Slovenská basketbalová Eurovia SBL pred štartom 25.kola základnej časti

Slovenská basketbalová Eurovia SBL pred štartom 25.kola základnej časti

Banská Bystrica  14. januára 2017 (HSP/ Foto: Jozef Cvajniga)

 

Sobotňajšie 25.kolo najvyššej basketbalovej súťaže EUROVIA SBL mužov sľubuje zaujímavé tri duely, ktoré nemajú vopred vyloženého favorita, hoci domácej kolektívy by mohli naplno zabodovať v riadnom hracom  čase.

V prvom súboji pod  Vysokými Tatrami vo  Svite videli diváci v súboji Iskra Svit – Inter Bratislava celkom 220 nastrieľaných bodov, čo je doteraz najvyššia zaznamenaná cifra v jednom odohratom stretnutí. Výsledok Svit – Inter 114: 106 sa skončil až po predĺžení a dvojica na snímke vľavo pri lopte Aleksandar Vlahovič (0) z Interu Bratislava zaznamenal 19 bodov a brániaci Eric PALM zo Švédska (č.1) dokonca až 34 bobov.  Ešteže po jeho nečakanom odchode Palma zo Svitu sa ďalší schopní strelci, ktorí dokázali ho v plnej miere nahradiť.
V prvom súboji pod Vysokými Tatrami vo Svite videli diváci v súboji Iskra Svit – Inter Bratislava celkom 220 nastrieľaných bodov, čo je doteraz najvyššia zaznamenaná cifra v jednom odohratom stretnutí. Výsledok Svit – Inter 114: 106 sa skončil až po predĺžení a dvojica na snímke vľavo pri lopte Aleksandar Vlahovič (0) z Interu Bratislava zaznamenal 19 bodov a brániaci Eric PALM zo Švédska (č.1) dokonca až 34 bobov. Ešteže po jeho nečakanom odchode Palma zo Svitu sa ďalší schopní strelci, ktorí dokázali ho v plnej miere nahradiť.

Napriek tomu vyrovnanosť klubov  v strede tabuľky je natoľko vysoká, že hociktorý klub dokáže nečakane svojho súpera z čela tabuľky prekvapiť a nečakane zabodovať aj na palubovke súpera či už v riadnom hracom čase, alebo po predĺžení. Dnes by pre basketbalových priaznivcov mala byť „tutovka“ v zápase MBK Lučenec – MBK SPU Nitra, kde však tajne začína „zbrojiť“ tabuľkovo posledná Nitra, kde došlo v týchto dňoch už k nečakanej tretej výmene trénera. Po dvoch rokoch sa ujal trénerského kormidla Ľubomír Urban, ktorý takmer plné dve sezóny bol mimo diania extraligového basketbalu. Potom ako po krátkom čase pôsobenia v bratislavskom Interi „dostal“ nečakané „vyhazov“ bol slovenským basketbalom znechutený natoľko, že na mužský basketbal zanevrel natoľko, že sa začal venovať basketbalovej škole svojho syna, kde videl ďalšiu budúcnosť nitrianskeho mužského basketbalu. S kolektívom žiakov MBK SPU Nitra získal aj titul Majstra Slovenska v kategórii starších žiakov v uplynulej sezóne 2014/2015.

Reklama

V ďalších dnešných troch dueloch by mali bodovať naplno Levice v súboji s Komárnom, Košice v domácom súboji s Handlovou a rovnako aj bratislavský Inter so Svitom.  Vysoké víťazstvo sa predpokladá v súboji majstrovskej Prievidze v domácom súboji so Spišskou Novou Vsou.

Prehľad dnešných duelov 25.kola Eurovia SBL – sobota 14.januára:

Reklama

MBK  Lučenec – MBK  SPU Nitra (hrá sa o 18,00 hod. – rozhodujú: Marián Kúkelčík, Miroslav Matejčík, Ján Kovalčík). Doterajšia bilancia v sezóne 2016/2017: 3.kolo (15.okt.): Lučenec – Nitra 94:65, 14.kolo (30.nov.): Nitra – Lučenec 93:111.

BK  LEVICKÍ  PATRIOTI  LEVICE  –  MBK RIEKER COM – THERM KOMÁRNO  (hrá sa o 19,00 hod. – rozhodujú: Zdenko Tomašovič, Igor Pipíška, Stanislav Bara). Doterajšia bilancia v sezóne 2016/2017: 3.kolo (15.okt.): Levice – Komárno 82:69, 14.kolo (30.nov.): Komárno – Levice 90:94 pp.

BC  PRIEVIDZA  –  BK 04  AC LB  SPIŠSKÁ NOVÁ  VES   (hrá sa o 18,00 hod.-  rozhodujú: Anton  Šarišský, Tomáš Doušek, Richard Sirocký). Doterajšia bilancia v sezóne 2016/2017: 3.kolo (15.okt.): Prievidza – Sp.Nová Ves  94:57, 14.kolo (30.nov.): Sp.Nová Ves – Prievidza 72:91.

BK  INTER BRATISLAVA – BK ISKRA SVIT   (hrá sa o 18,00 hod.- rozhodujú: Roman Lamoš, Sorgo Marcus, Aleksandar Radonjič). Doterajšia bilancia v sezóne 2016/2017: 3.kolo (15.okt.): Svit – Inter 114 : 106 pp, 14.kolo (30.nov.):Inter – Svit 83:71.

KB KOŠICE  –  MBK  HANDLOVÁ (hrá sa  o 18,00 hod. – rozhodujú: Zdenko Zubák, Peter Karniš, Michal Perečinský). Doterajšia bilancia v sezóne 2016/2017: 3.kolo (15.okt.): Košice – Handlová 93:67, 14.kolo (30.nov.): Handlová – Košice 71:105.

Reklama

Jozef Cvajniga

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

Včera 20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

Včera 19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Včera 19:43

Včera 19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

Včera 19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

Včera 19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

Včera 18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

Včera 18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

Včera 18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

Včera 18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali