OTS: QPS kúpila nezávislú zmluvnú výskumnú organizáciu JSW Life Sciences

OTS: QPS kúpila nezávislú zmluvnú výskumnú organizáciu JSW Life Sciences

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

x x x

Reklama

QPS kúpila JSW Life Sciences, najväčšiu nezávislú zmluvnú výskumnú organizáciu v Rakúsku.

Reklama

Rozšíria sa možnosti predklinických štúdií a štúdií fázy II – IV a posilní sa prítomnosť spoločnosti v strednej a vo východnej Európe.

Newark (Delaware, USA)/Grambach (Rakúsko) 29. augusta (PRNewswire/OTS/TASR) – Spoločnosť QPS, LLC, popredná zmluvná výskumná organizácia poskytujúca komplexné služby v súlade so zásadami správnej laboratórnej a klinickej praxe (GLP/GCP), ktorá dodáva služby súvisiace s vykonávaním testov na podporu predklinického a klinického výskumu a vývoja, oznámila akvizíciu väčšinového podielu v spoločnosti JSW Life Sciences GmbH. JSW poskytuje služby v oblasti predklinických a klinických hodnotení liečiv vo fáze II – IV, a to najmä farmaceutickým a biotechnologickým spoločnostiam z celého sveta, a bude naďalej pôsobiť pod názvom QPS JSW.

Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120829/NE63109LOGO-a

Reklama

Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120829/NE63109LOGO-b

Spoločnosť JSW si v priebehu uplynulých 13 rokov vybudovala svoju povesť ako zmluvná výskumná organizácia poskytujúca komplexné vysoko kvalitné služby a popredný odborník na choroby centrálneho nervového systému (CNS) vrátane Alzheimerovej, Parkinsonovej a Huntingtonovej choroby, mozgovej mŕtvice, depresie, psychózy a schizofrénie. Spoločnosť JSW si svoju dobrú povesť v oblasti CNS naďalej vylepšuje svojou kompetentnosťou v predklinických štúdiách účinnosti vrátane molekulárnej a bunkovej analýzy in vitro. Spoločnosť je popredným poskytovateľom geneticky modifikovaných organizmov na výskum ochorení CNS a je jedinou spoločnosťou, ktorá dokáže spojiť behaviorálnu analýzu (kognitívne a motorické funkcie) s mozgovou neurochémiou a biochémiou, rovnako ako kvantitatívnu histológiu a histopatológiu do predklinického výskumu. Spoločnosť JSW má navyše skúsenosti a prístup k jedinečným technológiám biomarkerov a je napríklad držiteľom celosvetovej výhradnej licencie na testovanie A4 A-beta oligomérov od spoločnosti Amorfix.

Klinické operácie spoločnosti JSW sú zamerané na komplexný klinický vývoj od fázy II – IV (monocentrické a multicentrické štúdie) vrátane plánovania a riadenia projektov, monitorovania štúdií, správy databáz, analýzy údajov, vypracúvania dokumentácie klinického hodnotenia liečiv a legislatívnych a administratívnych záležitostí. Prevádzky spoločnosti v strednej a vo východnej Európe zabezpečujú zákazníkom spoločnosti širokú populáciu onkologických pacientov, pacientov s kardiovaskulárnymi, pľúcnymi a zriedkavými ochoreniami a mnohými ďalšími indikáciami.

Skúsenosti spoločnosti QPS JSW v oblasti farmakológie otvárajú klientom spoločnosti QPS nové významné oblasti predklinických štúdií a zvyšujú možnosti spoločnosti QPS poskytovať komplexné služby umožňujúce štúdie IND. Vďaka divízii génovej terapie JSW získava spoločnosť QPS aj celé portfólio vedeckých poznatkov v oblasti CNS. Divízia klinického výskumu JSW navyše posilní schopnosti holandskej pobočky spoločnosti QPS v oblasti monitoringu klinických štúdií a bude tak možné tieto služby ponúknuť väčšine krajín strednej a východnej Európy. Akvizícia spoločnosti QPS poskytne aj ďalšie možnosti v oblasti riadenia projektov.

Reklama

"Sme nadšení naším novým partnerstvom so spoločnosťou QPS, pretože ponúka spoločnosti JSW maximálnu súčinnosť, pokiaľ ide o ich činnosti v predklinickom a klinickom vývoji liečiv. Očakávame, že výrazným spôsobom posilníme možnosti spoločnosti QPS v oblasti výskumu a vývoja neurodegeneratívnych ochorení, ktorých výskyt sa stále zvyšuje zároveň s rastom priemernej dĺžky života populácie. Vďaka našim jedinečným skúsenostiam a službám, ktoré ponúka spoločnosť QPS, tak spoločne dokážeme posunúť vývoj nových liekov na vyššiu úroveň a celkovo ho urýchliť. Tešíme sa na spoluprácu s takým schopným a skúseným tímom. Integrácia JSW do firmy QPS nám prinesie rozšírenie našej pôsobnosti v globálnom meradle, zvýšenie konkurencieschopnosti a tiež možnosť ponúkať komplexné služby ako v oblasti predklinického výskumu, tak v oblasti klinického výskumu," povedal Dr. Manfred Windisch, generálny riaditeľ spoločnosti.

"Táto strategická expanzia našej ponuky služieb v oblasti predklinického výskumu a klinických štúdií fázy II – IV, je už našou piatou cezhraničnou akvizíciou, ktorá posúva spoločnosť QPS vpred a robí z nej vysoko kvalitnú zmluvnú výskumnú organizáciu v celosvetovom meradle," hovorí Ben Chien, generálny riaditeľ spoločnosti QPS. "Klienti na celom svete budú mať teraz prístup k ešte širšiemu okruhu výnimočných služieb, ktoré od spoločnosti QPS vždy očakávali. Zároveň sa rozšíri globálny vplyv spoločnosti. Som potešený a hrdý na minulé úspechy spoločnosti QPS a chcem zdôrazniť, že spoločnosť QPS má dobrú pozíciu na dosiahnutie úspechu a realizáciu svojej firemnej vízie stať sa svetovým lídrom v oblasti zmluvného výskumu."

Od 1. septembra bude spoločnosť QPS JSW viesť Dr. Jaap Wieling, priemyselný veterán so širokou škálou skúseností, ktorý je aj spoluzakladateľom a generálnym riaditeľom terajšej pobočky QPS v Holandsku. Dr. Jaap Wieling bude spolupracovať so zakladateľom spoločnosti JSW Dr. Manfredom Windischom a jej súčasným personálom, aby im pomohol pri budovaní jasnej budúcnosti novej spoločnosti QPS JSW. Dr. Manfred Windisch zo spoločnosti JSW sa stane riaditeľom vedeckého výskumu spoločnosti QPS pre Európu a bude ako generálny riaditeľ aj naďalej viesť Clinical Investigations JSW – spoločný podnik spoločnosti s dvoma ďalšími zmluvnými výskumnými organizáciami.

O spoločnosti QPS

Spoločnosť QPS poskytuje komplexné služby v oblasti predklinického a klinického výskumu v súlade so zásadami správnej laboratórnej a klinickej praxe (GLP/GCP) zákazníkom zo sféry farmaceutických a biotechnologických spoločností na celom svete v oblastiach metabolizmu liečiv a farmakokinetiky, toxikológie, bioanalýzy, translačnej medicíny a klinického hodnotenia v raných fázach a vo fáze II – IV. Spoločnosť QPS, ktorú v roku 1995 založil lekár Ben Chien, má svoje pobočky na vykonávanie predklinických skúšok a bioanalýzy vo svojom ústredí v Newarku v Delaware a ďalšie pobočky v Groningene (Holandsko), Tchaj-peji (Taiwan) a Hajdarábáde (India). Zariadenia na vykonávanie klinických skúšok v ranej fáze vývoja liečiv sa nachádzajú v Springfielde, štát Missouri; Taipei na Taiwane; Groningene v Holandsku; a v Hajdarábáde v Indii. Úrady pre rozvoj podnikania sú v prevádzke po celých Spojených štátoch, Európe a Ázii.

O spoločnosti JSW Life Sciences

Reklama

Spoločnosť JSW je veľmi skúsenou a uznávanou spoločnosťou v oblastiach poskytovania služieb pre predklinické a klinické štúdie a špecializuje sa najmä na poskytovanie služieb pre predklinické štúdie ochorení centrálneho nervového systému (CNS). Od roku 1999 si spoločnosť JSW vybudovala svoju povesť ako zmluvná výskumná organizácia poskytujúca komplexné vysoko kvalitné služby a popredný odborník na choroby centrálneho nervového systému (CNS) vrátane Alzheimerovej, Parkinsonovej a Huntingtonovej choroby, mozgovej mŕtvice, depresie, psychózy a schizofrénie. Dobrú povesť v oblasti CNS si naďalej vylepšuje svojou kompetentnosťou v predklinických štúdiách účinnosti vrátane molekulárnej a bunkovej analýzy in vitro, štúdií in vivo v oblasti génovej terapie na myšiach a potkaních modeloch a ďalších analýz.

Klinické operácie spoločnosti JSW sú zamerané na komplexný klinický vývoj od fázy II – IV (monocentrické a multicentrické štúdie) vrátane plánovania a riadenia projektov, monitorovania štúdií, správy databáz, analýzy údajov, vypracúvania dokumentácie klinického hodnotenia liečiv a legislatívnych a administratívnych záležitostí. Prevádzky spoločnosti v strednej a vo východnej Európe zabezpečujú zákazníkom spoločnosti širokú populáciu onkologických pacientov, pacientov s kardiovaskulárnymi, pľúcnymi a zriedkavými ochoreniami a mnohými ďalšími indikáciami.

www.qps.com

www.jsw-lifesciences.com

Reklama

Kontakt:

Ben Chien, PhD, predseda predstavenstva, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti QPS Holdings, LLC, kancelária v DE, tel.: +1-302-369-5110, kancelária v CA, tel.: +1-650-599-9445, ben.chien@qps-usa.com; alebo Manfred Windisch, generálny riaditeľ a prezident spoločnosti JSW Life Sciences GmbH, +886-2-2655-7555, mwindisch@jsw-lifesciences.com

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

18:44

Najvyšší súd USA pojednával o tom, či sa na bývalého prezidenta Donalda Trumpa vzťahuje imunita voči trestnému stíhaniu za činy z obdobia, keď pôsobil vo funkcii. Rozhodnutie súdu by mohlo mať ďalekosiahle dôsledky.

Najvyšší súd rozhoduje o imunite Trumpa voči trestnému stíhaniu
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump
18:41

Haitský premiér Ariel Henry odstúpil z funkcie, oznámila jeho kancelária. Otvoril tak cestu k sformovaniu novej vlády v karibskej krajine, ktorú sužuje násilie gangov.

Haitský premiér Henry rezignoval
Na snímke haitský premiér Ariel Henry
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali