Liga majstrov: Real verí v obrat proti VfL, v Manchestri všetko otvorené

Liga majstrov: Real verí v obrat proti VfL, v Manchestri všetko otvorené

Bratislava 11. apríla 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Michael Sohn)

 

Futbalisti Realu Madrid nastúpia v snahe dohnať dvojgólové manko z prvého zápasu

Futbalisti Realu Madrid nastúpia v utorkovom odvetnom dueli štvrťfinále Ligy majstrov 2015/2016 proti VfL Wolfsburg v snahe dohnať dvojgólové manko z prvého zápasu. V rovnakom čase bude mať v Manchestri výkop súboj domáceho City proti Parížu Saint-Germain (prvý zápas 2:2).

Reklama
Na snímke futbalisti Realu Madrid
Na snímke futbalisti Realu Madrid

Pred týždňom sa vo Wolfsburgu zrodilo veľké prekvapenie, keď domáci po góloch Ricarda Rodrigueza a Maximiliana Arnolda zdolali desaťnásobného európskeho šampióna 2:0. Na Štadióne Santiaga Bernabéua však čaká nemecký klub náročná úloha. Madridčania na prehru veľmi rýchlo zabudli a v sobotu v lige po výsledku 4:0 zmietli z trávnika Eibar. Generálka na utorkovú odvetu bola z pohľadu Realu vybavená už v prvom polčase, keď v rozpätí 35 minút skórovali James Rodriguez, Lucas Vazquez, Cristiano Ronaldo a Jese Rodriguez. “Rovnakým spôsobom chceme hrať aj v utorok. V prvom zápase v Nemecku sme to neboli my, nepredviedli sme výkon hodný našich kvalít. V odvete musíme hrať sústredene, bez chýb, s maximálnou intenzitou počas celých 90 minút. Náš cieľ je jasný – postup do semifinále. Verím, že s podporou našich skvelých fanúšikov to dokážeme” povedal pre klubový web Realu C. Ronaldo, ktorý je s 13 gólmi najlepším strelcom aktuálnej sezóny LM.

Wolfsburg nevyužil “momentum” získané zo senzačnej výhry nad favoritom a v Bundeslige stratil doma body proti Mainzu. Strelecky sa v drese VfL presadil André Schürrle, duel po červenej karte nedohral stopér Dante. Kouč Dieter Hecking nebol spokojný s faktom, že jeho zverenci stratili tesný náskok. “Hrali sme dobre do momentu, keď sme strelili úvodný gól. Potom namiesto toho, aby sme ukázali kvalitnú obranu a náskok si postrážili, dovolili sme súperovi rýchlo vyrovnať. Ak chceme v Madride uhrať postupový výsledok, takýchto chýb sa nesmieme dopustiť. Real má obrovskú kvalitu, potrestá každé naše zaváhanie,” vravel Hecking. Jeho mužstvo sa bude spoliehať na úspešnú bilanciu zo zápasov na ihriskách súperov, keď z deviatich prípadov v pohárovej Európe prehral Wolfsburg vonku len dvakrát.

Reklama

Otvorená záležitosť sa očakáva v odvetnom súboji medzi Manchestrom City a Parížom Saint-Germain. Po výsledku 2:2 z prvého zápasu majú obe mužstvá rovnaké šance postúpiť medzi elitné kvarteto. Manchester cez víkend vydrel triumf 2:1 nad West Bromwichom Albion, víťazný gól zaznamenal po hodine hry Samir Nasri. S jeho službami v súboji proti PSG však tréner MCFC Manuel Pellegrini počítať nemôže, pretože pre zranenie nefiguroval na súpiske pre jarnú časť LM. Zápas proti WBA nedohral Sergio Agüero, ktorý v závere zápasu odkrivkal z ihriska. “Nie je to nič vážne, len drobné zranenie. V utorok bude pripravený nastúpiť,” povedal na adresu argentínskeho kanoniera Pellegrini. Čílsky kouč doplnil, že k dispozícii bude aj stredopoliar David Silva, ktorý proti WBA nenastúpil.

Aj Parížanom vyšla generálka na utorkovú odvetu, v sobotu už ako istí šampióni Ligue 1 triumfovali na ihrisku Guingampu. Výhru 2:0 zariadil dvoma presnými zásahmi Lucas Moura. Jeho spoluhráč Angel Di Maria pre klubový web povedal, že PSG sa v Manchestri musí vrátiť k svojej tradičnej hre. “Musíme hrať tak, ako sme zvyknutí – kontrolovať loptu, útočiť a vytvárať si šance. Rovnakým spôsobom sme boli úspešní v doterajšom priebehu súťaže. To je náš štýl. Vieme, že na postup musíme vyhrať, nič iné nám nezostáva,” vyjadril sa Argentínčan. Ako bývalý hráč Manchestru United si na Etihad Stadium už zahral, v odvete očakáva búrlivú atmosféru. “Fanúšikovia v Manchestri sú skvelí. Priaznivci City vedia urobiť výbornú atmosféru a ja verím, že z nej budeme profitovať aj my. Navyše, budú tam aj naši fanúšikovia a my ich chceme potešiť postupom,” dodal Di Maria.

Žreb semifinálových dvojíc LM sa uskutoční v Nyone 15. apríla, pričom zápasy tejto fázy sú na programe 26./27. apríla a odvety 3./4. mája.

Finále LM sa bude konať v sobotu 28. mája na milánskom San Sire.

 

Reklama

 

Odvetné zápasy štvrťfinále LM 2015/2016, utorok 12. apríla, 20.45 h

Real Madrid – VfL Wolfsburg /prvý zápas: 0:2, rozhoduje: Kassai, Maď./

Manchester City – Paríž Saint-Germain /prvý zápas: 2:2 rozhoduje: Velasco, Šp./

 

Reklama

Ďalší program:

odvety – štvrťfinále:

streda 13. apríla: Atletico Madrid – FC Barcelona /prvý zápas. 1:2/, Benfica Lisabon – Bayern Mníchov /0:1/

 

Kalendár LM 2015/2016:

žreb semifinále a finále: 15. apríla (Nyon)

semifinále: 26./27. apríla (1. zápasy), 3./4. mája (odvety)

finále: 28. mája (Miláno)

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali