USA sa mstia Venezuele za neúspech štátneho prevratu

USA sa mstia Venezuele za neúspech štátneho prevratu

Washington 11. mája 2019 (HSP/RusVesna/Foto:Pixabay)

 

Portál RusVesna sa zaoberá rastúcou bezmocnou agresivitou Američanov, ktorá pramení z posledného neúspešného pokusu o štátny prevrat vo Venezuele. Bolton a Pompeo sú veľmi rozzúrení, svoje si zlizla aj neschopná americká figúrka Guaidó.

Ohľadne Guaidá by však Američania mohli nabrať zmierlivejší tón, on za neúspech vo Venezuele úplne nemôže, pretože platí “aký pán, taký krám” a “ryba smrdí od hlavy”. Chyba je v samotných Američanoch, ktorí dnes už nedokážu pripraviť ani poriadny štátny prevrat. Ukazuje sa, že postupy vypracované proti farebným revolúciam fungujú

Reklama
Ilustračné foto

Rusi, Číňania a Irán vykonali kus poctivej a dobrej práce pri vypracovaní postupov proti farebným revolúciam, čisto teoreticky – možno by to chcelo vypracovať aj špecifický plán na farebnú revolúciu v USA. Podľa viacerých indícií sú totiž Američania zrelí na výbuch sociálneho napätia. V krajine existuje dostatok faktorov k tomu, aby vypukla farebná revolúcia, alebo vnútorné nepokoje.

V USA rastie sociálne či rasové napätie, frustrácia, nenávisť,  existuje dostatočný počet zbraní medzi obyvateľstvom a rovnako aj dostatok šialencov, ktorí na verejnosti strieľajú v školách, synagógach, kostoloch, mešitách či na koncertoch. Keď už Rusi podľa niektorých amerických odborníkov ovplyvnili voľbu amerického prezidenta, ako sa nás snažia presvedčiť antitrumpovské kruhy, čisto logicky – prečo by mali ostať ruskí plánovači štátnych prevratov a farebných revolúcii na pol ceste a nemali by sa snažiť vyprovokovať farebnú revolúciu v USA? Mnohí vo svete by navyše boli celkom radi, keby Američania ochutnali niečo podľa vlastného receptu….

Reklama

Američania evidentne prestávajú zvládať situáciu na medzinárodnom poli, dôkazom toho, že situáciu nezvládajú je aj trieskanie sankciami a rastúca americká agresivita na medzinárodnej politickej scéne. Používajú kladivo tam, kde by mali používať jemnejšie nástroje nátlaku a manipulácie. Nič iné ako sankcie a nátlak však už Američania vymyslieť nedokážu, chýba im diplomatická kreativita, dostatok inteligentných kádrov a zmysel pre realitu.

Politika amerických sankcií navyše nebráni Rusku, Číne, Iránu pokračovať cieľavedome v politike, ktorá Američanov znepokojuje a ktorá im nevyhovuje.

Obzvlášť bolestne musia Američania vnímať situáciu, keď sa im na odpor postaví malá krajina ako Venezuela či Severná Kórea. Nepomáha dokonca ani to, že Američania a Briti ukradnú všetko zlato a aktíva uložené v amerických a britských bankách,

Maduro pokračuje v trende, ktorý oslabuje americký vplyv na juhoamerickom kontingente. Samozrejme, v pozadí za Madurom stoja Rusi a Číňania, rovnako ako Rusi a Číňania stoja v pozadí amerických neúspechov na Blízkom východe a v Afrike. Multipolárny svet je príjemná realita, svetu už stačilo americkej arogancie, akú sme zažívali v čase existencie jednopolárneho sveta (1989 – 2014).

Američania v rámci pomsty voči Venezuele rozšírili americké sankcie proti lodným spoločnostiam Monsoon Navigation Corporation a Serenity Maritime Limited a pripravujú sa na to, že zabavia tankery tejto venezuelskej spoločnosti.

Reklama

To čo robia Američania je otvorené, hrubé narušenie medzinárodného práva a celý pokus o prevrat vo Venezule je klasickým príkladom hrubého miešania sa do vnútorných záležitostí cudzieho štátu.

Podporu americkým politikom vyjadrujú tradične len politickí vazali iných štátov. Vo svete sa však úspešne šíri medzi obyvateľstvom odpor a nechuť voči arogancii a politickému primitivizmu amerických vládnucich elít.

Americkí starci, riadiaci americkú zahraničnú politiku získavajú podobný morálny kredit, ako sovietski starci riadiaci sovietsku zahraničnú politiku na sklonku existencie ZSSR.

Rozprávok o demokracii, ochrane ľudských práv, dôstojnosti, tolerancii, dôležitosti gender agendy sme sa už z americkej strany napočúvali viac ako dosť, tieto rozprávky už konzumujú len zombifikovaní proamerickí slniečkari, ktorých čoraz horúčkovitejšie kŕmia mainstreamové médiá, vlastnou za vlasy pritiahnutou propagandou, takže to už musí tiecť zombifikovaným slniečkárom ušami.

Normálni jedinci sú voči  propagande mainstreamových médií čoraz viac odolní. A počet odolných sa príjemne zvyšuje, môžu si za to v širokej miere svojím správaním samotní Američania a veľmi primitívnou propagandou samotné mainstreamové médiá.

Reklama

Kto neverí, že Američania strácajú svoje pozície na medzinárodnej scéne, nech si len porovná to, v akej pozícii boli USA v roku 1991 – 2001 – 2011 – 2019.  Keď tam niekto nedokáže nájsť stopy evidentného amerického úpadku, postupný koniec jednopolárneho a nástup multipolárneho sveta, tak nech si pokojne  dá opäť na obed hamburger z McDonaldu a kávu zo Starbucksu, pretože to sú najzdravšie a najlepšie potraviny na svete, ktoré podporujú rast demokratických, tolerantných a genderových buniek v mozgu.

František Olčaj

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali