Utekať od utečencov, alebo prečo Západoeurópania emigrujú na Východ?

Utekať od utečencov, alebo prečo Západoeurópania emigrujú na Východ?

Moskva 16. marca 2017 (HSP/ria/Foto:TASR/AP)

 

Igor Gaškov na portáli ria priniesol zaujímavý materiál o tom, ako rozumnejší obyvatelia západných krajín postupne opúšťajú svoje domovy a presídľujú sa do bývalých európskych krajín Východného bloku

Dôvod je podľa ruského autora zrejmý – rodilí Západoeurópania proste netúžia žiť v susedstve migrantov, ktorých do vyspelých západoeurópskych krajín vpustili eurobruselskí byrokrati a domáci politici s cieľom kultúrneho obohatenia vlastného autochtónneho obyvateľstva.

Reklama

Pre západoeurópanov, ktorí opúšťajú svoje domovy a hľadajú pocit bezpečia a pokoja v krajinách bývalej východnej Európy sa už zaužíval aj pojem kontraimigranti.

Na snímke maďarský premiér Viktor Orbán Foto: Darko Vojinovic

Príliv migrantov zmenil západoeurópske krajiny na nepoznanie. Maďarský premiér Viktor Orbán vo februári 2017 vyzval Európanov, aby prišli žiť do Maďarska. Orban doslovne povedal, že Nemci, Francúzi, Holanďania a Taliani, ktorí strácajú svoj domov v bývalej vlasti,  môžu nájsť nový domov práve v Maďarsku.

Reklama

Francúzske noviny Le Monde potvrdili, že v prípade Orbána nejde len o prázdne slová a že Orban naozaj robí všetko preto, aby rodilí Európania prišli žiť do Maďarska. Títo kontraimigranti, ktorí majú “plné zuby” tolerantnosti a multikulturalizmu v čoraz väčšej miere odchádzajú aj do Poľska, Česka a na Slovensko. Najviac kontraimigrantov však smeruje do Maďarska.

Jedným z kontraimigrantov je aj 31 ročný Francúz Gregoire Le Roy. Ten uviedol, že veľmi veľa cestoval a nikdy nepatril, nepatrí a ani sa necíti byť neznášanlivým xenofóbom. Vždy bol prívržencom multikultúrneho súžitia rôznych spoločenstiev, to čo sa však podľa neho momentálne deje vo Francúzsku a najmä v Paríži už je neúnosné.

Le Roy uviedol, že dlho sa odhodlával ku kroku navždy opustiť Francúzsko, potreba zabezpečiť vlastnú rodinu však nakoniec zavážila najviac. Dnes žije na okraji Varšavy a aj keď Varšava nie je taká krásna ako Paríž, v krajine získal pocit bezpečia a pokoja, ktorý mu tak veľmi chýba v jeho starej vlasti.

Ilustračné foto. Foto: Jerome Delay

Ďalším kontraimigrantom je Gabriel z francúzskeho Haute Savoie. Žije v Budapešti a pochvaľuje si život v etnicky homogénnej spoločnosti. “S ľuďmi je to ako s ingredienciami, ak ich zmiešate príliš veľa a odlišných, výsledok  nebude dobrý”. Gabriel v Budapešti podniká, v Savojsku všetko predal a plne súhlasí s Viktorom Orbánom, ktorý už viac krát prehlásil, že “konkurenčná výhoda Maďarska je jej etnická homogenita”. Gabriel sa takisto stotožňuje s tvrdým postupom voči migrantom, ktorí odmietajú akceptovať európske kultúrne a civilizačné pravidlá či zvyklosti.

Ďalší kontraimigrant Romain, ktorý takisto žije v Maďarsku tvrdí, že momentálne východná Európa predstavuje svet “minulého Francúzska”.  “Cítim sa v Maďarsku ako v krajine z rozprávania môjho starého otca. Ľudia sú tu družnejší ako Francúzi, individualizmus a nezáujem nie je taký silný a prevládajúci ako vo Francúzsku, dediny nie sú ľudoprázdne a nevymierajú. Maďarsko bez migrantov má veľký potenciál stať sa prosperujúcou krajinou, mnohí moji známi takisto zvažujú že sa sem navždy presťahujú,” uviedol Romain.

Reklama

Umelo vyvolaná migrantská kríza 2015 – 2016 znamená veľký predel v ďalšom vývoji Európy. Francúzsky spisovateľ Renaud Camus formuloval koncepciu “veľkej výmeny” a predpovedal výmenu autochtónneho európskeho obyvateľstva migrantami z islamského sveta.

Pojem “Veľká výmena” je parafrázou výroku Bertolda Brechta, “ak národ nedokáže zmeniť svoju vládu, tak v tom prípade vláda dokáže zmeniť svoj národ”. Žiaľ vyzerá to tak, že v Európe sa čoskoro tieto temné slová v plnej miere naplnia. “Veľká výmena” predstavuje najvýznamnejší fenomén vo vývoji novodobého Francúzska. “Veľká výmena” je len posledným krokom, pred ktorým sa uskutočnili riadené procesy zamerané na národnostné zabúdanie a dekulturáciu.

Multikulturalizmus, násilne propagujúci a podporujúci migračnú politiku siaha a siahal ku všetkým možným zbraniam s cieľom presadiť svoje plány. K týmto plánom patrí šikanovanie, zosmiešňovanie  či kriminalizácia jedincov ktorí s multikulturalizmom a migráciou nesúhlasia, pretože vedia, že v hre sú aj ich bezpečnosť či spôsob života. V roku 2015 hnutie Blok prívržencov identity, ktorý sa netají svojím nesúhlasom s multikulturalizmom začal po Paríži rozlepoval plagáty s pochmúrnym posolstvom pre Francúzov “Usmievajte sa, idú vás vymeniť”.

Časť prívržencov spomenutého hnutia neverí ani tomu, že cieľom migrácie je snaha finančných elít šetriť na pracujúcich a poukazujú na to, že pracovná morálka migrantov v žiadnom prípade nie je vysoká a určite nie je vyššia ako u autochtónneho obyvateľstva.  Podľa nich je cieľom migrácie jednoznačne vytvorenie Eurábie a zmiešanie európskych národov do homogénneho a ľahšie ovládaného celku, ktorý by lepšie slúžil politickým elitám.

Na snímke nemecká kancelárka Angela Merkelová (vľavo) a francúzsky prezident Francois Hollande Foto:Markus Schreiber

Mnoho Francúzov spätých so skupinou Unité Continentale sa rozhodlo bojovať na Ukrajine či už na ukrajinskej alebo separatistickej strane. Mnohí z nich otvorene tvrdia, že ich cieľom je získať a prehĺbiť si bojové skúsenosti v zóne konfliktu. Jedným z francúzskych opolčencov  je aj  Norman Guillaume, ktorý poskytol v roku 2015 interview ruskému denníku Gazeta. Podľa jeho slov Francúzsko očakáva občiansky konflikt, ktorý bude oveľa strašnejší ako konflikt na Donbase. Norman sa rozhodol zostať na území Donecka a do Francúzska sa viac nevracať.

Reklama

Pomerne pochmúrne sa vyjadril o situácii vo Francúzsku aj popredný francúzsky odborník na islam Gill Kepel. Podľa jeho slov sa snažia islamskí radikáli vyprovokovať vo Francúzsku napätie a túžia po tom, aby európske obyvateľstvo začalo neprijateľne tlačiť na celú moslimskú komunitu. Získali by tak medzi moslimami množstvo sympatizantov, pretože tento tlak by moslimskú komunitu zradikalizoval. Teroristom by sa tak podarilo splniť ich hlavný cieľ – vyprovokovať vo Francúzsku občiansku vojnu.

Ukazuje sa, že destabilizácia Blízkeho východu, severnej Afriky, Iráku či Afganistanu sa negatívne odráža v ďalšom vývoji európskych krajín. Na rozdiel od západných politikov, ktorí sú za túto destabilizáciu zodpovední, keď zaútočili v roku 2011 na Sýriu či Líbyu a predtým na Irak či Afganistan, však bežných obyvateľov európskych štátov nechráni po zuby ozbrojená armáda policajtov a vojakov (samozrejme za peniaze daňových poplatníkov).

Hrozí, že Európa vďaka migrantskej kríze ešte viac zoslabne a stane sa plne závislou od USA či už ekonomicky, alebo politicky. Že to bude veľmi výhodné najmä pre USA ani netreba pripomínať.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:33

Palestínska samospráva prehodnotí svoje bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi po tom, ako USA v Bezpečnostnej rade vetovali plné členstvo Palestíny vo svetovej organizácii. Uviedol to palestínsky prezident Mahmúd Abbás.

17:12

 Dánske letisko Billund evakuovali v dôsledku vyhrážky bombou. Polícia vyzvala verejnosť, aby sa k letisku nepribližovala.

17:07

16:59
Hlavný veliteľ ruského námorníctva admirál Alexander Mojsejev pricestoval s delegáciou do Číny, kde sa zúčastní na 19. námornom sympóziu v západnom Tichomorí, informoval odbor informácií a masovej komunikácie ruského ministerstva obrany.
16:41

Úrady v ruskej Kurganskej oblasti nariadili evakuácie v niekoľkých okresoch pre stúpajúce hladiny riek.

16:33

Na väčšine Slovenska hrozí počas najbližšej noci a nedeľňajšieho skorého rána mráz, ktorý môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav vo vydanej výstrahe prvého stupňa.

16:15

V Rafahu na juhu Pásma Gazy zabila izraelská armáda počas nočných útokov deväť členov palestínskej rodiny, informoval tamojší úrad civilnej ochrany.

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

14:59

Avizovaná novela legislatívy týkajúcej sa regulácie obchodných reťazcov či zavádzajúca pre ne osobitný odvod nemá ešte konečnú podobu.

14:58

Približne štvrtina britských detí vo veku od päť do sedem rokov vlastní inteligentný telefón. V rovnakej vekovej skupine zároveň 38 % detí navštevuje komunikačné platformy, ako sú TikTok, Instagram a Whatsapp, napriek pravidlám, podľa ktorých musia mať používatelia minimálne 13 rokov, oznámil britský regulačný úrad pre telekomunikácie Ofcom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali