Blaha si uťahuje z opozície: Som rád, že Matoviča inšpiruje Putin

Blaha si uťahuje z opozície: Som rád, že Matoviča inšpiruje Putin

Bratislava 14. septembra 2019 (HSP/Foto:SITA-Branislav Bibel)

 

Na štvrtkovú hádku, ktorá prebehla v pléne Národnej rady SR, zareagoval na svojom facebookovom profile aj poslanec z klubu Smer-SD Ľuboš Blaha.

Na snímke Ľuboš Blaha a Igor Matovič

Podľa jeho názoru riešia médiá hádku Andreja Danka a Igora Matoviča, uniká im však úplná podstata. Predseda parlamentu Danko bol podľa jeho názoru dokonca na Matoviča ešte mierny.

Reklama

“To akými slovami označil Danko Matoviča, je úplne jedno – myslím, že bol vzhľadom k miere Matovičovej psychopatie ešte veľmi zmierlivý,” píše vo svojom príspevku a dodal svoj názor ohľadom letenky, ktorú Danko od Matoviča vo štvrtok dostal.

“Ale čo je dôležité – Matovičova letenka do Grécka, ktorá má symbolizovať, že má Slovensko akože nejaký závratný dlh, je taká kolosálna hlúposť, že Matovič by si zaslúžil kazajku len za toto,” vyjadril svoj postoj Blaha.

Reklama

Okrem toho v príspevku pripomenul aktuálny dlh krajín EÚ. “Ja len pripomeniem, že grécky dlh je aktuálne vyšší ako 180 % HDP. Dlh Slovenska je 48,9%. To je skoro štvornásobne menej. Pozrime sa na iné štáty EÚ – tie najmocnejšie: Francúzsko má dlh 100%, Taliansko má dlh 130%, Nemecko 64% a priemer EÚ je 87%,” píše poslanec Ľuboš Blaha.

Poslanec spomenul aj rusky dlh. “Je jasné, že takýto dlh, aký majú, povedzme, Rusi (len 11%), by bol určite príjemnejší. Som rád, že Matoviča inšpiruje Putin, “napísal.

Podľa jeho slov je Slovensko zhruba v polovici. “Pre nás sú na prvom mieste ľudia, nie čísla!” Myslí si Blaha a pokračuje: “Ale povedzme si úprimne – sociálnodemokratická vláda musí myslieť predovšetkým na ľudí a nie na čísla.” Podľa Blahu je pri stave verejných financií, aký Slovensko má, priestor na to, aby sa ľuďom dopriali sociálne programy.

“A nabudúce poprosím Andreja Danka, aby Matovičovi konečne povedal, čo si o ňom myslí 99% parlamentu. Pretože včera to bolo len zdvorilostné oťukávanie,” zakončil svoj príspevok Blaha.

 

Reklama

Ostrá výmena názorov medzi poslancami

Vo štvrtok 12. septembra, došlo v Národnej rade k trochu ostrejšej výmene názorov medzi predsedom parlamentu Andrejom Dankom a lídrom strany OĽaNO Igorom Matovičom.

Danko sa v rádiu Expres vyjadril, že by sa podľa neho mal zdvihnúť verejný dlh, že dlhová brzda je “blbosť”, a že ústavný zákon o rozpočtovej zodpovednosti by zrušil. Ďalej zopakoval, že by si malo Slovensko požičať päť až sedem miliárd eur, ktoré by malo investovať do výstavby. A práve toto jeho vyjadrenie sa stalo prvým impulzom pre hádku.

Matovič priniesol Dankovi jednosmernú letenku do Grécka. Vo svojom vyhlásení uvádza strana OĽaNO, že letenka pre predsedu parlamentu je na nedeľu 29. augusta. “Andrej Danko môže odísť v dostatočnom predstihu pred voľbami, než napácha ďalšie škody,” dodali.

Danko na prinesenú letenku reagoval slovami: “Si falošný, špinavec, buzerant. Ty mne budeš hovoriť, že som hajzel. Ja nemám papier na hlavu ako ty. ”

Reklama

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali