Čulen o zákaze predsedu BSK zúčastniť sa predstavenia pre študentov: To, čo predviedol, je fašizmus, proti ktorému extrémista Frešo bojuje

Čulen o zákaze predsedu BSK zúčastniť sa predstavenia pre študentov: To, čo predviedol, je fašizmus, proti ktorému extrémista Frešo bojuje

Bratislava 15. februára 2017 (HSP/Foto: ASR – Michal Svítok, FB)

 

V pondelok (13.2.) si študenti petržalského gymnázia v Bratislave pozreli inscenáciu Slovenského národného divadla Natálka, v ktorom je prezentovaná nejasná metafora, ktorá zobrazuje hákový kríž, pred ktorý je postavená socha Nepoškvrnenej Panny Márie. V súvislosti s jeho prezentovaním študentom v Pezinku bol na Generálnu prokuratúru podaný podnet pre podozrenie zo spáchania trestného činu hanobenia rasy, národa a presvedčenia.

Na snímke Anton Čulen
Na snímke Anton Čulen

Pondelkové predstavenie si chceli pozrieť aj kandidát na ombudsmana Anton Čulen a poslankyňa Natália Grausová (ĽS NS). Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo ich však na predstavenie nepustil (informovali sme o tom TU).

Reklama

Samotný predseda BSK Pavol Frešo na naše otázky, prečo sa pred školou nachádzala polícia a prečo nebolo umožnené poslankyni Natálii Grausovej a Antonovi Čulenovi zúčastniť sa predstavenia v škole, keď napríklad Denník N na školské predstavenie prístup mal, Frešo uviedol: “Polícia má za úlohu chrániť verejný poriadok, zdravie a životy ľudí a dodržiavanie zákonov. Predstavenie a následná diskusia boli určené pre žiakov a všetky médiá, ktoré prejavili záujem, mali možnosť sledovať dianie v triede.” O stanovisko sme požiadali aj Antona Čulena, ktorý okrem iného uviedol, že pani riaditeľka do školy vpustila zástupcov viacerých médií, ale kameramana z Tv Orol vyhodila von.

 

Reklama

 

Prečo Vám pán Frešo neumožnil zúčastniť sa predstavenia divadla Natálka na gymnáziu v Petržalke?

Toto, čo predviedol tento extrémistický zástanca bojového ateizmu a ľavicový extrémista pán Frešo, by sa v demokratickej spoločnosti určite stať nemohlo. To je ďalší dôkaz toho, že nám tu vládnu ľavicoví extrémisti a nie demokrati, ktorý v duchu nacizmu bojujú proti údajnému fašizmu.

Ak pán Frešo chcel zo seba urobiť hlupáka pred celým národom, tak sa mu to podarilo priam geniálnym spôsobom. Toto, čo tam predviedol, je ten fašizmus, proti ktorému extrémista Frešo bojuje. Demokracia je pre boľševikov vo vláde len akási zásterka na oblbovanie občanov. Ich skutky ich prezrádzajú.

Pán Frešo si na stredných školách týmto spôsobom začal robiť predvolebnú kampaň na voľby do VÚC aj s podporou MŠ SR. Aby ani poslankyňu NR SR (pani Natáliu Grausovú), ktorá zastupuje občanov Slovenska nevpustili na divadelné predstavenie, ktoré sa hrá v škole a kde je veľmi vážne podozrenie, že tam dochádza k hanobeniu cirkvi, Nepoškvrneného Srdca Panny Márie, vtláčanie politiky do škôl a vymývanie mozgov žiakom, tak to s demokraciou nemá vôbec nič spoločné.

Reklama

Niečo podobné som zažil počas komunizmu na školách, ale aj na pracoviskách či na vojenčine počas komunistického režimu. Na vojne sa tomu hovorilo politické školenie mužstva. Prebiehalo to tak, že v pondelok vojakov nahnali do miestnosti ktorá sa volala PVS (Politicko výchovná svietnice) a tam im celé doobedie čítali z Leninových spisov, či Marxov kapitál a iné hlúposti, hoci vedeli, že to aj tak nikoho z vojakov nezaujíma.  No a toto je ďalší dôkaz toho, že nám tu vládnu neoboľševici, ktorí síce hovoria o demokracii, ale v praxi uznávajú iba diktatúru proletariátu, ktorú majú hlboko zakorenenú v srdci.

Ľavicový extrémista pán Frešo týmto počínaním zosmiešnil sám seba, lebo občania už vedia, že jeho rozum nezodpovedá charakteru, že jednoducho klame a zavádza. Tvrdí, že bojuje proti fašizmu a používa na to fašistické metódy. Vyvrátili sme jeho hlavný argument, o ktorý sa tak opieral a do ktorého vkladal takú veľkú nádej. A to tým, že dookola tvrdil, že sme divadelné predstavenie Natálka nevideli, a tak ho teda nemôžeme kritizovať a verejne nás vyzýval aj s vedením SND, aby sme si ho prišli pozrieť. No a keď sme ho prekvapili a naozaj sme sa na to predstavenie prišli pozrieť priamo do školy, kde dochádza k vymývaniu mozgov študentov gymnázia, tak nám s pani poslankyňou Natáliou Grausovou aj za asistencie polície a vedenia školy zabránil všetkými možnými spôsobmi dostať sa do priestorov školy, kde prebiehalo divadelné predstavenie. Tým vlastne iba sám seba usvedčil z extrémizmu a fašizmu, ktoré svojimi skutkami presadzuje. To dokazuje, že naše podozrenia sú viac ako oprávnené a že sa tam deje niečo nekalé.

ocha Nepoškvrnenej Panny Márie umiestnená pred hákový kríž
ocha Nepoškvrnenej Panny Márie umiestnená pred hákový kríž

Ja som napríklad nikdy nevidel koncentračný tábor, plynovú komoru, ani USA, Afriku, či Austráliu a predsa netvrdím, že genocída Arménov, Židov, kresťanov alebo hladomor na Ukrajine sa neudial, alebo iné kontinenty ako Európa neexistujú, lebo som ich nevidel nijako inak iba vo filme, či na fotkách.

 

Zúčastníte sa predstavenia v SND, na ktoré Vás pán Frešo pozval?

Reklama

Ja som povedal tomuto extrémistickému zástancovi bojového ateizmu pánovi Frešovi, že ak mi nedovolia, aby som si mohol pozrieť, ako prebieha divadelné predstavenie Natálka aj s diskusiou na škole, tak sa nezúčastním ani divadelného predstavenia v SND, na ktoré ma dookola pozýval.

Už to, že nás na toto divadelné predstavenie v gymnáziu na Pankuchovej nevpustili, je jasným dôkazom toho, že divadlo hrané v školách sa hrá podľa úplne iného scenára ako to, na ktoré nás pozývajú do SND.  Ak by tam nebol žiaden rozdiel, tak by nás divadelné predstavenie Natálka nechali pozrieť aj v školskom prostredí, ktoré kritizujeme.

Je tu veľké podozrenie, že si pán Frešo takto robí svoju predvolebnú kampaň na župana, aby si zaistil hlasy prvovoličov. Ja som napokon tiež podal trestne oznámenie na divadelné predstavenie, ktoré sa hralo na strednej škole v Pezinku a nie v SND.

 

Ako si vysvetľujete prítomnosť polície pred školou?

Prítomnosť polície je kulisa, ktorú ľavicoví extrémisti používajú na oblbovanie občanov, aby zakryli svoje „fašistické“ maniere (Hitler hlásal národný socializmus, nie fašizmus, ale to extrémista Frešo asi ani nevie), aby naopak z iných urobili zločincov.

Dnes keď už je faktom, že polícia šikanuje, zastrašuje a terorizuje okrem členov ĽSNS aj kňazov svojimi „návštevami“, musíme byť pripravení na všetko. Ale musím povedať, že páni policajti na Pankuchovej do tejto Frešovej predvolebnej kampane na voľby do VÚC nijako nezasiahli a len sa prizerali, čo z ich strany oceňujem.

Je mi ľúto najmä detí, ktoré pochádzajú z veriacich rodín a zrejme ich nasilu nahnali do miestnosti, aby si pozreli toto ideologické divadlo. Pýtal som sa aj pani riaditeľky, či upozornila pred divadelnou inscenáciou deti na to, že ak je to v rozpore s ich svedomím a nepáči sa im hanobenie cirkvi a Nepoškvrneného Srdca Panny Márie, tak sa divadelnej inscenácie nemusia zúčastniť, no nijako mi neodpovedala. Výhrada svedomia je to posledné, o čom by deťom v škole dnes hovorili. Aj tu je vidieť, aké dôležité je to, aby táto čiastková zmluva, ku ktorej sa vláda SR zaviazala, že ju ratifikuje, bola aj prijatá aj ratifikovaná. Vo videu je vidieť aj to, ako pani riaditeľka do školy vpustila zástupcov viacerých médií, ale kameramana z Tv Orol vyhodila von (informovali sme TU).

Na druhej strane mi je ale nesmierne ľúto, že KBS urážanie Nepoškvrneného Srdca Panny Márie a Matky Božej nijako neprekáža a tvária sa, že o ničom nevedia. Mlčia aj vo veci psychického terorizovania kňazov, ako sú pán  profesor Milan Ďurica a Vdp. Ján Košiar a protizákonného postupu NAKA proti členom ĽSNS. Kto sa potom zastane arcibiskupa Stanislava Zvolenského, keď si policajti prídu aj pre neho, keď on v takýchto závažných veciach mlčí? Od skutočných pastierov by som očakával trocha viacej, ako to čo prezentoval hovorca KBS.”

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 19:44

Európske akciové trhy pokračovali v piatok v raste vyššie a dostali sa na nové rekordné maximá. Podporili ich nádeje na znižovanie úrokových sadzieb v USA.

Včera 19:38

Pri piatkových záplavách v Afganistane zahynulo najmenej 50 ľudí, počet obetí sa však podľa tamojšieho ministerstva vnútra môže ešte zvýšiť.

Včera 19:34

Pri bojoch v jednej zo štvrtí palestínskeho mesta Gaza v piatok zahynuli štyria vojaci izraelskej armády. Podľa predbežného vyšetrovania ich zabilo výbušné zariadenie. Pri výbuchu sa vážne zranili aj ďalší dvaja dvojaci.

Včera 19:31

Desaťtisíce farmárov a pravicových aktivistov v piatok vo Varšave protestovali proti environmentálnej politike Európskej únie (EÚ). Demonštranti žiadali uvoľnenie environmentálnych opatrení EÚ a zastúpeniu EÚ vo Varšave odovzdali petíciu. Počas protestu na podporu svojich požiadaviek trúbili, púšťali sirény, odpaľovali ohňostroje a mávali transparentmi s nápisom “Preč so zelenou dohodou“. Na proteste sa podľa odhadu hovorkyne miestnych úradov zúčastnilo 30.000 až 35.000 ľudí, organizátori však očakávali viac.

Poľsko protest farmári
Poľskí farmári a ďalší demonštranti sa zhromaždili v centre Varšavy, aby protestovali proti klimatickej politike Európskej únie a proeurópskej vláde Poľska, v piatok 10. mája 2024
Včera 19:25

Spoločnosť OpenAI v pondelok oznámi vytvorenie vlastného vyhľadávača, ktorý už bol označený za „zabijaka Googlu“.

Píše o tom agentúra Bloomberg.

Ide vraj o rozšírenie pre ChatGPT, ktoré mu umožní okamžite poskytovať podrobné výsledky s odkazmi na zdroje a dokonca vizualizovať obsah.

Zaujímavé je, že OpenAI chce svoj produkt oznámiť deň pred konferenciou Googlu, na ktorej IT gigant predstaví svoje top novinky.

Včera 19:07

Americký prezident Joe Biden v piatok schválil nový vojenský balík pomoci pre Ukrajinu vo výške 400 miliónov dolárov (371 miliónov eur), informoval Biely dom.

Včera 18:44

Valné zhromaždenie OSN v piatok väčšinovo schválilo rezolúciu, ktorá zlepšuje postavenie Palestínčanov v rámci OSN a odporúča prijať ich za plných členov v tejto organizácii.

Včera 18:43

Ukrajinský minister poľnohospodárstva Mykola Soľskyj v piatok oficiálne rezignoval pre podozrenia z účasti v korupčnom škandále.

Včera 17:59

Ruský prezident Vladimir Putin v piatok vymenoval Michaila Mišustina do funkcie predsedu vlády. Predchádzalo tomu schválenie Štátnou dumou, dolnou komorou parlamentu.

Michail Mišustin
Na snímke ruský premiér Michail Mišustin
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke výstava Orchidey - skvosty v ríši rastlín v Botanickej záhrade Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach

Autor: TASR – František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali