30

Odpoveď hnutia Hamas na najnovší návrh prímeria v Pásme Gazy je v súlade so zásadami, ktoré predložil americký prezident Joe Biden, uviedol v nedeľu líder tejto palestínskej radikálnej organizácie Ismáíl Haníja.

13:30

Pozícia Kyjeva bude v záverečnom vyhlásení mierového summitu vo Švajčiarsku vzatá do úvahy. Uviedol to v nedeľu ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba, informuje TASR podľa správy agentúry Reuters.

“Text je vyvážený. Všetky naše zásadné pozície, na ktorých Ukrajina trvala, boli zohľadnené,” uviedol šéf ukrajinskej diplomacie pre novinárov. Záverečné vyhlásenie zverejnené ešte nebolo.

13:06

Väzni v 20 venezuelských väzniciach a nápravných zariadeniach po dosiahnutí dohody s vládou ukončili týždňovú protestnú hladovku, ktorou sa snažili upozorniť na podmienky vládnuce v zariadeniach a prieťahy v súdnom prehodnocovaní prípadov.

13:04

Americká nápojová spoločnosť Coca-Cola a kaviarenský reťazec Starbucks požiadali v Rusku o opätovnú registráciu svojich ochranných známok. Cieľom je ochrániť ich práva v oblasti duševného vlastníctva aj potom, ako v reakcii na ruskú inváziu na Ukrajinu v roku 2022 ruský trh opustili.

13:04

S výstavbou obchvatu mesta Stropkov by sa malo začať v prvom kvartáli 2025. Na sociálnej sieti to uviedol primátor mesta Ondrej Brendza. V uplynulých dňoch absolvoval rokovanie s ministrom dopravy Jozefom Rážom (nominant Smeru-SD) a témou bol projekt výstavby obchvatu mesta Stropkov, preložky cesty I/15.

13:02

Hokejisti Edmontonu si vynútili piaty zápas vo finálovej sérii NHL. Oilers na domácom ľade zdolali Floridu vysoko 8:1 a dianie sa sťahuje späť na juhovýchod USA za stavu 3:1 pre Panthers (piaty zápas sa hrá v noci na stredu). Štyrmi bodmi (1+3) prispel k víťazstvu Connor McDavid a prekonal rekord Waynea Gretzkého v počte asistencií v play off.

McDavid nazbieral už 32 asistencií, o jednu viac ako legenda Oilers Gretzky v roku 1988. Kapitán “olejárov” považuje prekonanie rekordu “The Great One” za veľkú vec, ale príliš to nerieši. “Viem čo Wayne spravil pre hokej a vážim si, že som prekonal jeho zápis, ale nechcem sa tým teraz veľmi zaoberať, pretože sa sústredím na ďalší zápas,” povedal pre nhl.com.

Connor McDavid
Na snímke hráč Edmontonu Connor McDavid

 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dievčatá z detského folklórneho súboru Čerešenka počas podujatia Kapušianske folklórne slávnosti

Autor: TASR-Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Peter Lipták

Ivan Štubňa

Pavel Jacz

Erik Majercak

Miroslav Urban

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali