Video: Mladá Zvolenčanka skončila v kufri taxíka, mestskí policajti sa len prizerali

Video: Mladá Zvolenčanka skončila v kufri taxíka, mestskí policajti sa len prizerali

Slovensko 10. júna 2015 (HSP/Screenshot:YouTube)

 

Mestskí policajti nezasiahli

V sobotu v skorých ranných hodinách došlo vo Zvolene k incidentu, na ktorý sa mestskí policajti len prizerali. Mladíci naložili dievča do kufra taxíka, ktorý následne odišiel. Video z celého incidentu bolo umiestnené na webe.

Reklama
Mladíci vkladajú ženu do kufra taxíka
Mladíci vkladajú ženu do kufra taxíka

Incident, pri ktorom mestskí policajti nezasiahli, sa odohral na najväčšom zvolenskom sídlisku pred známym podnikom. Dvojica mestských policajtov sa pristavila pri skupinke mladých ľudí, ktorí stáli pred barom. Neďaleko od nich mladí muži nakladali do kufra taxíka mladé dievča, avšak službukonajúci policajti im nevenovali pozornosť.

Keď ich jeden z prítomných na to upozornil, policajti podišli k autu, ale následne sa otočili a išli preč. Situáciu vôbec neriešili.

Reklama

Dievča z kufra sa nepokúsil dostať von ani taxikár. S posádkou pokojne odišiel. Svoju nečinnosť zdôvodnil tvrdením, že na kamerovom zázname je vidieť, že taxík sa pomaly pohýnal kvôli tomu, že z kufra preliezali na zadné sedadlá. „Veď ja nie som blázon, že by som v kufri vozil ľudí,” zverejnila TV Markíza vyjadrenie taxikára.

Nečinnosťou policajtov sa už zaoberajú aj kompetentní mesta Zvolen: „Vedenie mesta určite nemieni tolerovať takúto nečinnosť mestskej polície, práve preto si primátorka mesta vyžiadala stanovisko náčelníka mestskej polície a na základe neho príjme konkrétne opatrenia,” povedal pre televíziu hovorca mesta Zvolen Martin Svetuška.

„Z tohto videa a celkovo z incidentu mi vzišli ešte aj ďalšie skutočnosti, ktoré potrebujem preveriť. Z môjho pohľadu došlo k porušeniu legislatívy a voči týmto mestským policajtom budú vyvodené dôsledky. O konkrétnych postupoch však budem informovať až po preskúmaní všetkých skutočností,“ poskytla pre portál Pravda.sk svoje stanovisko zvolenská primátorka Lenka Balkovičová.

Stanovisko k vzniknutej situácii poskytol aj policajný viceprezident Ľubomír Ábel, ktorý uviedol, že mestskí policajti mohli využiť svoje oprávnenia a vyzvať osobu, aby upustila od konania. Avšak, neurobili to.

 

Reklama

Incidentu predchádzala údajne bitka dvoch žien

Podľa výpovede muža, ktorý pomáhal zatvoriť ženu do kufra, incidentu predchádzala hádka a bitka dvoch žien.

K prípadu sa vyjadril aj jeden z mestských policajtov, ktorý bol na mieste. Ten pre portál Pravda.sk povedal, že „babu naložil do auta jej frajer, lebo sa chcela biť, a cez kufor si potom presadla na zadné sedadlá auta.“

Mladá žena, ktorá sa ocitla v kufri taxíka, však pre televíziu Joj uviedla: “Jasné, že som nechcela ísť dobrovoľne do toho taxíka, to je samozrejmé, veď ja som tam potom ešte búchala, aby ma pustil. A potom ma tresol do kufra.“

„V takomto prípade si myslím, že bolo treba zasahovať. Veď videli, že ma tam napchali úplne nasilu,” dodala žena.

Reklama

 

Celý incident si môžete pozrieť na v nasledujúcom videu. Upozornenie – video obsahuje vulgárne vyjadrenia:

https://www.youtube.com/watch?v=zK0vj9YS27E

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:33

Poslanci Štátnej dumy, dolnej komory ruského parlamentu, v utorok formálne schválili kandidátov na posty šéfov 15 ministerstiev, ktoré im minulý týždeň predložil staronový premiér Michail Mišustin.

18:22

Na Pamätník holokaustu v Paríži neznámy páchateľ v noci na utorok namaľoval grafity v podobe červených dlaní. Incident odsúdili predstavitelia miestnych Židov a samospráva mesta podala trestné oznámenie.

17:58

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD) podáva spolu s koaličným poslancom Rudolfom Huliakom (SNS) trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre neriešenie lykožrútovej kalamity. Napadnuté sú podľa nich státisíce hektárov. Vyhlásili to v utorok na tlačovej konferencii s tým, že ide o dlhodobo neriešenú situáciu.

17:57

Mladá thajská aktivistka, ktorú obvinili z urážok voči kráľovskej rodine, zomrela vo vyšetrovacej väzbe. Podľa ústavu pre výkon trestu u nej v utorok ráno došlo k náhlej zástave srdca.

17:55

Účasť na dvojdňovom zasadnutí ministrov financií eurozóny a EÚ v Bruseli minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) využil aj na stretnutie so zástupcami Európskej komisie (EK) a spresnenie situácie vo veci výdavkových limitov, ktoré slovenská vláda presadzuje v národnom pláne obnovy a odolnosti.

17:47

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) by mohol nariadiť dodávateľovi tepla, ktorý stratil povolenie na činnosť, aby svoju sústavu tepelných zariadení za úhradu poskytol inému držiteľovi povolení. Vyplýva to z návrhu novely zákonov o energetike, o regulácii v sieťových odvetviach a o tepelnej energetike, ktorý poslanci Národnej rady (NR) SR posunuli v utorok do druhého čítania.

17:41

Poslanci Národnej rady (NR) SR prerokujú v skrátenom legislatívnom konaní novelu zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorá sa týka postupu pri výrube drevín. Rozhodli o tom v utorok. Novela ráta so zjednodušením výrubu drevín. Envirorezort to považuje za významné preventívne opatrenie na zníženie stretov človeka s medveďom, ako aj na zníženie škôd spôsobovaných zverou na poľnohospodárskych plodinách a ovocných sadoch.

17:29

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj navštívi v piatok Madrid a stretne sa so španielskym kráľom Filipom VI., uviedol kráľovský palác v utorkovom vyhlásení. Rokovať bude následne aj so španielskym premiérom Pedrom Sánchezom. Bližšie informácie o dôvode návštevy nie sú známe.

17:26

Jednou z priorít Ruska je dosiahnuť víťazstvo v bojoch na Ukrajine s minimálnymi ľudskými stratami. V utorok to na pôde Rady federácie, hornej komory parlamentu, povedal Andrej Belousov, nominant ruského prezidenta Vladimira Putina na funkciu ministra obrany, ktorý je pripravený “vynaložiť všetky svoje sily, zdravie a v prípade potreby aj život na vyriešenie zadaných úloh”.

17:20

Dvojdňové rokovania ministrov financií eurozóny (Euroskupina) a EÚ (Ecofin) sa z veľkej časti venovali téme konkurencieschopnosti a budovania únie kapitálových trhov. Po skončení rokovaní to uviedol minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD). Minister upozornil, že v EÚ je zhoda na tom, aby sa malé a stredné podniky v Únii vedeli lepšie financovať, a preto je potrebné uvoľniť kapitál v rámci EÚ, čo sa dá dosiahnuť rôznymi spôsobmi. Nové zdroje by sa následne dali použiť na rôzne investície v rámci Európy.

17:19

Talianska polícia v utorok počas svojej razie zadržala 142 osôb podozrivých z členstva v kalábrijskej zločineckej organizácii ‘Ndrangheta. Medzi zadržanými sú najmä príslušníci klanov podozrivých z obchodovania s drogami a historicky spätých s mestom Cosenza na juhu Kalábrie.

17:18

Súd v Paríži v utorok oslobodil režiséra Romana Polanského, ktorého britská herečka Charlotte Lewisová zažalovala za ohováranie. Polanski sa ho podľa žalujúcej dopustil tým, že ju v roku 2019 v rozhovore pre médiá označil za klamárku, pretože ho v minulosti obvinila zo znásilnenia.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Váhavce poletujú nad skalami v pobrežnom pásme na okraji hlavného mesta Tallinn v Estónsku

Autor: AP/Sergei Grits

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Miroslav Iliaš

Milan Šupa

Gustáv Murín

Marian Kotleba

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali