Zúfalé európske ženy: Nie sme v bezpečí, pretože nás nechránite, keď odmietate chrániť naše hranice. Radšej nás necháte zomrieť, než aby ste vyhostili tých, ktorí páchajú trestné činy.

Zúfalé európske ženy: Nie sme v bezpečí, pretože nás nechránite, keď odmietate chrániť naše hranice. Radšej nás necháte zomrieť, než aby ste vyhostili tých, ktorí páchajú trestné činy.

Svet 5. februára 2018 (HSP/Foto: TASR/AP- TT/Christine Olsson)

 

“Som Mia, som Ebba, som Mária. Bola som znásilnená v Malmo, bola som podrezaná v Kandele, bola som zneužitá v Rotterhame, bola som zrazená autom v Štokholme. Som akákoľvek žena. Oni mohli byť mnou a ja som mohla byť nimi.” Takto sa začína video iniciatívy žien, zúfalých z európskych politikov, ktorí ich pre funkcie obetovali spolu s ich krajinami a pokračuje

Ženy sa cítia ohrozené a začínajú sa organizovať

“Násilníci sú všade, keď si ideme zabehať do parku, keď sa vraciame z práce, keď čakáme na autobus. Nie sme v bezpečí, pretože nás nechránite, keď odmietate chrániť naše hranice, keď odmietate preverovať tých, čo k nám prichádzajú, keď odmietate vyhostiť tých, ktorí páchajú trestné činy. Radšej cenzurujete akúkoľvek kritiku, než aby ste nás brali vážne. Pretože nás radšej necháte zomrieť, než aby ste si priznali svoje chyby. Kvôli vašej imigračnej politike,budeme čeliť hordám mladých mužov zo zaostalých spoločností, ktoré si nevážia ženy.

Reklama

Vy ste to vedeli a vystavili ste nás riziku, vy ste nás obetovali. Hlásate feminizmus a hovorite o ženských právach a pritom vy sami predstavujete pre ženy skutočnú hrozbu.

My sme spomienky, my sme vaše zlé svedomie. My sme tie ktoré vás dostihnú, my sme tie na ktoré radšej nechcete myslieť, ale nikdy neodídeme.

Reklama

Nie sme lovná zver ani nikoho otrokyne, nie sme ani vojnová korisť ani prijateľné straty, sme dcéry Európy. Budeme spomínať na každú zavraždenú a znásilnenú ženu, budeme vám ju všetkým pripomínať.

 

 

Mlčali sme už dlho, toto je náš odboj. Matky, ženy, sestry, dcéry Európy. Tento štát vás nebude chrániť. Nikto nevie ktorá z nás bude ďalšia na rade. Vezmite svoj osud do vlastných rúk, pretože vy ste Mia, vy ste Ebbe, vy ste Mária. Ony mohli byť vami a vy ste mohli byť nimi.

Takto to nemôže ísť ďalej, slzný plyn a ručný alarm sú v súčasnej dobe základnou výbavou kabelky každej európskej ženy. Ísť si len tak zabehať sa pre nás stalo nebezpečným športom. Už to tak nenecháme. Organizujeme sa, bránime sa.

Reklama

120db, to je hlasitosť štandardného vreckového alarmu, ktorý ženy nosia so sebou. 120db je aj názov našej iniciatívy odporu. Od žien pre ženy. 120db to je náš výkrik proti skutočnému ohrozeniu žien v Európe. Pôjdeme všade tam, kde sa ženy stali obeťou vašej politiky. Poženieme vás k zodpovednosti a budeme to robiť veľmi nahlas. Pridaj sa k nám nech je nás počuť. Hovor o nás na sociálnych sieťach pod hashtagom #120db. Hovor o skúsenostiach ženy so strachom, obťažovaním a násilím. Navštívte stránky www.120db.info a staňte sa súčasťou nášho hnutia.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:43

Európska únia poskytne Beninu takmer 50 miliónov eur na podporu bezpečnosti a boj proti terorizmu, uviedol v piatok predseda Európskej rady Charles Michel.

17:26

Bábätko zachránené z maternice svojej umierajúcej matky v Pásme Gazy zomrelo, informoval v piatok jeho strýko.

17:06

Novinári talianskej verejnoprávnej spoločnosti RAI plánujú 6. mája vstúpiť do 24-hodinového štrajku na protest proti snahám vlády zasahovať im do práce a nevyhovujúcim pracovným podmienkam. Oznámilo to v piatok odborové hnutie USIGrai.

16:43

Rumunská prokuratúra v piatok podala novú obžalobu proti bývalému prezidentovi Ionovi Iliescovi zo zločinov proti ľudskosti pri smrtiacom zásahu proti demonštrantom v roku 1990. Ide o najnovšie z viacerých konaní voči nemu.

16:42

Ministri obrany Číny a Iránu sa dohodli na užšej vojenskej spolupráci počas zasadnutia Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (ŠOS), ktoré sa koná v Kazachstane.

16:41

Propalestínski študenti v piatok zablokovali vchody do renomovanej parížskej univerzity Sciences Po na protest proti jej postoju voči vojne v Pásme Gazy.

16:40

Polícia upozorňuje na víkendové obmedzenie v doprave na diaľnici D2 v smere do Bratislavy. Informuje o tom na sociálnej sieti.

16:24

V letnej sezóne pomôžu bratislavskému letisku M. R. Štefánika stovky brigádnikov. Podľa generálneho riaditeľa Dušana Novotu je nahlásený dostatok brigádnikov, avšak počas hektických dní ich budú potrebovať viac. Informoval o tom v piatok na tlačovej konferencii za účasti ministra dopravy Jozefa Ráža (nominant Smeru-SD).

letisko M. R. Štefánika
Na snímke zľava minister dopravy a výstavby SR Jozef Ráž ml. (nominant Smer-SD) a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Dušan Novota
16:23

Guvernér talianskej centrálnej banky Fabio Panetta vyzval na “včasné, zároveň však iba mierne” znižovanie úrokových sadzieb Európskou centrálnou bankou (ECB). Takýto postup umožní ECB reagovať na zmeny vo vývoji na trhu a zmierniť riziko dlhodobej ekonomickej stagnácie v eurozóne.

16:22

Spojené štáty stiahnu časť svojich vojakov z Čadu, informoval vo štvrtok Pentagón. TASR

16:22

Na začínajúcu sa letnú dovolenkovú sezónu je s odletom z Košíc naplánovaných vyše 900 charterových letov do 17 destinácií v 11 krajinách. Prvý charterový let tejto dovolenkovej sezóny vypravili v piatok skoro ráno, smeroval do egyptskej Hurghady.

16:21

Turecký súd v piatok odsúdil na niekoľko doživotných trestov ženu za účasť na bombovom útoku z roku 2022, ktorý usmrtil šesť ľudí v centre Istanbulu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali