Premiér vyjadril svoje obavy: “To nepreháňam ani o milimeter!”

Premiér vyjadril svoje obavy: “To nepreháňam ani o milimeter!”

Bratislava 11. apríla 2024 (HSP/ Facebook/ Foto:Screenshot Facebook Video)

 

Premiér Robert Fico (SMER-SSD) komentuje atmosféru po sobotňajších voľbách. Charakterizoval typického “progresívneho voliča” a vyjadril svoj tip, kto vymení lídra PS Michala Šimečku 

Slovenský premiér Robert Fico (SMER-SSD)
Slovenský premiér Robert Fico (SMER-SSD)

Premiér uviedol, že ho teší, že má vláda za sebou konštruktívnu koaličnú radu. „Chápem, že v médiá ide šľak trafiť, keďže ich nepúšťame do našej politickej kuchyne,“ povedal v úvode svojho videa. „Musia sa však uspokojiť s dnešnými závermi – že sme sa dohodli na všetkom,“ uviedol.

Reklama

Toto už vôbec nezapadá do atmosféry po sobotných prezidentských voľbách. „Viete, keby spomínaná atmosféra nebola nebezpečná pre celú spoločnosť, bola by na smiech.,“ povedal.

„Voliči Progresívneho Slovenska si po prehratej prezidentskej sobote dávali Lexaurín, aby prekonali hrôzu z demokratického víťazstva kandidáta vládnej koalície Petra Pellegriniho,“ povedal premiér.

Reklama

 

“Lúza”

Uviedol, že títo progresívci označujú voličov vládnej koalície za poblúdených. „Za lúzu, ktorej treba zakázať voliť. Vraj sa hanbia za svojich susedov, ktorých označujú za rurálno-rustikálnych,“ povedal Fico.

Uviedol, že jednoducho všetci, okrem nich, sú po slovensky povedané, “primitívni debili”. Premiér sa vyjadril, že títo progresívni voliči po uliciach oplzlo nadávajú vládnym politikom. Vyjadril obavu, kedy sa táto frustrácia (tak intenzívne presadzovaná Denníkom N, SME-čkom či Aktualitami) pretaví do vraždy niektorého z popredných vládnych politikov. „ A to nepreháňam ani o milimeter,“ dodal.

„Tieto a ďalšie médiá doslova nabádajú progresívneho voliča k tomu, aby bol hulvátsky a agresívny. Osoby z verejného života, podporujúce Petra Pellegriniho, ako napríklad Attila Végh a Rytmus, verejne popravujú na výstrahu. A to len preto, lebo si dovolia mať iný názor. Len preto, aby sa po prehre v parlamentných a prezidentských voľbách , preboha, neobjavila tretia prehra,“ povedal.

Uviedol, že progresívci takto zastrašujú občanov, aby každý, kto prejaví vlastný názor vedel, čo ho čaká, ak nebude voliť ako si želá Čaputová, Šimečka, Ódor či Korčok. „A to pred prezidentskými voľbami robili ( z týchto politikov) referendum o našej vláde a o Ficovi. Referendum – ako najvyššiu formu priamej demokracie,“ povedal premiér.

Reklama

„A keď prehrali – tak už to nebolo referendum, ale tvrdenie, že prezidentský palác sme prepadli mačetami a Čaputovej sme ukradli korunku z je vlastnej hlavy,“ dodal.

Premiér ďalej položil jednoduchú otázku: „Čo bol Korčok ako prezident pripravený robiť proti súčasnej vláde, ak si bol taký istý víťazstvom?“ Dodal, že neúspešný kandidát si v sobotu pozval do volebného štábu celú bratislavskú kaviareň. Samozvanú elitu národa. Vrátane skrachovaných politikov – Kisku, Dzurindu, Mikloša, či hercov. Títo herci však menám ako Kroner, Dibarbora či Krížiková nesiahajú ani po päty.

„Akú vojnu to chcel viesť Korčok, keď nezvládol ani svoju vlastnú prehru?,“ opýtal sa premiér.

 

Progresívny volič

Premiér predstavil základnú charakteristiku typického progresívneho voliča. „Dá sa to povedať veľmi jednoducho : človek ktorý nerešpektuje iný názor. A takým sa v demokracii žije ťažko, veľmi ťažko.“

Reklama

„Vlády, ktoré som viedol neprijali nikdy žiadne nedemokratické kroky. Za to progresívny volič tlieskal Čaputovej, keď marila referendá alebo keď vlastným telom chránila čurillovcov či Lipšica, keď mordovali cez trestné právo celú opozíciu,“ pripomenul.

Aké ponaučenie vyplýva pre vládu koalíciu z ostatných piatich dní? „Nebojujeme s táborom minulého názoru, iných riešení…Ale bojujeme s nebezpečným táborom netolerantných ľudí, schopných tolerovať akékoľvek svinstvo proti nám,“ povedal premiér.

Podľa jeho slov sa vládna koalícia musí oprieť o tradičné a normálne Slovensko, ktoré vie oslavovať víťazstvo, ale ktoré vie súčasne mlčky a dôstojne zniesť aj porážku. Zopakoval, že vládna koalícia a traja najvyšší ústavní činitelia musia reprezentovať všetky názorové prúdy zastúpené vo vládnych stranách.

 

Tri prúty Svätopluka

„Partia ľudí v Národnej rade, okolo Šimečku a Sulíka sa vždy smiala, keď som na hodinách otázok často hovoril, že sa musia pripraviť na zmenu svojich lídrov. Lebo Šimečka a Sulík totálne prepadli. Liberálne médiá a mimovládne organizácie financované v zahraničí ako majitelia týchto politických strán si už nemôžu dovoliť ďalšie fiasko,“ povedal.

Uviedol, že na post nového šéfa PS stojí už zástup skrachovaných politikov, na čele s Čaputovou, Korčokom a Ódorom. „Nepochybujem ani sekundu, že výsledkom totálnej frustrácie bude výmena mladého Šimečku, ktorý doteraz nepochopil, na čom sa podieľal,“ uviedol premiér.

„Je jasné, že majitelia tejto strany sa rozhodnú pre najväčšieho smerobijca a nedemokrata. A tu na plnej čiare vyhráva Zuzana Čaputová, je to len otázkou času,“ povedal.

„Ja však kričím nahlas : Nech žije Slovensko ! Nech žije zdravý rozum! Ak ho nemajú voliči PS majme ho, prosím, my – čo reprezentujeme iné Slovensko. Slovensko demokratické a suverénne. Mor ho! Dobrý človek, rodu môjho!,“ rozlúčil sa premiér

Video Roberta Fica si môžete pozrieť nižšie:

Reklama

Prečítajte si tiež :

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:38

Americký vojak Gordon Black zadržiavaný v ruskom meste Vladivostok sa cíti vinný z krádeží, z ktorých ho obvinili, a spolupracuje s vyšetrovateľmi, uviedla vo štvrtok ruská štátna tlačová agentúra RIA s odvolaním na miestneho zástupcu ministerstva vnútra.

08:28

08:26

Viac než desiatka žien viní amerického iluzionistu židovského pôvodu Davida Copperfielda z prípadov sexuálneho obťažovania, ku ktorým došlo v rokoch 1980 až 2014. Informujú o tom agentúra AFP a denník The Guardian.

08:17

Čínsky prezident Si Ťin-pching vo štvrtok na stretnutí ruským prezidentom Vladimirom Putinom v Pekingu vzťahy Číny s Ruskom označil za prospešné pre mier a prisľúbil upevnenie spolupráce.

08:08

Spojené štáty v stredu vyradili Kubu zo svojho zoznamu krajín, ktoré dostatočne nespolupracujú v boji proti terorizmu. Pre agentúru Reuters to povedal nemenovaný predstaviteľ amerického ministerstva zahraničných vecí.

08:04

Po stredajšom atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zasadne vo štvrtok v Bratislave o 11.00 h mimoriadne Bezpečnostná rada SR. Uskutoční sa tiež rokovanie vlády SR.

 

07:55

Propalestínski demonštranti obsadili v stredu jednu z budov Kalifornskej univerzite v Irvine (UCI). Zasiahla proti nim polícia, ktorá zatkla viacero osôb.

07:46

Bývalý americký prezident Donald Trump žiada odvolací súd v štáte New York, aby zasiahol v spojitosti s pokutou a hrozbou väzenia za porušenie zákazu verejne sa vyjadrovať sa o zamestnancoch súdu či účastníkoch procesu, v ktorom je Trump obžalovaný z podplácania pornoherečky.

Exprezidentovi právnici v stredu podali žiadosť. Súd nižšej inštancie deň predtým žiadosť o zrušenie či zmiernenie opatrenia zamietol.

Donald Trump
Bývalý americký prezident Donald Trump hovorí pred príchodom na newyorský súd
07:36

Lesný požiar v kanadskej provincii Alberta sa v stredu rozšíril na plochu takmer 21.000 hektárov a priblížil sa k mestu Fort McMurray, ktoré bolo deň predtým čiastočne evakuované. Informovala agentúra AFP.

07:25

Rusko v stredu zatvorilo svoju vojenskú základňu v meste Chodžali v regióne Náhorný Karabach, na ktorej malo umiestnených takmer 2000 príslušníkov mierových síl. Informovala agentúra Reuters.

07:16

Jednotkám ukrajinských obranných síl sa počas dňa podarilo čiastočne stabilizovať situáciu v Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny, kde pokračujú obranné operácie v pohraničných oblastiach a pri meste Vovčansk. Uviedol to v stredu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

07:05

Ruský prezident Vladimir Putin v stredu pricestoval na dvojdňovú štátnu návštevu Číny, cieľom ktorej je získať podporu zo strany Pekingu a prehĺbiť spoluprácu.

V Pekingu má vo štvrtok rokovať s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom. Kremeľ uviedol, že budú hovoriť o rozsiahlom partnerstve a strategickej spolupráci, určia kľúčové oblasti na rozvoj rusko-čínskej spolupráce a vymenia si názory na medzinárodné a regionálne záležitosti.

06:55

Libanonské hnutie Hizballáh v stredu oznámilo, že uskutočnilo viacero útokov dronmi a raketami na vojenské základne na území Izraela. Išlo o reakciu na zabitie jedného z veliteľov tohto hnutia izraelskými silami.

06:45

Medzi americkými a čínskymi predstaviteľmi sa v utorok v Ženeve konali prvé rokovania o umelej inteligencii (AI). Washington po nich vyjadril obavy o zneužitie AI Čínou, Peking zase USA kritizoval obmedzenia a nátlak na túto technológiu.

Na týchto rozhovoroch sa dohodol americký prezident Joe Biden so svojím čínskym náprotivkom Si Ťin-pchingom ešte vlani.

06:35

Japonsko a Spojené štáty plánujú do ďalšieho desaťročia vyvinúť systém na zneškodňovanie hypersonických striel na základe dohody, ktorú v stredu podpísali obe krajiny.

Projekt, ktorý bude stáť vyše tri miliardy dolárov, bol prvýkrát avizovaný vlani v auguste, keď sa lídri krajín stretli na summite s Južnou Kóreou v Camp Davide pri Washingtone.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke štart balónov v Nižnej Myšli v okrese Košice okolie

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Marián Tkáč

Ivan Štubňa

Miroslav Iliaš

Marek Brna

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali