Polícia upokojuje slniečkarov: Noční vlci na Slovensku na dvore svojho sídla nemajú streľbyschopné vozidlá

Polícia upokojuje slniečkarov: Noční vlci na Slovensku na dvore svojho sídla nemajú streľbyschopné vozidlá

Bratislava/Dolná Krupá 19. júla 2018 (HSP/Foto: screenshot youtube)

 

Na Slovensku si slovenskí sympatizanti Nočných vlkov zriadili sídlo v dedine Dolná Krupá. Liberálom a slniečkarom sa to nepáči, hovoria o nich ako o “Putinových deťoch” a v médiách začali šíriť paniku a hovoriť o základni, čoby vojenskej

Na snímke jeden z exponátov

 

Reklama

Martin Dubéci z Progresívneho Slovenska o týchto nostalgikoch hovorí otvorene ako o bezpečnostnej hrozbe:

“Všetci sme zachytili správu o základni Nočných vlkov, kde spolu so starou vojenskou technikou rozvíjajú dobrú spoluprácu s organizáciami ako napr. Slovenskí branci.

Reklama

Tu sa nebavíme o banálnych veciach, ale o bezpečnosti Slovenska a jeho obyvateľov. Desí ma, ako tu máme domček z karát, ktorý sa môže veľmi ľahko rozsypať. Naša spoločnosť ukazuje veľmi malú odolnosť voči tlakom. Od alternatívnych médií, ktoré naberajú popularitu a politikov, ktorí namiesto ich vytesňovania, začínajú hrať ich hry, po neschopnosti štátu zvládnuť základné veci v tejto oblasti.

Doba je zvláštna a aj v našich vlastných dejinách sme videli, ako veci vedia nabrať spád. Zrazu to, čo je považované za samozrejmé, sa rozpadne a všetky odkladané problémy nám vybuchnú do tváre. To, ako sa k tomuto všetkému správajú politici za posledné roky, je zúfalé.”

TV Markíza zasa informovala, že tento “gang” je násilnícky a podporuje separatistov na Ukrajine.

SaS sa chce dokonca na rokovaní výboru pýtať ministerky vnútra Denisy Sakovej na ruský motorkársky gang. Poslanci SaS sa plánujú na rokovaní brannobezpečnostného výboru parlamentu pýtať ministerky vnútra na ruský motorkársky gang Noční vlci, ktorý si mal zriadiť v obci Dolná Krupá pri Trnave svoju základňu.“ Túto správu prevzali viaceré naše médiá.

Reklama

No najlepšie to zaklincoval slávny lapač hoaxov, Juraj Smatana:

“Bdelí občania vykonali letecký prieskum základne Nočných vlkov na Slovensku. Na fotkách nie je nič zvláštne, len samé potreby pre traktoristov, baníkov a zelených mužíkov. Nejaký ten tank, bojové vozidlo pechoty a strelnica na ručné zbrane. Veď ako inak by ste chceli oslavovať Deň Pabédy?”

Na snímke status Juraja Smatanu. Zdroj foto: Slobodný vysielač

Na to už polícia “nevydržala” a veci konečne uviedla na pravú mieru:

“Informáciami o vojenskej technike v objekte v Dolnej Krupej polícia disponovala. Ide o pojazdné vozidlá, ktoré samozrejme nie sú streľbyschopné. Ako sme už viackrát zdôraznili, celú situáciu v súvislosti s týmto objektom monitorujeme a v prípade akéhokoľvek podozrenia na protiprávnu činnosť okamžite zasiahneme. V záujme polície a ďalších bezpečnostných zložiek je samozrejme bezpečnosť občanov, preto neustále venujeme pozornosť aj tomuto klubu, vrátane spomínaného objektu, no doposiaľ sme nezaznamenali žiadne protiprávne konanie, žiaden priestupok, ani trestný čin.

Čo sa týka techniky v objekte, ide historické exponáty, expozícia v tomto objekte je plánovaná už na jeseň tohto roka a má byť sprístupnená verejnosti. Časť techniky je tiež majetkom občianskeho združenia, ktoré je členom Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR a podľa zákona o ochrane pred požiarmi plní úlohy obecnej hasičskej jednotky. Pre úplnosť, združenie sa vo svojej činnosti, okrem iného, venuje aj prestavbe starej vojenskej techniky na funkčné hasičské vybavenie súvisiace napríklad s transportom záchranných zložiek pri mimoriadnych udalostiach.

Reklama

Objavili sa tiež špekulácie, že sa má v objekte nachádzať strelnica. Polícia však previerkou v objekte zistila, že sa tam žiadna strelnica nenachádza.”

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:06

Inflácia v eurozóne je na dobrej ceste a smeruje k poklesu v budúcom roku na cieľovú úroveň Európskej centrálnej banky (ECB), ktorou sú 2 %. Predstavitelia banky tak minulý mesiac dospeli k záveru, že pravdepodobne budú v pozícii, ktorá im umožní znížiť v júni úrokové sadzby. Ukázala to v piatok zápisnica z ich aprílového zasadnutia.

15:06

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR v piatok informovalo o tom, že plní Národnú stratégiu deinštitucionalizácie (DI) systému sociálnych služieb a náhradnej starostlivosti. Súčasťou toho sú aj reformy v pláne obnovy, ako i realizácia investícií s cieľom navýšiť kapacitu zariadení komunitného typu.

15:05

Od stredy 15. mája začnú platiť nové podmienky nároku na predčasný starobný dôchodok. Zmení sa aj spôsob určenia jeho sumy. Vyplýva to z nedávno schválenej novely zákona o sociálnom poistení. V piatok na to upozornila Sociálna poisťovňa.

15:04

Polícia objavila v západonemeckom meste Hildesheim približne 190 kíl kokaínu. Bol ukrytý v debnách s banánmi a dovezený obchodníkovi s ovocím. TASR informuje podľa agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na policajné zdroje.

15:04

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) za prvý štvrťrok tohto roka predala vyše 1,2 milióna kusov elektronických diaľničných známok (eDZ). Oproti rovnakému obdobiu minulého roka ide o nárast takmer 10 %. Najpredávanejšia v prvom kvartáli tohto roka bola 10-dňová diaľničná známka.

15:03

Ukrajina očakáva, že prvé stíhačky F-16 jej budú dodané v júni a júli. Informovala o tom v piatok agentúra Reuters s odvolaním sa na vysoko postavený zdroj z ukrajinskej armády. Zdroj však nekonkretizoval, ktoré krajiny lietadlá poskytnú.

14:47

Traja ľudia prišli o život po nehode autobusu, ktorý sa v Petrohrade zrútil z mosta do rieky Mojka. Šesť ďalších osôb hospitalizovali so zraneniami.

14:46

Protest proti Európskej zelenej dohode sa konal v piatok v poľskej metropole Varšava. Zúčastnili sa na ňom stovky poľských poľnohospodárov a odborárov, ako aj bývalý premiér Jaroslaw Kaczynski a predstavitelia jeho strany Právo a Spravodlivosť (PiS).

Poľsko protest farmári klimatická politika
Poľskí farmári a ďalší demonštranti sa zhromaždili v centre Varšavy, aby protestovali proti klimatickej politike Európskej únie a proeurópskej vláde Poľska, v piatok 10. mája 2024.
14:45

Úradujúci chorvátsky premiér Andrej Plenkovič bol v piatok prezidentom Zoranom Milanovičom oficiálne poverený vedením novej vlády, na čele ktorej by tak mal byť už tretie funkčné obdobie.

14:44

Ruské sily spustili v piatok ráno pozemnú ofenzívu na severovýchode Ukrajiny v Charkovskej oblasti a pri meste Vovčansk postúpili približne o jeden kilometer. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AFP a Reuters odvolávajúcich sa na ukrajinské ministerstvo obrany a zdroj z prostredia ukrajinskej armády.

14:43

Systém zvukovej komunikácie vorvaňov je sofistikovanejší, než vedci doteraz predpokladali – obsahuje komplexnú vnútornú štruktúru hojne popretkávanú “zvukovou abecedou”. Vedci okrem toho identifikovali aj aspekty pripomínajúce komunikačné systémy iných živočíchov vrátane ľudského jazyka, uvádza nová štúdia.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke výstava Orchidey - skvosty v ríši rastlín v Botanickej záhrade Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach

Autor: TASR – František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali