Školy si neuvedomujú nebezpečenstvo gender ideológie. Ministerstvo školstva a SNS vysvetľujú

Školy si neuvedomujú nebezpečenstvo gender ideológie. Ministerstvo školstva a SNS vysvetľujú

Bratislava 25. apríla 2019 (HSP/Foto:Instagram, Facebook)

 

Čoraz častejšie sú zverejňované informácie, že na našich školách prebiehajú besedy a aktivity, ktoré podporujú ultraliberálnu agendu, ktorej súčasťou je aj gender ideológia. A práve gender ideológia bola dôvodom, pre ktorý bol poslancami NR SR jasne odmietnutý Istanbulský dohovor. Aký je postoj Ministerstva školstva, vedy, výskum a športu SR pod vedením Martiny Lubyovej na šírenie ultraliberálnej agendy na školách? A aký je postoj konzervatívnej strany SNS, ktorá ministerku nominovala?

Pozvánka na Gender-Swap Day

Bratislavské gymnázium Jura Hronca na sociálnych sieťach vyzývalo svojich žiakov, aby sa v rámci “Gender Swap Day” v škole prezliekali za opačné pohlavie. Malo ísť o jednu z akcií pravidelných tematických štvrtkov, ktoré škola pripravuje v spolupráci so študentmi. Po kritike verejnosti vedenie školy od zámeru podporiť LGBT podujatie upustilo.

Reklama

„Kvôli prebiehajúcim veľkonočným prázdninám sa tento týždeň žiaci rozhodli usporiadať akciu, ktorej obsah ani forma nebola prediskutovaná, ani inak plánovaná, a teda bez súhlasu vedenia školy,“ odôvodnilo svoje rozhodnutie vedenie SŠ Novohradská, ktorej súčasťou je Gymnázium Jura Hronca.

Študenti svoj počin vysvetlili jasným cieľom: “Pevne veríme, že raz príde deň, kedy predstava toho, že by si muž obliekol sukňu nebude natoľko neprijateľná a poburujúca, že to spustí vlnu nadávok a nenávisti voči študentom s vlastným názorom a voči nevinnému vedeniu kvalitnej školy.“

Reklama

Nie všetci, ktorí riadia školy, si uvedomujú nebezpečnosť liberálnej extrémistickej ideológie. Riaditelia a zodpovední pedagógovia neboli vyškolení, aby chápali riziká tejto ideológie, a preto jej reprezentantov v dobrej viere púšťajú na svoje školy.

Ultra liberáli potom nie len vychovávajú deti k nenávisti proti ľuďom s iným názorom, ako je to známe s prípadu stredoškoláka Emila, ale riskujú aj s psychickým zdravím a zdravou sexuálnou orientáciou im zverených detí. Vo veku, keď sa sexualita mladých ľudí ešte iba vyvíja, je mimoriadne nebezpečné vystavovať ich atakom, ktoré by mohli túto ich krehkú, ešte sa iba tvoriacu sexualitu popliesť a prehodiť ich na druhú koľaj opačného pohlavia.

 

Volič Čaputovej chcel zatočiť s opicami

Školská inšpekcia sa pre zmenu šalamúnsky vyjadrila v nedávnom prípade, ktorý sa uskutočnil na bratislavskom gymnáziu C. S. Lewisa.

Reklama

Mladý slniečkar mal na svojej profilovej fotke na Facebooku rámik s nápisom volím Čaputovú. Po jej víťazstve v prvom kole prezidentských voľbách napísal:

“Tak Čaputová vyhrala a prvé, čo spraví je, že zatočí s opicami a antisemitami, ako ste vy. Členov tejto skupiny máme označených a budete prví, ktorých budeme strieľať. Nech žije EÚ! Nech žije Zuzana! Nech skape slovenská štátnosť a samostatnosť!!”, napísal sfanatizovaný mladý volič Čaputovej v skupine Volíme pronárodných kandidátov za prezidenta.

Na snímke status riaditeľa gymnázia

Na škole sa tiež uskutočnila beseda s adminmi extrémisticky liberálnej a nenávistnej FB stránky Zomri, spolu s konšpirátorom a popleteným aktivistom Jurajom Smatanom.

Následne sa nemôžeme čudovať, prečo nám tu vyrastá mladá sfanatizovaná a vulgárna mládež ovplyvnená liberálnou propagandou (viac v článku).

Rodičia týchto detí iste vo väčšine takéto počínanie školy neschvaľujú, ale často o týchto akciách ani netušia a nemajú ich ani ako ovplyvniť.

Reklama

 

Kandidátka na pôde školy

Ďalším príkladom je beseda na pôde školy v čase predvolebnej kampane s kandidátkou na post europoslankyne Lucie Klešticovej z ultraliberálnej strany Progresívne Slovensko.

V pondelok 1. apríla sa na gymnáziu v Košiciach uskutočnila beseda o Európskej únii. Ako nám píše náš čitateľ: „Nebolo by na tom v dnešnej dobe nič nezvyčajné, keďže podobné indoktrinačné besedy sú na školách na pravidelnom poriadku. No tentoraz to už prekročilo všetky hranice. Besedu robila pani Lucia Kleštincová, kandidátka do Európskeho parlamentu za koalíciu Progresívne Slovensko – Spolu.“

Na snímke Lucia Kleštincová pred košickým gymnáziom

„Ani nie dva mesiace pred eurovoľbami sa môže takýto človek prísť zviditeľniť na strednú školu. A nešlo o deti ale o žiakov, ktorí majú okolo 18 rokov,“ vysvetľuje čitateľ.

A školská inšpekcia mlčí. Na naše otázky, či je umožnené, aby v tomto čase tesne pred eurovoľbami, uskutočňovali na školách besedy kandidáti jednotlivých politických strán na post europoslanca, kompetentní neodpovedali (viac v článku).

 

Bude ministerstvo a SNS konať?

Príklady šírenia ultraliberalizmu a indokrinácie študentov na našich školách pribúdajú. Dokedy chce ministerstvo tolerovať uvedené aktivity, ktoré majú potenciál negatívne ovplyvniť vývoj sexuality a správania žiakov? Uvažuje ministerstvo o vydaní všeobecne záväzného rozhodnutia, ktoré sa bude týkať zákazu podobných aktivít na škole?

“Podľa zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve riaditeľ školy zodpovedá za dodržiavanie štátneho a školského vzdelávacieho programu, ako aj za organizáciu výchovno-vzdelávacieho procesu na škole,” vysvetlil odbor komunikácie ministerstva školstva.

Reklama

“Je predovšetkým na vedení školy posúdiť, či takéto prejavy  žiakov sú vhodné a ako zasahujú do plnenia výchovno-vzdelávacích cieľov vzdelávacieho programu školy a informovať o nich aj zákonných zástupcov žiakov. Zastávame názor, že škola by mala veľmi citlivo zvážiť organizovanie podobných podujatí, a to aj z pozície niektorých rodičov, ktorí  to môžu považovať za neprimerané zasahovanie do výchovno-vzdelávacieho procesu.

“Ministerstvo školstva riadi výkon štátnej správy vydávaním usmernení, keď považuje za potrebné zjednotiť postup pri používaní a aplikácie všeobecne záväzných právnych predpisov v praxi,” dodáva ministerstvo.

Riaditelia škôl a učitelia, ktorí organizujú podujatia v školách, by mali byť o rizikách indoktrinovania žiakov extrémnym liberalizmom, ktorý má tendenciu degenerovať k fašistickému potláčaniu každého iného názoru, informovaní. Možno by prospeli školenia v tejto oblasti.

K pribudajúcim prípadom sa vyjadrila aj pronárodna strana SNS, ktorá nominovala ministerku Lubyovú:

“Za tieto besedy nesie plnú zodpovednosť riaditeľ školy a zriaďovateľ, nie ministerka školstva. Samozrejme, iniciujeme kroky, aby sa tieto veci nediali, o čom budeme hovoriť s ministerkou,” uviedla Zuzana Škopcová, hovorkyňa SNS.

Reklama

O stanovisko sme požiadali aj Bratislavský samosprávny kraj, ktorý je zriaďovateľom väčšiny stredných škôl v kraji. “Bratislavský samosprávny kraj nemá vedomosť o takýchto aktivitách na školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti,” uviedla Lucia Forman, hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja.

V prípade gymnázia Jura Hronca je zriaďovateľom Okresný úrad Bratislava, odbor školstva. O ich stanovisku vás budeme informovať.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:01

Zásoby ropy v USA minulý týždeň nečakane prudko klesli. A znížili sa aj zásoby benzínu. Ukázali to v stredu údaje amerického Úradu pre energetické informácie (EIA). Inforovala agentúra Reuters.

Zásoby ropy v USA tak v týždni do 19. apríla dosiahli 453,6 milióna barelov, čo je približne 3 % pod päťročným priemerom pre toto ročné obdobie, dodal EIA.

Včera 19:58

Na hokejových majstrovstvách Ázie a Oceánie hráčov do 18 rokov sa hneď v úvodnom zápase zrodil bizarný výsledok. Thajsko zdolalo Kuvajt 57:0 a na strely dokonca prekonali súpera pomerom 122:1.

Včera 19:34

Spojené arabské emiráty (SAE) v stredu oznámili, že na opravu domov, ktoré minulý týždeň poškodili prudké záplavy spôsobené rekordnými zrážkami, poskytnú 544 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.

Touto púštnou krajinou sa minulý týždeň prehnali silné búrky. Prudký lejak v priebehu niekoľkých hodín zaplavil úseky diaľnic, ulice a najrušnejšie letisko sveta v Dubaji.

Včera 19:31

Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera uväzneného na vyše rok a pol za podporu celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou Mahsy Amíníovej. Uviedli to v stredu miestne médiá. Informovala agentúra AFP.

V súvislosti s protestmi popravili deväť mužov, napríklad pre obvinenia zo zabitia a ďalšieho násilia proti bezpečnostným silám.

Včera 17:56

Štátna pomoc so zvýšenými splátkami hypoték sa od júna rozšíri aj na refinancované úvery, čo doteraz nebolo možné. Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili túto zmenu v stredu v rámci zákona o správcoch úverov a nákupcoch úverov.

Včera 17:53

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v stredu schválila Národná rada SR, prináša vyššiu ochranu spotrebiteľov aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní.

Legislatíva zároveň zvyšuje ochranu pred umelým navyšovaním cien pred rôznymi zľavami a výpredajmi a prináša taktiež lepšiu informovanosť pri uzatváraní zmlúv prostredníctvom online trhov.

Včera 17:52

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon o pomoci vo výške 95 miliárd dolárov pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan. Zároveň oznámil, že Spojené štáty začnú Kyjevu posielať vojenskú pomoc v priebehu niekoľkých hodín. Správu priniesla agentúra AFP.

Včera 17:50

Izraelské sily uskutočňujú “ofenzívnu akciu” v celom južnom Libanone. V stredu to oznámil izraelský minister obrany Joav Galant bez toho, aby špecifikoval, či pozemné sily prekročili hranice. Informovala agentúra AFP.

Včera 17:49

Britské úrady zadržali troch ľudí podozrivých z porušeniach imigračných zákonov po tom, čo pri snahe preplaviť sa cez Lamanšský prieliv zahynulo v utorok päť ľudí vrátane dieťaťa. Informovali agentúry DPA a AFP.

Včera 17:46

Britský premiér Rishi Sunak a nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz sa v stredu zaviazali podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude potrebné. Scholz však takisto potvrdil svoj odmietavý postoj k dodaniu nemeckých plochodrážnych striel Taurus dlhého doletu pre Kyjev. Informovali o tom agentúry AP, AFP a DPA.

Scholz povedal, že Európa musí naďalej zvyšovať svoju pomoc pre Ukrajinu aj po tom, ako USA v utorok schválili rozsiahly balík vojenskej pomoci. “Rozhodnutie USA nás tu v Európe neoslobodzuje od úlohy naďalej rozširovať našu pomoc pre Ukrajinu, aby sa táto krajina mohla brániť voči agresorovi,” povedal kancelár na spoločnej tlačovej konferencii so Sunakom.

Britský premiér Rishi Sunak na návšteve v Nemecku
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz (vpravo) a britský premiér Rishi Sunak počas tlačovej konferencie v Berlíne
Včera 17:43

Traja ľudia utrpeli zranenia pri “vážnom incidente” v škole na juhu Walesu. Podozrivá osoba bola zadržaná, oznámila miestna polícia. Informovala agentúra AP.

Podľa britského denníka The Telegraph došlo v škole k útoku nožom. Medzi zranenými je údajne učiteľka.

Včera 17:39

Londýnsky súd rozhodol o vydaní stíhaného Daniela Bombica na Slovensko.

“Nie, ešte nikam nejdem, ešte si budete musieť počkať na kolaudačku na letisku, ale áno – ako som vravel minule – návrat na Slovensko sa začína,” vyjadril sa Bombic alias Danny Kollár.

Včera 16:56

Francúzsky najvyšší súd v stredu definitívne potvrdil odsúdenie bývalého premiéra Francoisa Fillona v kauze sprenevery, ktorej sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope. Zároveň nariadil nový súdny proces o uložení trestu. Informovala agentúra AFP.

Včera 15:26

Taliansky parlament schválil opatrenie krajne pravicovej vlády premiérky Giorgie Meloniovej, umožňujúce protiinterrupčným aktivistom vstúpiť na konzultačné kliniky, čo vyvolalo hnev opozičných strán. Informovala agentúra AFP.

Opatrenie prijaté senátom v utorok večer umožňuje regiónom, aby povolili skupinám “s kvalifikovanými skúsenosťami na podporu materstva” ísť za ženami pomýšľajúcimi na interrupciu na klinikách riadených štátnym zdravotníckym systémom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali