Bratislava 2. septembra (TASR)- Kľúčovou z hľadiska očakávaného výsledku hospodárenia potravinárskeho priemyslu na Slovensku v roku 2012 bude podľa prezidenta Potravinárskej komory Slovenska (PKS) Daniela Poturnaya otázka, do akej miery sa mu podarí preniesť rastúce ceny vstupov vo výrobe do cien konečných výrobkov na pulte.
"Vysokú ziskovosť by som si veľmi prial, ale v potravinárskom priemysle sa s ňou nestretávame. Z hľadiska zachovania aspoň minimálnej ziskovosti sme v súčasnosti na križovatke," uviedol ďalej pre TASR Poturnay.
Potravinársky priemysel, teda výroba potravín, nápojov a tabakových výrobkov, dosiahol podľa tzv. Zelenej správy rezortu pôdohospodárstva v SR v roku 2011 kladný výsledok hospodárenia pred zdanením vo výške 110,3 milióna eur. Oproti roku 2010 ide o pokles o 13,7 % z úrovne 127,8 milióna eur.
Potravinárska komora Slovenska je združenie právnických osôb, založené potravinárskymi firmami pôsobiacimi na Slovensku s cieľom spolupracovať pri obhajovaní spoločných záujmov potravinárskeho priemyslu na úrovni štátnych a mimovládnych inštitúcií.