Z horiaceho hotela v Mekke evakuovali 1500 veriacich

Z horiaceho hotela v Mekke evakuovali 1500 veriacich

Mekka 22. septembra 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP)

 

Príčinou nešťastia bol skrat v elektrickom vedení

Približne 1500 veriacich včera evakuovali  krátko pred začiatkom veľkej tradičnej moslimskej púte z horiaceho hotela v saudskoarabskej Mekke. Informovala o tom agentúra DPA.

Reklama
Ilustračné foto
Ilustračné foto

Podľa údajov, zverejnených tamojšou civilnou ochranou na sociálnej sieti Twitter, sa pri incidente ľahko zranili štyria ľudia. Príčinou nešťastia bol skrat v elektrickom vedení.

Za uplynulých päť dní ide už o druhý požiar zaznamenaný v Mekke. Už v uplynulom týždni si požiar v inom tamojšom hoteli vyžiadal evakuáciu asi 1000 pútnikov. Plamene sa rozšírili na ôsmom poschodí hotela, dvaja pútnici utrpeli zranenia.

Reklama

V Mekke sa v súvislosti s púťou hadždž, ktorá sa začína dnes, nachádza už viac ako milión pútnikov.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:32

Napätie spojené s kontroverzným návrhom zákona o “zahraničných agentoch” môže poškodiť gruzínsku ekonomiku a negatívne ovplyvniť dôveru investorov. Povedala to v utorok prezidentka Európskej banky pre obnovu a rozvoj (EBOR) Odille Renaud-Bassová.

18:26

Pornoherečka Stormy Daniels v utorok vypovedala ako svedok v prípade voči exprezidentovi Donaldovi Trumpovi, ktorý je obžalovaný z podplácania tejto herečky i falšovania obchodných záznamov.

18:20

Rakúsko neplánuje vstúpiť do NATO, uviedol tamojší minister zahraničných vecí Alexander Schallenberg.

„Nemáme žiadne plány tam vstúpiť,“ povedal minister v parlamente.

Viedeň má podľa neho záujem nadviazať výmenu informácií s ďalšími neutrálnymi štátmi – Írskom, Maltou a Švajčiarskom -, aby sa na neutrálne krajiny „nezabudlo“.

Deň predtým noviny Die Presse napísali, že tieto štyri neutrálne krajiny po vstupe Švédska a Fínska do NATO koncom roka 2023 poslali NATO list, v ktorom navrhli rozšírenie spolupráce.

Konkrétne, aby im bol poskytnutý „privilegovaný prístup k dokumentom a informáciám NATO“, aby sa posilnila výmena spravodajských informácií, spolupráca v oblasti kybernetickej bezpečnosti, ochrany kritickej infraštruktúry a boja proti „novým rušivým technológiám“.

18:15

Poľský sudca, ktorý utiekol do Bieloruska a požiadal tam údajne o azyl, mal prístup k tajným informáciám. Oznámil to v utorok poľský premiér Donald Tusk. Zároveň na stredu zvolal stretnutie kolégia spravodajských služieb pre údajný vplyv Ruska a Bieloruska na poľský vládny aparát v posledných rokoch.

18:14

Generálny tajomník OSN António Guterres vyzval v utorok Izrael na okamžité znovuotvorenie hraničných priechodov do Pásma Gazy a zastavenie “všetkej eskalácie”.

18:13

Škótsky parlament v utorok hlasovaním potvrdil Johna Swinneyho vo funkcii nového škótskeho premiéra. Bude na čele menšinovej vlády.

17:58

Zosúladenie národnej právnej úpravy s novými európskymi fiškálnymi pravidlami, najmä previazanie limitu verejných výdavkov na ukazovateľ čistých výdavkov je cieľom návrhu novely zákona o rozpočtových pravidlách verejnej správy. Právnu normu z dielne Ministerstva financií (MF) SR posunuli poslanci Národnej rady (NR) SR v utorok do druhého čítania. Rokujú o nej v skrátenom legislatívnom konaní.

17:34

Ministerstvo financií (MF) SR odmietlo informácie, podľa ktorých chce zobrať samosprávam kompetencie v súvislosti s reguláciou hazardných hier. Rezort tak v utorok reagoval na vyjadrenia viacerých opozičných politických strán a na vyhlásenie petície, ktorá požaduje zachovanie súčasného stavu.

17:34

Polícia v utorok počas akcie na juhovýchode Francúzska zhabala viac ako milión tabliet extázy v hodnote viac než desať miliónov eur.

17:33

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) plánuje zvýšiť poplatok za prístup do siete (G-komponent), a to až o 233 %. Ten platia výrobcovia elektriny prevádzkovateľom siete, do ktorej sú ich elektrárne pripojené. Obnoviteľné zdroje energií (OZE) tak môžu na Slovensku už čoskoro čeliť ďalšej neprekonateľnej bariére, upozornila v utorok Slovenská asociácia fotovoltického priemyslu a OZE (SAPI).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žena s dieťaťom sa fotografuje na schodisku vyzdobenom nafukovacími kvetmi a králikmi pred zrekonštruovanou komerčnou administratívnou budovou v Pekingu

Autor: TASR/AP-Andy Wong

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Urban

Milan Šupa

Gustáv Murín

Dušan Hirjak

Juraj Tušš

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali