“Nezávislí” sa vyfarbili

“Nezávislí” sa vyfarbili

Bratislava 13. marca 2024 (HSP /Facebook / Foto : Screenshot video/Youtube)

 

Poslanec NR SR Marián Kéry (SMER-SSD) sa v nedávnom príspevku na sociálnej sieti Facebook vyjadril k “výmene dresov” doteraz (vraj) nezávislých kandidátov do eurovolieb Štefana Hamrana a Ľudovíta Ódora

Marián Kéry
Na snímke predseda parlamentného zahraničného výboru Marián Kéry (Smer-SD)

Marián Kéry začal svoj nedávny príspevok citáciou prezidentského kandidáta Jána Kubiša.
„Slovensko nemalo po vládach Igora Matoviča a Eduarda Hegera úradnícku vládu, ale vládu Zuzany Čaputovej.“  Prezidentský kandidát Ján Kubiš  sa tak vyjadril na margo minulého obdobia v rozhovore pre aktuality.sk.  „Systém menovania bez predchádzajúcich konzultácií s politickými stranami, to nie je systém na formovanie úradníckej vlády – ale na formovanie vlády pani prezidentky,“ povedal Kubiš.

Reklama

„No bravó, že možno nechtiac, ale veľmi presne tu aj niekto mimo vládnej koalície pomenoval problém s vládou Ľudovíta Ódora,“ ocenil slová kandidáta poslanec Kéry.

Poslanec uviedol, že už počas vládnutia Ódorovcov SMER ešte z opozície upozorňoval, že toto určite nie je vláda odborníkov, ale progresívna a liberálna vláda prezidentky Čaputovej. „Už vtedy premiér Ódor pripomínal svojimi krokmi a vyjadreniami skôr politika Progresívneho Slovenska,“ uviedol.

Reklama

 

Dresy a uniformy

„Napríklad aj vtedajší policajný prezident Štefan Hamran sa na svojej pozícii nesprával ako nezávislý šéf polície, ktorý by mal pamätať na svoju nezávislosť dvadsaťštyri hodín denne,“ pripomenul Kéry. „Ak by chcel nejaký policajný prezident napomáhať vládnej garnitúre pri odstraňovaní jej politických oponentov, a tým de facto mať na sebe politický dres, nerobil by iné, ako robil Štefan Hamran,“ uviedol. Dodal, že Hamranove legendárne tlačovky v bielej košeli (keďže neuznával uniformy), na ktorých ohuroval politickými blábolmi, zostanú dlho nezabudnuteľné.

„Ale teraz, pri uzatváraní kandidátok politických strán do Európskeho parlamentu, prišiel na psa mráz,“ napísal.

Podľa poslancovho názoru sa bežný Slovák nestačí diviť, čo za skupinu „nezávislých odborníkov“ nám (po amatérskych vládach Matoviča a Hegera) vládlo pred parlamentnými voľbami.

„Tak Ľudovít Ódor sa tu „zrazu“ vynorí ako líder kandidátky Progresívneho Slovenska. A  Štefan Hamran v drese Demokratov?,“ opýtal sa Kéry.

Reklama

„Jožo Ráž z Elánu v piesni Dresy spieva: “Tak oblečte si dresy, keď sme takto v kope, aby bolo jasné, kto za koho kope.”,“ odcitoval úryvok zo známej piesne. Dodal otázku : „Ja k tomu len toľko – chlapci, nehanbíte sa? Či hanbili ste sa obliecť spomínané dresy skôr?“

„A vy, Progresívne Slovensko aj Demokrati… Vy si myslíte, že Slováci a Slovenky sú hlúpi a toto vám, s prepáčením, zožerú aj s navijakom?,“ položil otázku v závere príspevku.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:10

Syn zvrhnutého iránskeho panovníka Mohammada Rezu Pahlavího v reakcii na tragickú smrť iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího upozornil, že tento politik bol masový vrah, a “preto sú kondolencie nemiestne”. Informovala o tom britská stanica BBC.

13:01

Porovnávanie Izraela a palestínskeho militantného hnutia Hamas je neprijateľné a absurdné. Vyhlásil to v utorok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani po tom, čo hlavný prokurátor Medzinárodného trestného súdu (ICC) Karim Khan požiadal o vydanie zatykačov na predstaviteľov Izraela i Hamasu.

12:48

Jemenskí húsíjski povstalci tvrdia, že nad provinciou Bajdá na juhu Jemenu zostrelili americké viacúčelové bezpilotné lietadlo MQ-9 Reaper. Oznámil to v utorok hovorca húsíov Jahjá Sarí.

12:41

Súd v USA nariadil vziať do väzby 23-ročného muža z Taiwanu, podozrivého z prevádzkovania nelegálneho trhoviska s drogami na dark webe. Takto údajne predal drogy za viac ako 100 miliónov dolárov.

12:26

Asme Asadovej, manželke sýrskeho prezidenta Bašára Asada, diagnostikovali leukémiu, uviedol v utorok tamojší prezidentský úrad. Informovali o tom agentúry Reuters a AFP.

Asma Asadová
Na archívnej snímke Asma Asadová
12:20

Európska únia chce otvoriť formálne prístupové rokovania s Ukrajinou a Moldavskom 25. júna – v deň, keď sa šéfovia vlád a štátov stretnú na summite EÚ v Bruseli. Podľa týždenníka Politico informuje spravodajca TASR v Bruseli.

12:15

Najmenej sedem ľudí zahynulo pri operácii izraelskej armády v palestínskom meste Džanín ležiacom na severe  Západného brehu Jordánu. Zranenia utrpelo ďalších deväť ľudí, stav dvoch z nich je kritický.

12:04

Neďaleko juhotalianskeho mesta Neapol zaznamenali v noci na utorok niekoľko zemetrasení. Išlo o najsilnejšiu seizmickú aktivitu v tejto oblasti za niekoľko rokov. Zemetrasenia podľa miestnych úradov znepokojili obyvateľov, no nespôsobili nijaké veľké škody.

11:50

Úrady v indickom hlavnom meste Naí Dillí nariadili predčasné zatvorenie škôl na letné prázdniny po tom, čo teploty dosiahli 47,4 stupňa Celzia a oblasť zachvátila vlna horúčav.

Rovnaké rozhodnutie oznámili aj úrady v iných indických štátoch, ako je napríklad Harijána, Madhjapradéš, Pandžáb a Rádžastán.

11:42

Cez dočasné mólo bolo doteraz do Pásma Gazy dodaných viac než 569 ton humanitárnej pomoci pre palestínskych civilistov. Na sociálnej sieti X to v utorok oznámilo ústredné velenie americkej armády.

11:26

Muž obvinený z atentátu na predsedu vlády Roberta Fica mohol o svojom pláne informovať už pred útokom. Vyplýva to z vyjadrenia ministra obrany Roberta Kaliňáka v relácii Analýzy 24 televízie Joj 24.

Podpredseda vlády zopakoval informáciu, podľa ktorej vyšetrovanie ukazuje, že nešlo o osamoteného vlka. „Ten človek komunikoval v komunite. Komunikoval v komunite svoj ani neviem, či plán, ale oznámenie toho, čo vlastne asi plánuje nejakým spôsobom urobiť, a zároveň došlo k určitej likvidácii stôp po tom, čo bol zadržaný,“ povedal Kaliňák.

11:20

V nepokojmi zasiahnutej Novej Kaledónii pristálo v utorok vojenské dopravné lietadlo, aby z tohto francúzskeho tichomorského územia evakuovalo turistov, ktorí tam uviazli pre pouličné nepokoje sprevádzané streľbou, rabovaním a podpaľačskými útokmi. Informovala agentúra AFP.

10:59

Ukrajina naliehavo potrebuje posilniť svoju protivzdušnú obranu na odrazenie pretrvávajúcich nemilosrdných ruských útokov, uviedla v utorok v Kyjeve nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková. Informovala o tom agentúra  AFP.

10:47

Fínsky premiér Petteri Orpo žiada Európsku úniu, aby našla spoločné opatrenia, ktoré by zabránili tzv. inštrumentalizovanej migrácii – vlnám migrantov prichádzajúcich z Ruska bez platných cestovných dokladov. Informovala o tom agentúra Reuters.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žena obdivuje ruže v stánku spoločnosti Peter Beales Roses - World Leader in Classic Roses na výstave Chelsea Flower Show v Londýne

Autor: TASR/AP-Kirsty Wigglesworth

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali