Basketbal: Staronový tréner mužov ŠKP, Doušeka nahradil Miroslav Grznár

Basketbal: Staronový tréner mužov ŠKP, Doušeka nahradil Miroslav Grznár

Banská Bystrica 19. decembra (TASR) – Expresne rýchlo vyriešili v basketbalovom ŠKP Banská Bystrica otázku trénera mužov. Ľubomíra Doušeka nahradil staronový kouč Miroslav Grznár a stalo sa tak dva dni po tom, čo Doušek rezignoval.

Miroslav Grznár, dnes tréner nielen slovenskej reprezentácie, ale aj mužov ŠKP, minulú necelú sezónu už v ŠKP pôsobil. Pred touto sa opäť uvažovalo o jeho angažovaní, no keďže si vtedy nevyriešil niektoré osobné záležitosti, vedenie ŠKP vsadilo na Ľubomíra Doušeka. Dnes sa situácia rapídne zmenila, Doušek na post rezignoval a keďže Miroslavovi Grznárovi už nič nebránilo ponuku prijať, tak sa dohodol.

"Pred sezónou som mal trochu inú predstavu o kádri, veril som tomu, že v Bystrici bude pôsobiť viac reprezentantov, no nepodarilo sa," vysvetľuje M. Grznár. "Aj hektické chvíle pri reprezentácii a časový tlak spôsobili, že sa vedenie ŠKP rozhodlo pre iného trénera. Ľubomír Doušek urobil kus roboty, možno nefungovala chémia ako mala, a aj sa nenaplnili očakávania s väčším množstvom víťazstiev a lepším postavením v tabuľke."

Osobné záležitosti si Miroslav Grznár už vyriešil a vedenie klubu mu splnilo aj požiadavku spolupracovať s osvedčeným asistentom Karolom Kučerom. "Lepšie nabehneme aj na model v reprezentácii. Bol by som rád, keby sme v klube prešli po tých rokoch čakania cez prvé kolo playoff. Je pravda, spolu s kondičným trénerom budeme až traja, a tak je to správne. Aj viac profíkov by som si predstavoval, napríklad psychológa, analytika. Myslím si, že je nemožné, aby jeden tréner bol na všetko, a to je aj problém slovenského basketbalu, ak ho samozrejme chceme rozvíjať na profesionálnej úrovni a ísť do Európy. Zabránime taktiež ponorkovej chorobe, pretože neustále s tými istými, to naozaj nemôže fungovať. Jednotlivé fázy prípravy by mali byť v rukách odborníkov a hlavný tréner by sa mal venovať v prvom rade koučingu."

Reklama

So zmluvou sa Miroslav Grznár príliš nezaoberal. "Ak bude nespokojnosť, aj po prvom zápase by som odišiel. Vcelku by mala potrvať do konca sezóny s tým, že očakávame nejaký dobrý výsledok, čiže skončiť minimálne v druhom kole playoff a zabojovať o medailu. Čo sa týka kádra, aj pretlak sa na niektorých pozíciách nájde, teraz nás preverí Inter, uvidíme. Hráči odtrénovali veľa, fyzicky možno najviac v lige, len to treba dať dokopy. Trochu zmeniť systém, hrať dynamickejšie, rýchlejšie, aj pre divákov, a zbaviť sa problému v obrane. Opakujem, minimálne musíme skončiť štvrtí, aspoň pre to všetko urobíme."

Kolektívne začať brániť, vypomáhať si, zlepšiť útočný doskok, zorganizovať a zrýchliť hru, hrať na protiútoky, vyhnúť sa pochodovému basketbalu. "Taký naozaj nemusím. Ak všetky tieto naliehavé slabiny, ktoré som menoval, odstránime, naplníme aj cieľ," dodal Miroslav Grznár.

Reklama

Prezident ŠKP Juraj Sninský si od zmeny sľubuje viac víťazstiev. "Treba zmeniť herný prejav, preto sme siahli po zmene a dohodli sa s dvojicou reprezentačných trénerov. Sme na jednej lodi, vieme čo môžeme navzájom od seba očakávať. Naším problémom boli aj zranenia, káder sme dopĺňali, po pár týždňoch ho definitívne zastabilizujeme. S piatimi reprezentantmi a legionármi na úrovni máme jasný cieľ, ten najvyšší."

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

Včera 20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

Včera 20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

Včera 19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

Včera 19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

Včera 19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

Včera 19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
Včera 19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

Včera 19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

Včera 18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

Včera 18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali