NHL: Pittsburgh – Nashville 4:1 v druhom finále, hrdinom opäť mladík Guentzel

NHL: Pittsburgh – Nashville 4:1 v druhom finále, hrdinom opäť mladík Guentzel

Pittsburgh 1. júna 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Gene J. Puskar)

 

Obhajca Stanleyho pohára rozhodol o svojom úspechu v rozmedzí úvodných štyroch minút tretieho dejstva

Hokejisti Pittsburghu Penguins zdolali v noci na štvrtok v druhom súboji finále play off NHL Nashville Predators 4:1 a v sérii hranej na štyri víťazné zápasy vedú už 2:0. Obhajca Stanleyho pohára rozhodol o svojom úspechu v rozmedzí úvodných štyroch minút tretieho dejstva, keď tromi gólmi zmenil stav z 1:1 na 4:1 vo svoj prospech. Záverečné boje o trofej pokračujú tretím duelom v noci na nedeľu na ľade Nashvillu.

Reklama
Útočník Penguins Jake Guentzel (vpravo) oslavuje svoj gól so spoluhráčom Brianom Dumoulinom v druhom zápase finále Stanley Cupu NHL Nashville Predators – Pittsburgh Penguins

Za najlepšieho hráča duelu vyhlásili Jakea Guentzela, ktorý strelil úvodné dva góly “tučniakov”. Dvadsaťdvaročný center dal víťazný presný zásah aj v úvodnom finálovom zápase (5:3). “Conor Sheary začal tú akciu, keď nahodil puk na brankára a nikdy neviete, čo sa podarí z dorážky. Proste som sa snažil hodiť to späť na bránku a puk si nejako našiel cestu dnu. Pred zápasom sme o tom hovorili, že musíme nahadzovať puky na brankára,” povedal už trojgólový finálový strelec pre NBC Sports.

Pittsburgh naplno využil domácu výhodu a teraz sa pokúsi uchmatnúť aspoň jednu výhru aj na ľade súpera. “Presúvame sa do ich haly a počul som, že je to tam šialené. Rozhodne to bude pre nás veľmi ťažké. Vieme, že sa musíme ešte zlepšiť, aby sme uspeli aj v treťom zápase série,” pokračoval Guentzel, ktorý ťahal pred štartom finálovej série osemzápasovú sériu bez gólu, no proti Nashvillu ju pretrhol. Nováčik má celkovo veľmi dobrú sezónu, keď v 40 dueloch základnej časti nazbieral 33 bodov za 16 gólov a 17 asistencií a v 21 zápasoch play off pridal dvanásť presných zásahov a sedem prihrávok. “Je to neskutočné, ani neviem povedať, aký je to pocit. No uvedomujeme si, že na hlavný cieľ potrebujeme ešte dve víťazstvá,” dodal.

Reklama

Pittsburgh strelil v prvom zápase tri góly v priebehu štyroch minút prvej tretiny, teraz v tretej. “Keď dáme jeden gól, nezastavíme sa. Chceme dať aj ďalšie. V prvom striedaní tretej tretiny sme ho strelili a chceli sme viac. To je naša hra, nezastavíme sa,” povedal pre agentúru AP útočník Jevgenij Malkin.

Nashville opäť prestrieľal súpera, tentoraz 38:27, no z aktivity veľa nevyťažil. Brankár Penguins Matthew Murray si pripísal na konto 37 zákrokov a 97,4-percentnú úspešnosť. Jeho náprotivok Pekka Rinne po štvrtom góle z 23 striel striedal a nahradil ho Juuse Saros, na ktorého smerovali iba dve strely a s oboma si poradil. “Mali málo šancí, no poradili si s nimi. Po týchto dvoch zápasoch je sklamanie, že prehrávame 0:2, no musíme myslieť pozitívne pre to, ako sme hrali a najmä koľko šancí sme si vypracovali,” povedal Rinne. Brankársku jednotku podržal aj tréner Peter Laviolette, ktorý tvrdil, že chytal úžasne.

“Predátori” sa spoliehajú na domáce prostredie, kde v tohtoročnom play off majú bilanciu sedem víťazstiev a iba jedna prehra. “Najbližší zápas vyhráme a uvidíme, ako to odtiaľ pôjde ďalej,” veril si líder obrany P.K. Subban.

 

Druhý zápas finálovej série play off NHL (o Stanleyho pohár) /na štyri víťazstvá/

Reklama

PITTSBURGH PENGUINS – NASHVILLE PREDATORS 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)

Góly: 17. Guentzel (Sheary, Kunitz), 41. Guentzel (Rust, Hainsey), 44. Wilson (Kessel, Cullen), 44. Malkin (Kunitz, Cole) – 13. Aberg (Arvidsson, Fisher). Rozhodcovia: Pollock, O’Halloran – Heyer, Kovachik, vylúčenia: 5:7 na 2 min., navyše: Malkin 5+DKZ za hrubosť – Subban 5+DKZ za hrubosť, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 18.643 divákov.

Zostavy:

Pittsburgh: Murray – Cole, Schultz, Määttä, Daley, Dumoulin, Hainsey – Sheary, Crosby, Rust – Kessel, Malkin, Kunitz – Guentzel, Bonino, Rowney – Hörnqvist, Cullen, Wilson

Nashville: Rinne (44. Saros) – Josi, Ellis, Ekholm, Subban, Irwin, Weber – Aberg, Sissons, Forsberg – Neal, Fisher, Arvidsson – Smith, Järnkrok, Gaudreau – Watson, Fiddler, McLeod

Reklama

/stav série: 2:0/

 

Aj druhý finálový duel sa hral od začiatku vo vysokom tempe. V úvode mali tlak domáci hokejisti a vyťažili z neho presilovku po faule Smitha. Počas nej prišla prvá veľká šanca, keď sa po Kesselovej strele dostal za bránkou k odrazenému puku Hörnqvist a chcel obkrúžiť bránku, no Rinne si dal pozor. Hostia sa vymanili z tlaku až po úvodných šiestich minútach a v 10. si zahrali presilovku aj oni, no po minúte vrátil hru do rovnovážneho stavu faul Fishera. V 13. minúte však “predátori” už udreli, po výbornej individuálnej akcii sa presadil Aberg, ktorý prešiel šikovnou kľučkou na ľavej strane popri Määttäovi, oklamal aj brankára a poslal Nashville do vedenia – 1:0. O minútu neskôr mal gól na hokejke Järnkrok, ale netrafil cez ležiaceho Murrayho. Domáci vyrovnali v 17. minúte, Rinne iba vyrazil Shearyho strelu z uhlu a Guentzel ju doklepol do siete – 1:1. Úvod druhej časti bol rozkúskovaný a šance nepriniesol. Väčšia sa zrodila až v 29. minúte, keď od modrej vyslal tvrdú delovku Josi, ale Murray si pokryl priestor nad ľavým betónom a puk upratal do lapačky. Aj v ďalších minútach boli nebezpečnejší hostia, ale chýbala im presnejšia koncovka. Duel rozhodla úvodná štvorminútovka tretieho dejstva. Už po desiatich sekundách otočil skóre na stranu “tučniakov” Guentzel, ktorý sa dostal k dorážke po strele Rusta a puk poslal do odkrytej časti Rinneho bránky – 2:1. O tri minúty neskôr poslal Kessel prihrávku pred bránkovisko na Wilsona. Ten sa puku iba letmo dotkol, no za ním korčuľoval Fiddler a nešťastne si ho zrazil do vlastnej siete – 3:1. Penguins navyše ihneď po buly pridali štvrtý zásah po presnej strele Malkina a rozhodli o svojom triumfe 4:1. Pittsburgh dostal puk do siete aj v 47. minúte, no Hörnqvistov gól nakoniec neplatil pre ofsajd. Nashville si v ďalších minútach nedokázal vypracovať potrebný tlak na otočenie skóre a vo finálovej sérii prehráva už 0:2.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:33

Palestínska samospráva prehodnotí svoje bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi po tom, ako USA v Bezpečnostnej rade vetovali plné členstvo Palestíny vo svetovej organizácii. Uviedol to palestínsky prezident Mahmúd Abbás.

17:12

 Dánske letisko Billund evakuovali v dôsledku vyhrážky bombou. Polícia vyzvala verejnosť, aby sa k letisku nepribližovala.

17:07

16:59
Hlavný veliteľ ruského námorníctva admirál Alexander Mojsejev pricestoval s delegáciou do Číny, kde sa zúčastní na 19. námornom sympóziu v západnom Tichomorí, informoval odbor informácií a masovej komunikácie ruského ministerstva obrany.
16:41

Úrady v ruskej Kurganskej oblasti nariadili evakuácie v niekoľkých okresoch pre stúpajúce hladiny riek.

16:33

Na väčšine Slovenska hrozí počas najbližšej noci a nedeľňajšieho skorého rána mráz, ktorý môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav vo vydanej výstrahe prvého stupňa.

16:15

V Rafahu na juhu Pásma Gazy zabila izraelská armáda počas nočných útokov deväť členov palestínskej rodiny, informoval tamojší úrad civilnej ochrany.

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

14:59

Avizovaná novela legislatívy týkajúcej sa regulácie obchodných reťazcov či zavádzajúca pre ne osobitný odvod nemá ešte konečnú podobu.

14:58

Približne štvrtina britských detí vo veku od päť do sedem rokov vlastní inteligentný telefón. V rovnakej vekovej skupine zároveň 38 % detí navštevuje komunikačné platformy, ako sú TikTok, Instagram a Whatsapp, napriek pravidlám, podľa ktorých musia mať používatelia minimálne 13 rokov, oznámil britský regulačný úrad pre telekomunikácie Ofcom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali