Pozrite si, koľko v minulom roku zarobili slovenskí politici

Pozrite si, koľko v minulom roku zarobili slovenskí politici

Bratislava 21. júna 2018 AKTUALIZOVANÉ (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Koľko zarobili vrcholní predstavitelia štátu z vykonávania verejnej funkcie a koľko z podnikania? Odhaľujú to nedávno zverejnené daňové priznania za rok 2017. Informácie sú zverejnené na stránke Národnej rady SR.

Na snímke opozičný poslanec NR SR Ján Budaj

 

Reklama

Budaj vlastní nehnuteľnosti v centre hlavného mesta

Poslanec Ján Budaj priznal príjmy súvisiace s výkonom verejnej funkcie 12 757 eur a ďalšie iné príjmy v hodnote  23 610 eur. Doplnil, že je vlastníkom rodinného domu v bratislavskej Rači, bytu v Starom meste, rekreačnej chaty v obci Pukanec – Uhliská a ďalšieho nebytového priestoru v centre Bratislavy v Starom meste.

Reklama

 

Nemá nič, len poslanecký plat

Igor Matovič, líder opozičného zoskupenia OĽaNO v priznaní napísal, že zarobil celkovo 28-tisíc eur, z toho 15 688 eur z výkonu verejnej funkcie a 12 920 eur z paušálnych náhrad, Okrem toho Matovič v priznaní neuviedol žiadne iný príjmy ani žiadny majetok.

Na snímke predseda OĽaNO Igor Matovič

 

Podiely v bytoch

Reklama

Matovičova kolegyňa Veronika Remišová priznala plat z výkonu verejnej funkcie 24 640 eur, ďalších 16 620 eur spolu s 6 177 eurami iných príjmov. Takisto uviedla, že má podiely v troch bytoch a jednej garsónke.

Na snímke poslankyňa NR SR za OĽaNO Veronika Remišová

 

Beblavého dividendy

Poslanec parlamentu Miroslav Beblavý uviedol, že z výkonu verejnej funkcie zarobil 23 532 eur a uviedol aj iné príjmy vo výške 31 746 eur, ktoré získal z dividend. Šéf strany Spolu okrem toho vlastní rodinný dom v bratislavskej Trnávke, osobný automobil a priznal aj podiel v obchodnej spoločnosti.

Na snímke nezaradený poslanec Miroslav Beblavý

 

Reklama

Tri byty v Starom meste

Poslankyňa za SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová zarobila v roku 2017 z výkonu verejnej funkcie 27 515 eur a 7 199 eur z iných príjmov. Priznala, že vlastní tri byty v centre Bratislavy, pričom v jednom z nich má len 50-percentný podiel, okrem toho má pozemok v Banskej Štiavnici.

Na snímke podpredsedníčka parlamentu za SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová

 

Tri úvery

Poslanec Martin Poliačik, ktorý minulý rok prestúpil s SaS do Progresívneho Slovenska má podľa priznania na stránkach NR SR príjem z vykonávania verejnej funkcie 26 218 eur a tiež 3 025 eur z iných príjmov. Doplnil, že vlastní byt v Ružinove a že spláca tri úvery.

Na snímke Martin Poliačik

 

Vklady v Banke

František Šebej do priznania napísal, že z výkonu verejnej funkcie mal 25 802 eur  a ďalších 5 228 eur z iných príjmov. Napísal tiež, že vlastní byt v Petržalke a vklady v banke.

Na snímke František Šebej

 

Byt a podiel na obytnom dome

Reklama

Predseda opozičnej strany ĽSNS Marián Kotleba zarobil v roku 2017 z výkonu verejnej funkcie 23 532 eur a 37 904 eur v iných príjmoch. Priznal aj vlastníctvo bytu a podielu na spoločných častiach obytného domu.

Na snímke predseda Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽS NS) a poslanec Národnej rady SR Marián Kotleba

 

Dva byty a zlaté mince

Prezidentský kandidát Milan Krajniak zo Sme rodina uviedol príjem z výkonu verejnej funkcie 25 524 eur. Uvádza tiež, že je majiteľom dvoch bytov, ornej pôdy či zlatých mincí.

Na snímke Milan Krajniak, podpredseda opozičného hnutia Sme rodina

 

Reklama

Václav Mika, ktorý v roku 2017 vykonával verejnú funkciu ako riaditeľ RTVS zaujal najmä zbierkou nehnuteľností v Bratislave. Mika priznal z výkonu verejnej funkcie príjem 95 562 eur. V zozname jeho majetku nájdeme dva byty v bratislavskom Starom meste vrátane dvoch garáži a záhrady, byt v Rači a apartmán na Donovaloch. Ďalej priznal podiely vo firmách, finančné aktíva, ale aj “cennosti zo žltého kovu”.

Na snímke bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika

V majetku aj kontroverzný pozemok

Najvyšší ústavný činiteľ, prezident SR Andrej Kiska. Jeho najväčší príjem však tvoria dividenty, ktoré mu vyniesli 261 288 eur. Prezident si minulý rok uplatnil paušálne náhrady vo výške 15 933 eur. Podľa zverejnených informácii vlastní rodinný dom v Poprade a kontroverzný pozemok vo Veľkom Slavkove, ktorý je predmetom súdneho sporu. Kiska je tiež spoločníkov v dvoch spoločnostiach s ručením obmedzeným a jednej akciovej spoločnosti, má tiež akcie v investičnom fonde.

 

Na snímke prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska (v popredí) vystupuje so správou o stave Slovenskej republiky v pléne Národnej rady SR v Bratislave 13. júna 2018.

 

Reklama

Byt, chata ale aj hypotéky

Peter Pellegrini, ktorý je premiérom a v sledovanom roku 2017 zastával funkciu podpredsedu vlády pre investície, zarobil z výkonu verejnej funkcie 39 689 eur , čo spolu s paušálnymi náhradami 11 673 eur tvorí takmer 52-tisíc eur. V  majetkovom priznaní nemá zverejnené žiadne ďalšie príjmy. Podľa týchto dát však vlastní viacero nehnuteľnosti ako byt v Banskej Bystrici, rekreačná chata v obci Králiky, pozemky v Lukavici a Radvani. Premiér tiež priznal splácanie dvoch hypotekárnych úverov.

Na snímke predseda vlády SR Peter Pellegrini

Vinice i podielové listy

Bývalý predseda vlády Robert Fico v uplynulom roku zarobil ako predseda vlády 45 050 eur spolu s 12 914 eur v paušálnych náhradách. Líder Smeru-SD má podľa priznania vo vlastníctve chatu v obci Malé Leváre a vinice v  Bratislave. Priznal tiež osobný automobil, podielové listy či stavebné sporenie.

Na snímke predseda strany Smer-SD Robert Fico

Rodinné domy, hypotéky a výživné

Predseda parlamentu a šéf SNS Andrej Danko mal príjmy z verejnej funkcie vo výške 30 310 eur, paušálne náhrady 16 620 eur a ostatné príjmy 285 000 eur z predaja nehnuteľnosti. Danko tiež priznal vlastníctvo viac ako 20 pozemkov, bytu, rodinného domu a rozostavaného rodinného domu, dvoch automobilov, umeleckých diel a šperkov. Podľa majetkového priznanie tiež uhrádza úver, hypotéku a výživné.

Na snímke predseda Národnej rady SR Andrej Danko

Pozemky v Šamoríne či obchodný podiel

Reklama

Podpredseda Národnej rady a šéf vládneho Mostu-Híd Béla Bugár uviedol príjem z výkonu verejnej funkcie 27 732 eur a ďalších 796 eur iných príjmov. Bugár podľa priznania vlastní pozemky v Šamoríne, Vrakuni, Kvetoslavove a Macove. Priznal aj osobný automobil, cenné papiere a obchodný podiel v spoločnosti BB&G.

Na snímke predseda strany Most-Híd Béla Bugár

Príjem z predaja nehnuteľnosti

Ďalší podpredseda parlamentu Martin Glváč (Smer-SD) mal v roku 2017 príjmy z výkonu verejnej funkcie 27 879 eur a 16 620 v paušálnych náhradách. Uviedol tiež príjem z predaja nehnuteľnosti v hodnote 659 232 eur. Má tiež pozemky v Senci, na Donovaloch a byt v chorvátskom Zadare. Glváč takisto priznal vlastníctvo automobilov, umeleckých diel, drahých kovov a virtuálnych mien.

Na snímke podpredseda parlamentu SR Martin Glváč (Smer-SD)

Byty i motocykel

Bývalý minister vnútra Róbert Kaliňák zarobil 41 435 eur a 11 674 v paušálnych náhradách. Podľa priznania tiež zarobil ďalších 249 402 eur z ostatných príjmov. Uviedol aj vlastníctvo dvoch bytov, garáže a motocykla.

Na snímke poslanec NR SR Robert Kaliňák (Smer-SD)

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali