Posledný výkrik pred zrušením? Kovačič sa na konci relácie divákom posťažoval na cenzúru

Posledný výkrik pred zrušením? Kovačič sa na konci relácie divákom posťažoval na cenzúru

Bratislava 27. mája 2024 (HSP/Foto:Screenshot TV Markíza)

 

Včerajšiu politickú diskusnú reláciu TV Markíza Na telo ukončil monológ moderátora Michala Kovačiča o aktuálnom stave médií na Slovensku z jeho osobného pohľadu

Na snímke moderátor Michal Kovačič

Michal Kovačič ešte pred tým ako sa rozlúčil s televíznymi divákmi, uviedol, že im musí povedať niečo dôležité. Vyhlásil, že “boj o podobu spravodajstva televízie Markíza prebieha už celé mesiace”. “Čelíme tlakom nielen od politikov, ale aj od vlastného vedenia,” posťažoval sa.

Reklama

Podľa Kovačiča od začiatku tohto roka prebiehajú akési “pokusy o cenzúru v diskusiách”. “Denno-denným tlakom čelili aj Televízne noviny.”

“Vďaka tomu, že sa naša redakcia nezľakla, zomkla sa, a spoločne sa im postavila, dodnes majú úplne inú podobu, do akej nás naše vedenie tlačí,” dodal na margo neobjektívnej hlavnej spravodajskej relácie Markízy.

Reklama

 

 

Následne sa Kovačič pustil do obhajoby svojej debatnej relácie Na telo, ktorú ostro kritizujú viacerí vládni politici. “Za necelých 6 rokov sa stala najcitovanejšou a najsledovanejšou diskusiou na Slovensku. A nič na tom nezmenil ani pár-týždňový bojkot dohodnutý koaličnými politikmi. Naopak, víťazilo v diváckom záujme aj bez nich. Preto by bolo logické, aby naše vedenie reláciu podporilo. Ono sa ale naopak rozhodlo škrtať jeho epizódy,” hovorí moderátor.

Doplnil, že toto uviedol preto, aby ľudia lepšie pochopili fungovanie zákulisia médií. “Slovensko práve teraz prežíva boj o orbanizáciu našich televízií. Na verejnosti sa debatuje aj o budúcnosti RTVS. Tento boj sa ale odohráva všade. Deje sa potichu a plíživo,” myslí si Michal Kovačič.

 

Reklama

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:08

Dánsky priemysel spojený s produkciou bravčového mäsa sa obáva, že ak Čína obmedzí jeho dovoz z Európskej únie (EÚ), tvrdo ho to zasiahne. Uviedla to v pondelok lobistická skupina Dánska rada pre poľnohospodárstvo a potraviny. Vyzvala zároveň na nájdenie riešenia do 4. júla.

18:07

Deväť ľudí zomrelo a 17 je nezvestných v dôsledku prívalových dažďov a zosuvov pôdy v čínskych pobrežných provinciách Kuang-tung a Fu-ťien. V provincii Kuang-tung na juhovýchode Číny prišlo o život 5 ľudí a 15 je nezvestných, uviedli miestne orgány krízového riadenia. V mesto S’-šuej napršalo 369 milimetrov zrážok v priebehu 24 hodín. Záplavy prinútili úradníkov zvýšiť stupeň pohotovosti a vyslať do oblasti helikoptéry, aby evakuovali obyvateľov a doručili zásoby. 

18:06

Aktuálne hodnotenie Slovenska zo strany medzinárodných ratingových agentúr nie je prekvapujúce. Všetky tri najväčšie nechali v poslednom čase rating nezmenený. Vyzerá to tak, že v prípade SR zatiaľ zvolili vyčkávaciu taktiku, zhodnotili ekonomickí analytici oslovení TASR.

17:30

Talianska premiérka Giorgia Meloniová sa stretla v pondelok so svojim maďarským náprotivkom Viktorom Orbánom. Témou ich rokovaní boli okrem iného aj výsledky nedávnych volieb do Európskeho parlamentu.

17:22

Polícia v Zimbabwe zatkla a obvinila opozičného lídra Jamesona Timbu a ďalších vyše 70 ľudí z výtržníctva počas súkromného stretnutia, ktoré sa konalo počas uplynulého víkendu. V pondelok to uviedol jeho právnik.

17:07

Pri ruskom raketovom útoku na Poltavskú oblasť na strednej Ukrajine bolo v pondelok poškodených niekoľko bytových domov a zranenia utrpelo najmenej deväť ľudí, oznámil tamojší gubernátor Filip Pronin.

16:53

Bulharský tenista Grigor Dimitrov postúpil do 2. kola turnaja ATP v Londýne po víťazstve nad Francúzom Adrianom Mannarinom hladko 6:1 a 6:2. S turnajom sa naopak rozlúčil siedmy nasadený Holger Rune z Dánska po prehre s Austrálčanom Jordanom Thompsonom 6:4, 6:7 a 3:6.

16:41

Ruské sily zintenzívňujú svoje útoky a snažia sa na Ukrajine dobyť rozsiahlejšie územie skôr, než tamojšia armáda dostane ďalšiu vojenskú pomoc zo zahraničia vrátane stíhačiek F-16. Povedal to v pondelok hlavný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Olexandr Syrskyj.

16:40

Archeológovia pri výskume na stavbe budúcej diaľnice D35 pri Hradci Králové objavili zrejme najdlhšiu pravekú mohylu v Európe. Meria 190 metrov a vznikla pred približne 6000 rokmi. V pondelok to uviedla Univerzita Hradec Králové (UHK), ktorej akademici na výskume spolupracujú.

16:39

Poľský premiér Donald Tusk označil estónsku predsedníčku vlády Kaju Kallasovú za vhodnú kandidátku na jednu z “najvyšších pozícií v EÚ”.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke detský folklórny súbor Viganček z Košíc počas 54. ročníka Rozhanovských folklórnych slávností v Rozhanovciach v okrese Košice

Autor: TASR – František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Michal Durila

Miroslav Iliaš

Jozef Bugár

Peter Lipták

Ivan Štubňa

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali