Mazurekovo referendum: Koho chcú Slováci vyhostiť: Osuského, Dostála, Poliačika, alebo ruských diplomatov? Nočná mora SaS: Toto je koalícia Smeru a kotlebovcov!

Mazurekovo referendum: Koho chcú Slováci vyhostiť: Osuského, Dostála, Poliačika, alebo ruských diplomatov? Nočná mora SaS: Toto je koalícia Smeru a kotlebovcov!

Bratislava 5. apríla 2018 (HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)

 

Na poslednej parlamentnej schôdzi prebiehali veľké slovné bitky na slovensko-ruskú tému v súvislosti s otrávením Skripaľovcov a postojom rôznych členských štátov EÚ k vyhosťovaniu ruských diplomatov, ktoré sa neopiera o nijaké dôkazy, ale len o primitívne ohováranie Ruska.

Na snímke poslanec Milan Mazurek (Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko )

 

Reklama

Mazurek o „odvážnych“ vojnových štváčoch zo Slovenskej arabskej strany

Poslanec  Milan Mazurek (ĽSNS) v reakcii na reči poslancov takzvanej „demokratickej opozície“ okrem iného povedal: „Ja vážne obdivujem vás, pána Poliačika, pána Osuského, Dostála a všetkých týchto vojnových štváčov, ako hrdo tu propagujete myšlienku novej brutálnej studenej vojny – jednoducho, vyhostíme ruských diplomatov, vyhostíme všetkých ruských špiónov. Ale ja sa vás chcem opýtať, všetkých v tej Slovenskej arabskej strane, ktorá je tak neskutočne protislovenská, že to už nie je možné, či by ste išli do otvoreného vojenského konfliktu vy, pán Klus, či by ste si prehodili cez seba samopal a obliekli si maskáče a išli do vojenského konfliktu s Ruskou federáciou, keď ste teraz spoza pléna taký hrdina ako ešte nikto, pretože, naozaj, štvanie do vojny, to je dnes jednoducho niečo neuveriteľné. Opakujem, kým nemáte relevantné dôkazy, tak takto sa správať, prosto takto sa pchať do zadku Spojeným štátom americkým, to je neuveriteľné.“ Poslanec Mazurek tiež navrhol: „Vyhostiť ruských špiónov, ruských diplomatov, vyhostiť, povedzme, všetkých Rusov? Dajte slovenskému národu možnosť rozhodnúť sa. Nech urobíme referendum. Jedna otázka bude – koho by ste vyhostili radšej? Osuského, Dostála, Poliačika, alebo ruských diplomatov? By ste videli. To by bolo veľmi rýchle rozhodnutie.“

Reklama

 

Mizík: Už členstvo v NATO nás ohrozuje! Poznám amerických agentov – hlavný je v prezidentskom paláci

Stanislav Mizík z rovnakého poslaneckého klubu taktiež okomentoval slová poslanca Poliačika zo SAS, ktorý sa teraz hrá na poslanca nikým nevoleného, no zato Kiskovi blízkeho Progresívneho Slovenska: „Pán Poliačik, vaša posadnutosť a fóbia z Ruska je zarážajúca. Asi nerozumiete geopolitickým súvislostiam. Vy nechápete, čo spúšťate. Už členstvo v NATO nás ohrozuje! Vyslali sme vojakov na ruské hranice. Teraz chcete vyhosťovať ruských diplomatov, agentov. Vy naozaj chcete, aby sme boli prvosledový terč? Vy nechápete, že NATO a USA za nás budú bojovať do posledného slovenského vojaka, policajta a do posledného slovenského občana? Ja osobne a ani z počutia nepoznám žiadneho ruského špióna, ani agenta. Zato poznám amerických agentov, počnúc jedným a hlavným v prezidentskom paláci, jeho poradcami a dokonca celým stádom agentov tu v parlamente. Ste vojnový štváč, štvete proti našim slovanským bratom.“

 

Blaha: Desí ma lynčovanie Ruska bez dôkazov! Vy hovoríte – vypnite mozog!

Reklama

Poslanec Ľuboš Blaha zo Smeru povedal: „Mňa, priznám sa, desí to, ako sa racionálne rozmýšľajúci ľudia znižujú k tej najhlúpejšej miere iracionality a k lynčovaniu bez dôkazov. Ja tomuto naozaj nerozumiem. Proti Ruskej federácii nie sú žiadne dôkazy, žiadne dôkazy! Áno, pani premiérka Mayová veľmi významne kričala v britskej snemovni a líder britskej opozície jej veľmi správne povedal – predložte dôkazy, kým budete niekoho lynčovať! A vy opakujete všetci to isté. Nemáte jediný dôkaz proti Ruskej federácii, a chcete Ruskú federáciu trestať, to je hrozné niečo! Ja by som chcel privítať to, ako sa správa rezort zahraničných vecí, pretože to je zodpovedné. Rusko je partnerským štátom a pokiaľ neexistujú dôkazy, nemôžete ho jednoducho trestať, tak je to správne. A vy teraz hovoríte – vypnite mozog a iba počúvajte to, čo hovoria niektoré štáty na Západe. Takto sme sa správali v studenej vojne, keď sme mali nad sebou iného veľkého brata. To chcete robiť znova, úplne stratiť suverenitu! Ja verím tomu, že Slovenská republika má svoju slobodu a má svoj vlastný rozum a nebudeme iba nasledovať tých, ktorí chcú dnes lynčovať Rusko.“

 

Poliačik podľa „príručky demokrata“: Ak nemáš argument, daj nálepku!

Poslanec Martin Poliačik známy aj svojráznym postojom k drogám na argumentáciu poslancov za strany Kotleba-ĽSNS a Smer reagoval podľa primitívnej príručky demokratov západného typu, ktorí radi podporujú všetky zločiny západných kolonizátorov a nacistov, no vždy, keď nemajú argumenty, a to býva pravidelný jav, svojho oponenta chcú umlčať nálepkou „fašista“. Poliačik povedal: „Pán minister Gajdoš, vaši spojenci, mentálni, videli ste to? Smiali ste sa. Výborne. Toto vám tlieska a vy ste spokojný. To je vizitka tejto vlády. Po dnešnom kroku ministerstva zahraničných vecí. Toto, fašisti tlieskajú. Nikto iný. Rozumiete tomu? Vláda Slovenskej republiky, rozumiete tomu? Dnes ste sa dostali do situácie, že jediní, ktorí vám tlieskajú, súhlasia, sú fašisti. To je celé.“

 

Reklama

Baránikov plač pri múre amerických nárekov

Nárek strany SAS vystupňoval jej poslanec Alojz Baránik, ktorý načrtol scenár , ktorý je preň nočnou morou: „Chcel som kolegovi Klusovi poďakovať za to, že nám pripomenul, kto tu ako vidí zahraničnú orientáciu Slovenska, kto tu vidí ako nepriateľa Slovenska nejaké tajomné sily z Ameriky. Myslím si, že by to bolo treba povedať otvorene, ak to doteraz nebolo jasné, tak nech to je jasné, že toto je koalícia Smeru a kotlebovcov, a keď nie teraz otvorene, tak zakrátko to už bude. Ja si myslím, že by sme mali navrhnúť, aby si strana Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko, aby si ich poslanci presadli sem, aby sedeli spolu so smerákmi a my si sadneme tam, kde patríme, k opozícii, pretože je jasné, že toto je ideová a mentálna koalícia Smer a Kotleba.“

Vladimír Mohorita

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali