Poslankyňa Grausová: Extrémizmom je nenávisť voči Slovákom, útoky proti kresťanstvu! Zvážte odstúpenie, občianka Žitňanská!

Poslankyňa Grausová: Extrémizmom je nenávisť voči Slovákom, útoky proti kresťanstvu! Zvážte odstúpenie, občianka Žitňanská!

Bratislava 21. októbra 2016 (HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)

 

Do búrlivej rozpravy o tom, čo extrémizmus je, a čo nie je, sa v NR SR zapojila aj ďalšia poslankyňa MUDr. Natália Grausová (ĽS Naše Slovensko). Reagovala aj na tému nenávisti, o ktorej sa rečnilo v parlamente. Poslankyňa Grausová konštatovala, že  jedinú nenávisť, ktorú za toto volebné obdobie v parlamente zaznamenala, je „nenávisť voči našej strane a jej  štrnástim poslancom, ktorých bezdôvodne obviňujete zo všetkého možného“.

Na snímke poslankyňa Natália Grausová (Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko)
Na snímke poslankyňa Natália Grausová (Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko)

Ďalej MUDr. Grausová povedala, že jediná nenávisť, ktorú možno zaznamenať v tejto republike, je nenávisť voči Slovensku. Jediná rasová neznášanlivosť je neznášanlivosť voči Slovákom, ktorí cítia ako Slováci, voči vlastencom, slovenským patriotom, slovenským národovcom: „Čiže toto je tá nenávisť, ktorou sa tu radi oháňate. Chcela by som povedať, že trestným činom extrémizmu by malo byť extrémne ožobračovanie, ožobráčenie občanov Slovenskej republiky počnúc likvidáciou poľnohospodárstva, likvidáciou strojárskych veľkých podnikov. Likvidácia strategických podnikov, výpredaj našich strategických podnikov, nevýhodne, za smiešnu cenu, zahraničným majiteľom, ktorých zisky nejdú do kasy Slovenskej republiky, ale tieto zisky idú do zahraničia. To považujem za extrémizmus a toto by malo byť trestným činnom. Nie je azda trestným činom dávať daňové prázdniny pre cudzincov a pritom likvidovať slovenských podnikateľov a živnostníkov, voči ktorým sa používajú veľmi prísne podmienky, ktoré sú likvidačné? Toto ja považujem za extrémizmus a za trestný čin. Nie je zločinom, nie je extrémizmom, že zo Slovenskej republiky sa stal nesvojprávny štát, ktorý, pokiaľ to bude takto pokračovať, tak sa stane vlasťou žobrákov?“ Poslankyňa Grausová  tiež povedala, že „zločinom, extrémizmom je vyháňanie našich ľudí za prácou do zahraničia, čím dochádza k rozbíjaniu, rozpadom rodín.  Extrémistickým zločinom je, že na Slovensku sú hladové doliny, že obrovské množstvo Slovákov žije na hranici chudoby a v chudobe. Toto je extrémizmus. Zločinom, a extrémnym, je takzvané tunelovanie, čo je krajší výraz pre obyčajné, sprosté krádeže vo veľkom. Koľko takýchto zlodejov bolo prísne potrestaných?“

Reklama

“Nenahovárajme si, že svetová vojna nebude”

MUDr. Grausová vyhlásila za extrémny zločin aj zavlečenie Slovenskej republiky do svetovej vojny, ktorá nás čaká, ktorá sa už začala a ktorá príde a bude sa bojovať aj na našom území: „To nech si nikto nenavráva, že to nepríde, je to otázka týždňov, mesiacov, možno roka. Zločinom je zavlečenie Slovenskej republiky do tejto svetovej vojny pomocou zločineckej organizácie NATO. Zločinom, extrémizmom, je konanie občana, teda prezidenta Kisku, ktorý vystupuje v zahraničí, ktorý poškodzuje meno Slovenskej republiky, ktorý vystupuje dokonca v rozpore s vyjadrením vlády. O hanbe, ktorú občan Kiska robí Slovenskej republike, už ani nehovorím.“

Reklama

Ďalej sa Natália Grausová vyjadrila k problematike masovej imigrácie: „Trestným činom by malo byť nazvláčanie tisícov a postupne aj miliónov moslimských utečencov do Európy a do Slovenskej republiky. Trestným extrémizmom a trestným činom by mal byť postoj ministra Lajčáka, ktorý pre vlastný prospech a ambíciu na funkciu v OSN sľúbi čokoľvek, čo škodí Slovenskej republike. Trestným činom by mal byť aj súhlas europoslancov vyslaných zo Slovenskej republiky so šialeným konaním občianky Merkelovej, ktorá pozvala a zvláča moslimských migrantov z arabských štátov a z Afriky. Nik, kto nemá viny, kto ešte nemá vymytý mozog, alebo nie je platený za taký návrh, názor,  nik v tejto republike už nepochybuje, že je to organizované a riadené obsadzovanie, kolonizácia Európy, ktorej cieľom je likvidácia európskych národov a likvidácia kresťanstva, ktoré ako jediné je základom Európy. Generálny tajomník OSN Pan Ki Mun verejne priznal, že je naplánované presídliť do Európy až 70 miliónov, počujete dobre, 70 miliónov migrantov. Neviem, či občania Slovenskej republiky sú informovaní o tom, nevieme, koľko migrantov už u nás máme a Slováci a občania Slovenskej republiky určite nie sú informovaní o tom, že na slovensko-ukrajinských hraniciach už čaká okolo 70 tisíc moslimov, kedy sa tieto hranice otvoria a kedy sa sem začnú valiť ako voda,  keď sa pretrhnú hrádze. Naši občania sú neustále klamaní, či už médiami, či vládou a parlamentom.“

MUDr. Grausová uviedla aj ďalšie javy, ktoré považuje za extrémistické: „ Za extrémizmus považujem aj provokatívne pochody deviantov, takzvané  pride  pochody, ako aj vyčíňanie extrémistickej skupiny Antifa. Veľmi rada by som vedela, či je aj toto v tomto zákone, zatiaľ som to tam nezaznamenala.  Za extrémizmus považujem vyčíňanie neprispôsobivých, nepracujúcich asociálov na Slovensku. A to, že sa tu ide porušovať sloboda slova, sloboda myslenia, tak to je vrchol extrémizmu, to je nástup totality.

Na Slovensku, aj vo svete sa používa dvojitý meter. Niekoho možno kritizovať, niekoho treba dokonca nenávidieť a niekoho kritizovať nesmieme. Jeden múdry človek povedal, že keď chceme vedieť, kto nám vládne, tak sa spýtajme, koho neslobodno kritizovať a podľa toho sa dozvieme, kto tu vládne.

Aj občianka ministerka Žitňanská mení Slovenskú republiku na totalitný štát. Je to návrat do 50-tych rokov 20. storočia, do obdobia monsterprocesov, do obdobia prokuratúra Vyšinského za stalinského Sovietskeho zväzu. Teraz nás vyhadzujete z práce a šikanujete ľudí  len preto, že majú vlastný názor a že myslia vlastným rozumom. Sú ohrození, ohrozujete ich na existencii. Čo bude ďalej? Budete nás zatvárať? Budete nás vešať? Alebo nás čakajú nové retribučné súdy a nové monsterprocesy? Podávam pozmeňujúci návrh, aby článok o extrémizme bol stiahnutý, respektíve, aby pani ministerka, občianka Žitňanská, aby zvážila aj svoje odstúpenie,“ uzavrela svoje vystúpenie poslankyňa MUDr. Natália Grausová.

Kotleba: Treba hovoriť aj o šíriacej sa nenávisti voči kresťanstvu a o prenasledovaní všetkých kresťanských aktivistov a odporcov zabíjania nenarodených detí

Reklama

Jej vystúpenie doplnili kolegovia z poslaneckého klubu ĽS Naše Slovensko Marian Kotleba a Stanislav Mizík.  Stanislav Mizík povedal, že si všimol  jednu veľmi zaujímavú podobnosť: „V roku 1934 v Tretej ríši bol zavedený inštitút špeciálneho súdu, riešil vlastizradu. V roku 2004 sa zriadili špeciálne súdy na Slovensku, tuším, že vy ste boli vtedy ministerka spravodlivosti, a teraz tieto súdy alebo ten súd bude riešiť takzvaný extrémizmus, ktorý nie je žiaden extrémizmus, len hovorenie pravdy.“

Marian Kotleba označil odstúpenie pani Žitňanskej, ktorú označil za „ministerku svojvôle“, za  čoraz aktuálnejšiu otázku. Ďalej Marian Kotleba v súvislosti so šírením nenávisti na Slovensku nadviazal na slová kolegyne Grausovej a povedal, že treba hovoriť „i o šíriacej sa nenávisti voči kresťanstvu, o stupňujúcom sa prenasledovaní všetkých kresťanských aktivistov a odporcov zabíjania nenarodených detí, pretože proti nim je naozaj silnejúca mediálna, ale aj takáto mimovládkarska agenda, ktorá naberá na obrátkach každý deň.“ Marian Kotleba upozornil, že mnohí už teraz označujú postoje kresťanských aktivistov a odporcov zabíjania nenarodených detí za extrémizmus a po prípadnom prijatí tohto nešťastného zákona to bude v podstate uznávané štátom. Na záver Marian Kotleba povedal: „Musím povedať, že symbol nášho národa, slovenského národa a symbol nášho štátu je dvojkríž. Nikdy to nebude dúhová vlajka, šesťcípa hviezda, ani polmesiac, bez ohľadu na to, či si to v nejakom zákone v budúcnosti upravíte, alebo nie.“

 

Video s vystúpením poslankyne Natálie Grausovej a poznámkami poslancov Mariana Kotlebu a Stanislava Mizíka

 

Reklama

Vladimír Mohorita

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

18:14

Obyvatelia Slovenska plánujú v rámci príprav na veľkonočné sviatky minúť priemerne 97,1 eura. Najviac peňazí majú v úmysle minúť ľudia, ktorí si ich spájajú s kresťanskými tradíciami, ako aj staršie generácie a obyvatelia Prešovského kraja. Vyplýva to z aktuálneho online prieskumu agentúry NMS Market Research, na ktorom sa zúčastnilo 1030 respondentov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali