Hossa asistoval pod holým nebom, Kings otočili vo Vancouveri

Hossa asistoval pod holým nebom, Kings otočili vo Vancouveri

Vancouver 2. januára 2015 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Gáborík vyslal na domáceho brankára Ryana Millera dve strely

Hokejisti Los Angeles Kings zvíťazili v noci na piatok v zámorskej NHL na ľade Vancouveru 3:2. Obhajcovia Stanleyho pohára prehrávali v dueli dvoch tímov Pacifickej divízie 0:2, no podarilo sa im otočiť nepriaznivý vývoj. Víťazný gól strelil v 59. minúte Jarret Stoll. Slovenský útočník Marián Gáborík vyslal na domáceho brankára Ryana Millera dve strely.

Reklama
Na snímke hráč Jarret Stoll z Los Angeles sa raduje z gólu zápase zámorskej NHL proti Vancouveru Canucks

Obrat v stretnutí začal v 35. minúte Dwight King, ktorý skóroval po prihrávke Mikea Richardsa. Hostia mali počas celého zápasu prevahu, o čom svedčí najmä štatistika striel v pomere 40:16. Ich tlak vygradoval v záverečnej časti hry. Na 2:2 vyrovnal v 58. minúte Justin Williams a víťazný gól zaznamenal 74 sekúnd pred koncom Stoll. “Králi” tak ukončili päťzápasovú sériu prehier na klziskách súperov.

“Bojovali sme až do konca, vytvorili sme si viac gólových príležitostí. Mali sme prevahu a napokon platilo, že spravodlivosť zvíťazila,” povedal pre oficiálny web profiligy Williams.

Reklama

V novoročnom Winter Classic 2015 triumfoval Washington nad Chicagom 3:2. Na improvizovanej ľadovej ploche bejzbalového štadióna Nationals Park rozhodol o triumfe Capitals 13 sekúnd pred koncom Troy Brouwer. V otváracej formácii Blackhawks figuroval aj Marián Hossa, ktorý zaznamenal sedemnástu asistenciu v sezóne a celkovo štvrtú v prestížnych profiligových dueloch pod holým nebom.

Pre 35-ročníka krídelníka to bol už druhý štart vo Winter Classic. V prvý deň roku 2009 nastúpil vo Wrigley Field v drese Detroit Red Wings práve proti Blackhawks a k triumfu “červených krídel” v pomere 6:4 prispel vtedy tromi presnými prihrávkami. Rekordný zápis vo štvrtok vytvoril jeho spoluhráč Jonathan Toews, ktorý sa s piatimi kanadskými bodmi z dvoch duelov (2+3) stal najproduktívnejším hráčom v zápasoch NHL pod holým nebom.

Úvodné buly prestížneho duelu mohlo oddialiť ostré slnko, ktoré zalialo lúčmi väčšinu ľadovej plochy. Napokon sa začalo hrať s polhodinovým oneskorením a vedenie súťaže povolilo hráčom nosiť počas hry slnečné okuliare. Sťažené podmienky sa postarali o opatrný úvod stretnutia, ktoré sa postupne rozbehlo a v 8. minúte prinieslo otvárací gól. Defenzíve Blackhawks unikol Fehr a blafákom do forhendu nedal Crawfordovi šancu. V polovici prvej tretiny si tímy v rámci fair play vymenili strany a už o dve minúty neskôr pridal druhý gól z dorážky Ovečkin. Skóre prvej tretiny však stanovil v presilovke hosťujúci Sharp.

Na snímke kapitán Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin sa raduje v novoročnom zápase Winter Classic zámorskej hokejovej NHL pod holým nebom Washington Capitals - Chicago Blackhawks, ktorý sa hral na bejzbalovom štadióne Nationals Park vo Washingtone

V úvode druhého dejstva, v ktorom sa už klzisko ponorilo do tieňa, zarezonovali najskôr dve žŕdky Ovečkina a v 24. minúte aktívny forčeking Hossu. Elitný krídelník získal puk za bránkou, posunul ho Toewsovi a ten predostrel vyrovnanie Saadovi – 2:2. Slovenský reprezentant sa ešte niekoľkokrát postaral o vzruch pred Holtbym, no bez gólového efektu. V záverečnej tretine hra opäť trošku nabrala na opatrnosti, no 13 sekúnd pred koncom pri signalizovanom treste vystrelil z ľavého kruhu Brouwer a rozhodol pred 42.832 divákmi o triumfe domácich.

Na snímke fanúšikovia sledujú novoročný zápas Winter Classic zámorskej hokejovej NHL pod holým nebom Washington Capitals - Chicago Blackhawks, ktorý sa hral na bejzbalovom štadióne Nationals Park vo Washingtone

“Bol to skvelý zážitok, každý z nás si bude tento zápas pamätať veľmi dlho. Navyše sme vyhrali gólom v záverečných sekundách, na to tak ľahko nezabudneme,” žiaril spokojnosťou kapitán domácich Ovečkin. Tréner hostí Joel Quenneville označil za zlomový momentu duelu nevyužitú presilovú hru “čiernych jastrabov” o dvoch hráčov. “Ak neskórujete vo výhode o dvoch hráčov, nemôžete vyhrať. Podľa toho napokon vyzeral aj konečný výsledok,” povedal Quenneville.

Reklama

Najbližší zápas pod holým nebom sa uskutoční 21. februára. V rámci tzv. Stadium Series budú jeho aktérmi na otvorenom štadióne klubu NFL San Francisco 49ers v Santa Clare San Jose a obhajca Stanleyho pohára Los Angeles s Mariánom Gáboríkom.

 

Sumáre NHL:

WASHINGTON – CHICAGO 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)

Góly: 8. Fehr, 12. Ovečkin (Green, Hillen), 60. Brouwer (Ovečkin, Green) – 14. Sharp (Keith, Kane), 24. Saad (Toews, HOSSA). Rozhodovali: Sutherland, St. Laurent – Cherrey, Nowak, vylúčení: 5:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, brankári: Holtby – Crawford, strely na bránku: 35:35 , 42.832 divákov

Reklama

VANCOUVER – LOS ANGELES 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)

Góly: 13. Burrows (D. Sedin, Vrbata), 24. Vrbata (Higgins, H. Sedin) – 35. King (Richards), 58. Williams (Doughty, Martinez), 59. Stoll (Pearson, Greene). Brankári: Miller – Quick, strely na bránku: 16:40, 18.870 divákov

 

Slováci v akcii:

Marián Hossa (Chicago) 19:19 0 1 1 +1 0 2

Marián Gáborík (Los Angeles) 18:32 0 0 0 0 0 2

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty/

ml

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali