Milan Uhrík varuje: “Počúvajte čo sa schválilo tu v Bruseli”

Milan Uhrík varuje: “Počúvajte čo sa schválilo tu v Bruseli”

Bratislava 20. marca 2024 (HSP/ Facebook/ Foto: Screenshot Facebook Video)

 

Poslanec Európskeho parlamentu Milan Uhrík (Republika) nás v nedávnom videu na Facebooku informoval o tom, čo chystá Brusel

Poslanec Európskeho parlamentu Milan Uhrík (Republika)
Poslanec Európskeho parlamentu Milan Uhrík (Republika)

„Občan si proti moci Bruselu za chvíľu už ani neprdne…,“ napísal europoslanec Uhrík v popise k videu. „Počúvajte čo sa dnes schválilo tu v Bruseli v Európskom parlamente,“ povedal.

Reklama

 

Podmienka “dobrej povesti”

„Bruselskí úradníci chcú získať právomoc na odvolávanie šéfov súkromných firiem,“ varoval poslanec. Uviedol, že orgány európskeho dohľadu na základe nových nariadení majú získať právomoc odvolať alebo zbaviť funkcie členov vrcholového manažmentu firmy. „A to v prípade, ak Úrad dohľadu usúdi, že riadiaci pracovníci nemajú dobrú povesť, že nekonajú čestne a bezúhonne alebo nemajú vedomosti a odborné znalosti na vykonávanie svojich funkcií,“ prečítal z novej vyhlášky.

Reklama

„V prípade, ak vo firme neexistuje riadiaca funkcia, tak tento orgán dohľadu by im mal mať možnosť pozastaviť licenciu na výkon činností ak sa usúdi, že nemajú dobrú povesť,“ citoval z novej legislatívy europoslanec.

„Táto šialenosť je súčasťou balíčka absolútne nezmyselných a zvrátených návrhov, ktoré sa progresívci a liberáli pokúšajú v Európskej únii na poslednú chvíľu, tesne pred eurovoľbami, schváliť,“ povedal. „Je to v podstate podobná situácia, ako keď Naď s Hegerom na poslednú chvíľu rozdávali a rabovali armádne zásoby Slovenskej republiky,“ dodal.

Podľa jeho slov má nový úrad EÚ hodnotiť spomínanú “dobrú povesť” podnikateľov, a tých so “zlou povesťou” bude môcť odrovnať.

„Naopak, pri nelegálnych imigrantoch má byť posudzovanie povesti zakázané. Banky im budú musieť zriadiť účty, aj keď sa vyhýbajú vyhosteniu,“ ozrejmil.

 

Reklama

Pranie špinavých peňazí

„Teraz sa teda schvaľujú takéto nezmysly,“ povedal a uviedol ďalší príklad. „Tento nezmysel, ktorý som čítal, je súčasťou mechanizmu alebo nariadenia o mechanizme na predchádzanie využívania finančného systému na účely prania špinavých peňazí alebo financovania terorizmu,“ citoval úryvok z legislatívy.

Dodal, že sa to v Parlamente schválilo relatívne veľkou väčšinou vo výbore, ktorého je členom.
„V rámci tohto uznesenia sa pod zámienkou boja proti praniu špinavých peňazí a financovania terorizmu ide zriaďovať nový úrad proti praniu špinavých peňazí na úrovni veľkej Európskej únie,“ uviedol.

„Akoby nestačilo, že tu máme Európsku prokuratúru, Európsky úrad pre boj proti podvodom -OLAF, Európsky policajný úrad – EUROPOL, Agentúru Európskej únie pre justičnú spoluprácu v trestných veciach – EUROJUST…,“ vymenoval niekoľko už existujúcich úradov. „ Ale ešte chcú vytvoriť aj ďalšiu zbytočnú agentúru, ktorá na toto bude dohľadať,“ uviedol. Dodal, že táto nová agentúra, má mať právomoc zastaviť napríklad aj finančnú transakciu, ktorú bude považovať za podozrivú.

Pokračoval: „Manažérom a prevádzkovateľom firiem v niektorých odvetviach, napríklad v herniach a zmenárňach, majú (agentúry) právomoc prikázať školenia o praní špinavých peňazí.“

„Títo majitelia a prevádzkovatelia budú musieť tak isto spĺňať tú podmienku “dobrej povesti”,“ uviedol.

Reklama

 

Na migrantov iný meter

„Samozrejme “dobrá povesť” sa má týkať len Európanov. Pri migrantoch to má byť presne naopak,“ dodal.

Vysvetlil, že súčasťou tohto plánu je, aby členské štáty zabezpečili, aby ich úverové inštitúcie mali povinnosť vytvoriť účet aj osobám: “bez trvalého pobytu, žiadateľom o azyl a fyzickým osobám, ktorým nebolo udelené povolenie na pobyt, ale ktorých vyhostenie nie je možné”.

„To znamená že na Európanov- podnikateľov a prevádzkovateľov firiem sa bude pozerať apriori ako na vinných, ako na podozrivých,“ ozrejmil europoslanec.

„V momente, ak kúpite nejakú nehnuteľnosť, tak sa má vytvoriť aj Centrálny register nehnuteľností, do ktorého bude mať Európska komisia prístup,“ uviedol.

„Ale na imigrantov, ktorí prídu do Európy sa apriori pozerá ako na neviniatka, ktoré za nič nemôžu,“ dodal.

 

Zastúpenie vlastencov

„Vážení občania, priatelia, samozrejme o takýchto nezmysloch sa nemáte šancu dozvedieť z takzvaných mainstreamových médií. Ani od takzvaných proeurópskych europoslancov, ktorí tu už 10 rokov hlasujú za každý nezmysel,“ povedal Uhrík.

Dodal, že práve preto je dôležité, aby Slovensko aj v budúcom Europarlamente zastupovali vlastenci.

„Vlastenci, ktorí budú o takýchto nezmysloch nie len informovať verejnosť a proti nim aj hlasovať na výboroch alebo v pléne, ale zároveň aj vlastenci, ktorí majú dostatok skúsenosti a medzinárodných kontaktov na to, aby boli v budúcnosti súčasťou veľkej vlasteneckej frakcie politického zastúpenia, ktoré takéto nezmysly zastaví a vráti Európskej únii podľa možnosti maximálny zdravý rozum, ktorý sa do nej vniesť dá,“ uviedol.

Reklama

„Digitálna identita, digitálna peňaženka, digitálne euro. K tomu centrálny register účtov a nehnuteľností občanov… Má ešte niekto pochybnosti, k čomu to smeruje?!,“ opýtal sa Uhrík.

„Práve preto potrebujeme mať v Bruseli čo najviac vlastencov. Zastavme nezmysly z Bruselu!,“ napísal v závere.

„Držme si palce, držte sa s nami,“ rozlúčil sa s divákmi europoslanec.

Video Milana Uhríka si môžete pozrieť nižšie

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:43

Bangladéšske úrady v nedeľu vydali ďalšiu trojdňovú výstrahu pred horúčavami. Reagujú tak na najdlhšiu vlnu horúčav v tejto juhoázijskej krajine za posledných 75 rokov, ktorá pretrváva už 29 dní.

12:33

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v nedeľu uviedol, že Spojené štáty sú jedinou krajinou, ktorá je schopná zastaviť možnú izraelskú inváziu do mesta Rafah na juhu Pásma Gazy.

12:22

Čínska rada pre podporu medzinárodného obchodu (CCPIT) v nedeľu vyzvala Európsku úniu (EÚ), aby pokračovala v zlepšovaní a optimalizácii obchodného prostredia, poskytla spravodlivé podmienky pre zahraničné investície a zastavila “diskriminačné” obchodné politiky.

12:07

Ruského novinára Sergeja Karelina zadržali pre obvinenia z “extrémizmu” v spojitosti s tvorbou videí pre tím zosnulého ruského disidenta Alexeja Navaľného.

11:52

Elon Musk pricestoval do Číny na neohlásenú návštevu, píše agentúra Reuters.

Podľa zdrojov publikácie sa má stretnúť s vysokopostavenými úradníkmi, aby prediskutoval zavedenie softvéru Full Self-Driving pre plne autonómne (bezpilotné) vozidlá v Číne a získal povolenie na prenos údajov do zahraničia.

Americký výrobca elektromobilov Tesla predstavil FSD, najpokročilejšiu verziu svojho softvéru pre autopilota v automobiloch, pred štyrmi rokmi. Napriek výzvam zo strany zákazníkov ho spoločnosť zatiaľ v Číne nesprístupnila.

Tesla predala v Číne viac ako 1,7 milióna automobilov od svojho vstupu na trh pred desiatimi rokmi a závod v Šanghaji je najväčšou továrňou Tesly na svete.

11:37

Veľké manévre sa odohrali v sobotu večer v centre českého mesta Plzeň, kde potápači z rieky Radbuza vylovili muža pod vplyvom drog. Po druhom človeku, ktorý bol údajne tiež vo vode, však márne pátrali niekoľko hodín.

11:30

Ceny ropy v piatok (26.4.), posledný deň tohto obchodného týždňa, vzrástli v reakcii na napätie na Blízkom východe. Ale tempo ich rastu brzdil silný americký dolár a údaje o inflácii, ktoré zmarili nádeje, že americká centrálna banka Fed čoskoro zníži úrokové sadzby.

11:29

V roku 2023 pracovalo v slovenskom potravinárskom priemysle 31.935 zamestnancov. Oproti roku 2022 sa stav zamestnancov znížil o 0,4 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš z tlačového odboru Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).

11:23

Pápež František navštívil v nedeľu ženskú väznicu v talianskych Benátkach v rámci svojej prvej cesty mimo Ríma za uplynulých sedem mesiacov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali