O 26 percentách najhlúpejších ľudí na Slovensku

O 26 percentách najhlúpejších ľudí na Slovensku

Bratislava 29. júla 2022 (HSP/Foto: internet)

 

Podľa posledných prieskumov dôveruje médiám na Slovensku iba 26 % ľudí. Je to spolu s USA najmenej zo všetkých sledovaných štátov. V inom prieskume z USA dokonca internetovým médiám dôveruje iba 16 % ľudí a televíziám iba 11 %

Ilustračné foto

Všetky ostatné krajiny, vrátane európskych, dopadli horšie a médiám tam ešte stále dôveruje viac ľudí ako u nás, aj keď neinformujú pravdivejšie ako tie naše. Výsledok tohto prieskumu svedčí o veľkej prirodzenej múdrosti slovenského národa. O jeho obyčajnom zdravom rozume a dáva to nádej na jeho prežitie do budúcnosti.

Reklama

Stále tu však zostáva 26 % ľudí, ktorí mainstreamovým médiám (lebo o tie v prieskume v podstate išlo) dôverujú a ktorí sú vďaka tomu nebezpečnou náložou našej budúcnosti. Mohli by sme jednoducho povedať, že to je tých posledných 26 % hlupákov ale nebolo by to presné.

Títo ľudia nie sú spravidla ani inteligenčne ani kognitívne hendikepovaní. Dôvodov prečo zatiaľ neprezreli, alebo možno ešte skôr nechcú prezrieť, je viacero.

Reklama

Ak sa pozrieme na prieskum opačne tak 74 % populácie Slovenska jednoducho nedôveruje mainstreamovým médiám. Títo ľudia samozrejme nedôverujú slepo ani alternatíve, ale uvedomujú si, že alternatíva vznikla práve preto, lebo niektorí ľudia sa už nemohli pozerať na lži mainstreamu. Samozrejme alternatíva, pretože je podfinancovaná, môže sa dopustiť chyby, a niekedy tiež uviesť nepravdivú informáciu, ale jej čitatelia apriori chápu, že to nebolo naschvál, ako v mainstreame, ktorý šíri systematickú lož, ktorá sa odbornejšie nazýva propaganda.

Nie ľudia sú na vine, že nedôverujú mainstreamu, ten si za to môže sám, neustálym šírením propagandy, dezinformácii, hoaxov a klamstiev. Svedčí to len o inteligencii národa, že si to všimol, uvedomil a prehliadol a rieši to…

Nebezpečnosť mainstreamu nie je len v tom, že v obrovskej miere šíri dezinformácie a propagandu, ale hlavne v tom, že tieto dezinformácie a propagandu šíri systematicky a cielene v snahe vytvárať a ovplyvňovať verejnú mienku určitým smerom a riadiť tak politiku.

Nebezpečnosť týchto médií je práve v tom, že sú ideovo ovládnuté neomarxistami, ktorých výmennou za to, že môžu beztrestne šíriť svoje choré ideológie o homo, gender a podobne, pasú korporátni vlastníci (v podstate vlastníci aj médií, v ktorých neomarxistov zamestnávajú a pasú).

Neomarxisti uskutočnili úspešný pochod inštitúciami a s najbohatšími korporátnymi vlastníkmi uzavreli nepísanú dohodu. My si budeme cez vaše média šíriť naše ideológie, rozkladať národy a viesť ich k sociálnym experimentom a za to vám podržíme chrbát a budeme brať na zreteľ vaše záujmy. Nakoniec z toho vyšla veľmi dobra kooperácia, len to má malú chybu – mainstreamové média sa tým pádom tak vzdialili svojim obsahom od pravdy a od potrieb bežných ľudí, že sa stali úplne nedôveryhodnými.

Reklama

Ale vráťme sa k tým 26 % “hlupákov“ ktorí mainstreamu ešte dôverujú. Na túto tému by bolo potrebné urobiť hlbší výskum. Ale podľa toho, čo môžeme bežne sledovať, ide pravdepodobne o ľudí, ktorí milujú stádo. Stádo poskytuje jeho členom teplo, ochranu a príležitosti.

Že ide o milovníkov stáda sa dá vybadať aj z toho, že ide pravdepodobne o tých istých ľudí, ktorí si na pokyn médií dávajú na svoje profilovky znaky príslušnosti k stádu. Raz je to Vakcína je sloboda, inokedy Kuciak, potom zase ukrajinská vlajka a tak stále dokola.

Každý, kto by si dnes dal minimálnu námahu, by v priebehu pár klikov zistil, že ho mainstream o Ukrajine klame. Čitateľ mainstreamu podľa toho čo tam číta už každú chvíľu očakáva útok Ukrajincov na Moskvu –  tak pokrivené sú informácie (lepšie povedané dezinformácie), ktoré mu mainstream servíruje. Realita je taká, že ruské vojská stále viac a viac postupujú na západ. Ale to títo somárikovia nechcú zistiť, boja sa to odhaliť.

Keby to zistili, museli by si začať klásť nepríjemné otázky a odpovede na nich by ich mohli posunúť mimo komfortnej zóny, vylúčili by ich zo stáda a toho sa podvedome desia.

Poviete si štvrtina ľudí, to nie je tak veľa. Vždy musia v spoločnosti žiť aj naivkovia a somárikovia. Lenže títo zabednení ľudia nie sú neškodní. Chodia totiž voliť.

Reklama

Sú pod kontrolou na posúvaní spoločnosti určitým smerom zainteresovaným médií a ich vlastníkov, a tí predsa nemajú tie isté záujmy ako ich konzumenti.

Jednoducho táto zmanipulovaná štvrtina populácie môže byť skrz voľby nebezpečná sama sebe aj nám všetkým. Preto ak poznáte takéhoto človeka, skúste mu podsunúť aj pravdivé informácie. Skúste, ak vám to je blízky človek, vysvetliť mu ako dnešné mainstreamové médiá fungujú a ako ho klamu. Skúste ho prebudiť. Je to dôležité pre náš všetkých. Pre spoločnosť a štát.

Nezdá sa vám to? Tak si uvedomte, že nás táto štvrtina mainstream-veriacich napríklad môže vtiahnuť do vojny podporou rozhodnutí politikov, pretože im to implementovali do hláv médiá, práve skrz to, že im slepo dôverujú.

Vďaka mainstreamovým médiám a ľuďom, ktorí im dôverujú sme v trvalom nebezpečenstve. Našťastie už iba zahlúpanej štvrtiny populácie. Tešme sa, ale nepodceňujme to.

Gustav Rakuz

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali