Boston spolu na ľade po štyroch mesiacoch. Chýbali Pastrňák aj Kaše, Kampfer ani nezačne prípravu

Boston spolu na ľade po štyroch mesiacoch. Chýbali Pastrňák aj Kaše, Kampfer ani nezačne prípravu

Bratislava 14. júla 2020 (SITA/HSP/Foto:TASR/AP-Elise Amendola)

 

Bezmála štyri mesiace po tom, čo sa poslednýkrát stretli ako tím, vykorčuľovali hokejisti Bostonu Bruins na ľad Warrior Ice Areny, aby oficiálne začali tréningový kemp pred augustovým reštartom NHL v špeciálnom formáte play-off. Tréner Bruce Cassidy mal k dispozícii 15 útočníkov, 9 obrancov a 3 brankárov, spolu teda 27 hráčov. Na ľade nechýbali ani slovenský kapitán Zdeno Chára a tiež jeho krajan v bránke Jaroslav Halák

Hokejisti Bostonu Bruins počas tréningového kempu 13. júla 2020 v Bostone

“Obdobie, ktoré máme za sebou, bolo pre všetkých veľmi náročné. A nemám na mysli len nás hokejistov, ale život vo všeobecnosti. Koronavírus zasiahol množstvo ľudí rôznymi spôsobmi. Teraz sme späť na ľade a sme o krok bližšie k normálnemu stavu,” povedal elitný center Patrice Bergeron a cituje ho oficiálny klubový web.

Reklama

Prvú tréningovú jednotku s tímom neabsolvoval jeden z dvojice najlepších strelcov v tejto sezóne David Pastrňák. Rovnako chýbal aj ďalší český útočník Ondřej Kaše. Podľa zámorských médií sú obaja ešte v povinnej karanténe po príchode do USA, keďže predtým sa pripravovali doma v Česku. Na ľade v pondelok neboli ani útočníci Anton Blidh, Trent Frederic, obranca Urho Vaakanainen a brankár Dan Vladar. Chýbal aj ďalší obranca Steven Kampfer, ten sa však do prípravy Bruins ani nezapojí. Využil možnosť nepokračovať v sezóne, ktorú všetkým hráčom ponúkajú zdravotné protokoly v súvislosti s pandémiou koronavírusu vo svete. Kampfer nechcel riskovať nákazu, keďže doma má ročného syna a manželku s vrodenou srdcovou chybou.

“Bolo to jedno z najťažších rozhodnutí, ktoré som urobil vo svojom živote. Berieme to veľmi seriózne a rodina je stále moja priorita. Budem na diaľku fandiť spoluhráčom, aby priniesli víťazný pohár späť do Bostonu,” uviedol Steven Kampfer vo svojom stanovisku na twitteri. Skúsený 31-ročný bek nebol členom základnej zostavy Bruins, v aktuálnej sezóne odohral len 10 zápasov v NHL, zvyšok strávil v tíme Providence Bruins v nižšej súťaži AHL.

Reklama

Napriek dlhému obdobiu bez hokeja s minimom dobrovoľných aktivít na ľade sa prvý tréning “medveďov” niesol v solídnej intenzite korčuľovania, ale aj s úsmevmi na tvárach. “Ak mám byť úprimný, bolo to skutočne dobré. Malo to solídne tempo a ochota hráčov pracovať bola excelentná. Pripomínalo mi to naše tréningy počas rozbehnutej sezóny. Na jednej strane intenzívne korčuľovanie a na druhej dobrá nálada a vzájomné doberanie,” pochválil svoj tím tréner Bruce Cassidy.

Zatiaľ čo Chára korčuľoval v prvej obrannej formácii s Charliem McAvoyom, v elitnom útoku Bostonu s Bergeronom a Bradom Marchandom českého kanoniera Pastrňáka nahradil Karson Kuhlman. Najviac chvály od trénera si vyslúžil Anders Bjork, ktorý sa predstavil ako krídlo v druhom útoku Jaka DeBruska a centra Davida Krejčího. V aktuálnej sezóne v 58 zápasoch v drese Bruins nazbieral 19 bodov. “Bol úžasný, možno náš najlepší hráč. Nezabúdajme však, že máme za sebou iba prvý deň,” skonštatoval Cassidy o 23-ročnom Američanovi.

Boston sa stal víťazom predčasne ukončenej základnej časti NHL v tejto sezóne. V 70 zápasoch získali jeho hráči 100 bodov a vyslúžili si účasť v 1. kole play-off bez toho, aby hrali v predkole. Pred vstupom do play-off však hokejisti okolo Zdena Cháru absolvujú miniturnaj o nasadenie do vyraďovacej časti proti ďalším trom najlepším tímom z Východnej konferencie – Philadelphii, Tampe Bay a Washingtonu. Boston začne proti Philadelphii v nedeľu 2. augusta. Všetky svoje zápasy v play-off až do prípadného finále absolvujú hráči Bostonu v Scotiabank Arene v Toronte.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

Včera 20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

Včera 20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

Včera 19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

Včera 19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

Včera 19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

Včera 19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
Včera 19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

Včera 19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

Včera 18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

Včera 18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali