Len 15-ročný chlapec zomrel v byte. Kamaráti mu nepomohli, mŕtveho ho fotili na internet

Len 15-ročný chlapec zomrel v byte. Kamaráti mu nepomohli, mŕtveho ho fotili na internet

Rožňava 23. mája 2024 (HSP/Foto:Facebook)

 

Smutná udalosť, ktorá otriasla celým Slovenskom. Párty tínedžerov v Rožňave sa skončila tragicky. Iba 15-ročný Miro sa po užití omamných látok už neprebral a jeho kamaráti mu namiesto poskytnutia prvej pomoci zhotovili a zdieľali na sociálnych sieťach fotku jeho bezvládneho tela s hanlivým popisom

policia
Ilustračné foto

Záchranárov k chlapcovi zavolali až popoludní, no žiaľ, jeho život sa im už nepodarilo zachrániť. “Na základe volania na tiesňovú linku 155 sme krátko po 13.00 h vyslali na miesto ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci,” uviedla hovorkyňa záchranárov Petra Klimešová, podľa ktorej lekár musel u maloletej osoby konštatovať úmrtie.

Reklama

Podľa informácií televízií JOJ na večierku nechýbali rôzne omamné látky. Prípad momentálne vyšetruje polícia. “Polícia pracuje aj s verziou, že smrť maloletého môže mať súvis s požitím, resp. aplikáciou neznámej látky, potvrdenie, respektíve vyvrátenie tohto podozrenia je možné až na základe výsledkov znaleckého skúmania, ktorého súčasťou bude aj toxikologické skúmanie, a výsledkov ďalšieho vyšetrovania,” uviedla hovorkyňa košickej polície Lenka Ivanová.

Je zarážajúce, že chlapcovi kamaráti neposkytli prvú pomoc a namiesto toho sa správali tak nezodpovedne a bezcitne. Toto ich konanie vyvoláva otázky o miere zodpovednosti a morálky mladých ľudí v tejto tragickej situácii.

Reklama

Podľa informácií portálu Hlavné správy, Miroslav bol študentom prvého ročníka bilingválneho štúdia na obchodnej akadémii. Jeho úmrtie šokovalo celú školskú komunitu, ktorá sa teraz zjednocuje v smútku a solidarite. “Bol známy svojou veselosťou, priateľskosťou a ochotou vždy pomôcť. Jeho smrť je pre všetkých obrovskou stratou. Mirec bol úžasný človek,” prezradila pre Hlavné správy Mirova kamarátka Janka, ktorej bude veľmi chýbať. Vedenie Obchodnej akadémie vyjadrilo hlbokú sústrasť Miroslavovej rodine a blízkym. Na budove školy visí čierna zástava. Miroslavova smrť je pripomienkou toho, aké krehké je ľudské zdravie a ako si musíme vážiť každý jeden deň.

Táto tragická udalosť by mala tiež slúžiť ako varovanie pre všetkých mladých ľudí. Užívanie omamných látok môže mať vážne a nezvratné následky. V prípade, že sa vy alebo niekto z vášho okolia ocitne v podobnej situácii, neváhajte a ihneď volajte záchrannú službu. Táto udalosť by mala byť mementom pre nás všetkých, aby sme sa zamysleli nad vážnosťou podobných situácií a aby sme sa k sebe navzájom správali s rešpektom a zodpovednosťou.

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:28

Napriek úsiliu veľkej časti svetového spoločenstva o nastolenie mieru na Ukrajine, ruské jednotky v sobotu pokračovali v útokoch na rôznych úsekoch frontu, informuje TASR podľa agentúry DPA.

07:28

Dvaja Švédi prepustení v rámci výmeny väzňov s Iránom pristáli v sobotu večer doma vo Švédsku, uviedol úrad premiéra Ulfa Kristerssona.

06:34

Lídri krajín skupiny G7 vyzvali strany konfliktov, aby zložili zbrane počas nadchádzajúcich olympijských hier v Paríži. Apel zaradili do záverečného vyhlásenia svojho summitu na návrh Francúzska. Uviedla to v sobotu talianska premiérka Giorgia Meloniová, informuje TASR podľa agentúry AFP.

06:33

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu povedal, že predloží Moskve návrh na ukončenie vojny, keď sa na ňom zhodne medzinárodné spoločenstvo. Vyjadril sa vo Švajčiarsku na mierovej konferencii o Ukrajine, na ktorej sa zúčastnilo vyše 90 krajín, nie však Rusko.

06:32

Osem izraelských vojakov zahynulo v sobotu pri výbuchu obrneného vozidla neďaleko mesta Rafah v Pásme Gazy, oznámila izraelská armáda.

Včera 19:36

Desaťtisíce ľudí demonštrovali v sobotu v Paríži a ďalších francúzskych mestách proti krajnej pravici. Protesty zvolané odbormi, študentskými skupinami a ľudskoprávnymi organizáciami boli zamerané voči strane Národné združenie (RN) Marine Le Penovej, ktorá by podľa prieskumov mohla zvíťaziť v blížiacich sa predčasných voľbách.

Včera 19:30

Francúzsko, Nemecko a Británia v sobotu odsúdili najnovšie rozširovanie iránskeho jadrového programu, o ktorom informovala Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE).

Včera 18:08

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v sobotu uviedol, že prezident Spojených štátov Joe Biden prechádza “skúškou úprimnosti” pri riešení prebiehajúcej vojny v Pásme Gazy.

Včera 18:04

Nemecký kancelár Olaf Scholz verí, že bude kandidátom na spolkového kancelára svojej Sociálnodemokratickej strany (SPD) aj v nadchádzajúcich parlamentných voľbách v roku 2025, a to napriek neúspechu vládnych strán v minulotýždňových voľbách do Európskeho parlamentu.

Včera 18:04

Kanadská tenistka Bianca Andreescuová postúpila do finále dvojhry na trávnatom podujatí WTA v holandskom Hertogenboschi. V semifinále si poradila s Dalmou Gálfiovou z Maďarska 6:4, 6:2.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dievčatá z detského folklórneho súboru Čerešenka počas podujatia Kapušianske folklórne slávnosti

Autor: TASR-Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Peter Lipták

Ivan Štubňa

Pavel Jacz

Erik Majercak

Miroslav Urban

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali