Kľúčové otázky posledných dní: Čo to majú v Tatrách liberáli za tajný brloh?

❚❚

Bratislava 8. augusta 2023 (HSP/Telegram/Foto:Telegram)

 

Ľuboš Blaha, podpredseda Smeru, sa najnovšie venoval afére ohľadom odhalenia blízkeho vzťahu medzi novinárkou Monikou Tódovou a sudkyňou Pamelou Záleskou. Zároveň sa spýtal na otázky, ktoré sú z jeho hľadiska pre celú kauzu najpodstatnejšie

Ľuboš Blaha
na snímke Ľuboš Blaha, podpredseda Smeru

“Každý deň čo médiá hlavného prúdu ignorujú kauzu Záleská – Tódová, prudko padá ich dôveryhodnosť. Keď sa Róbert Fico potkne na chodníku, tak sú z toho 4 tony článkov. Tak ako je možné, že nikto nerieši, že verejný činiteľ, sudkyňa Záleská, ktorá má na starosti ťažké politické kauzy, je s najväčšou pravdepodobnosťou, v milostnom vzťahu s inou politicky aktívnou osobou, novinárkou Denníka N, Monikou Tódovou,” vyhlásil Blaha na úvod.

.

“Krásne sa ukazuje, že slovenské liberálne médiá, fungujú ako mafia. Vzájomne sa kryjú a pomáhajú si ututlať etické, či tresnoprávne prešľapy. Nedá sa im veriť,” dodal.

“A mne je teraz srdečne jedno, či sú Záleská a Tódová lesbičky. My hovoríme o totálnom rozklade právneho štátu, to je naša téma. Ľudia na Slovensku si kladú oprávnené otázky. Vymenujem ich 15. Úplne zdvorilo a vecne,” zdôraznil.

.

 

Podstatné otázky o vzťahu Záleskej k Tódovej

  •  1. Porušila sudkyňa Pamela Záleská etický kódex sudcov? Vzbudzuje jej milostný románik s mimoriadne jednostrannou a politicky vyhranenou novinárkou Tódovou, pochybnosti o jej dôveryhodnosti ako sudkyne?
  • 2. Porušila Monika Tódová etický kódex novinárov, ku ktorému sa Denník N pyšne hlási? Podľa tohoto kódexu, ak existuje konflikt záujmov, napríklad, že spím s tým o kom píšem, novinár o tom musí informovať redakciu a verejnosť. Informovala Tódová verejnosť o tom, že spí zo sudkyňou Záleskou? Možno mi len niečo ušlo.
  • 3. Ako je možné, že sudkyňa a novinárka, sú prichytené, práve pred rozhodnutiami sudkyne o kľúčových politických kauzách? Záleská poslala do väzby Milana Lučanského, ktorého Tódová nenávidela. Je to náhoda?
  • 4. Záleská poslala do basy Dušana Kováčika, ktorého Tódová tak isto nenávidela. A teraz ide súdiť smeráckeho advokáta Dávida Lindtnera, ktorého obe nenávidia. Je toto normálne? Je toto nezaujaté?
  • 5. Záleská a Tódová nocovali vo Vile Zvonica, ktorú vlastní istý Michal Repčák, ktorý sa vo videu Martina Daňa, pýši tým ako nenávidí Smer. Čo to tam majú za slniečkársky brloh, preboha?
  • 6. Hovorí sa aj o vlastníckych prepojeniach na Andreja Kisku. Ako je možné, že v takomto hoteli, alebo skôr v politicky liberálnej nore, ubytujú novinárku a sudkyňu, v špeciálnej izbe bez označenia?
  • 7. A kľúčová otázka. Zaplatila sudkyňa za ubytovanie? Alebo dostala od majiteľa hotela službičku, ktorú ma raz možno oplatí? Hovorí sa tomu tiež korupcia. Ako to, že sa to ešte nepreveruje?
  • 8. Nemá byť sudkyňa Záleská vyšetrovaná z hľadiska nadštandardných vzťahov s touto liberálnou komunitou okolo Tódovej a Repčáka?
  • 9. Je v poriadku, že Tódová sa v Repčákovom hoteli, správala ako na svojom pozemku? Oháňala sa s kontaktmi na majiteľa a papalášsky vyhadzovala iného hosťa.
  • 10. Tódová pracuje pre Denník N, ktorý vlastnia milionári z Esetu. Tí majú otvorený súdny spor o hotel Carlton, kvôli ktorému je Lipšicom a Záleskou, perzekvovaný náš právnik Dávid Lindtner. Nie je v tom konflikt záujmov?
  • 11. Nemá sudkyňa Záleská, s ktorou Tódová robila pijár rozhovor, informovať verejnosť o tom, že milostný vzťah s Tódovou, využíva na popularizáciu svojej osoby?
  • 12. Nevynášala Záleská na oplátku zo spisov pre svoju lásku Tódovú? A nerozhodovala v súdnych prípadoch tak aby potešila svoju mucinku?
  • 13. Je normálne, že počas vyšetrovania súdnej rady, sudkyňa Záleská nepriznala svoj milostný pomer s Tódovou, ktorý vrhá obrovský tieň podozrenia na každé jej rozhodnutie? Prečo tie tajnosti?
  • 14. Je v poriadku, že Denník N, ergo jeho majitelia z Esetu, majú prostredníctvom Tódovej takýto nadštandardný prístup k sudkyni, ktorá rozhoduje, hlavné politické kauzy a čírou náhodičkou, vždy rozhodne proti nominantom Smeru?
  • 15. Ako dlho sa už chodia do politického brlohu v Tatrách radiť novinárka so sudkyňou? Mohol ešte Milan Lučanský žiť, keby nebolo týchto dvoch arogantných osôb?

“Toto všetko sú otázky, pred ktorými ani magisterka Záleská, ani Tódová neutečú. A čím dlhšie o tom budú mlčať médiá, tým viac sa stávajú spoluvinníkmi tejto kauzy. Povedzte mi, čo je toto do pekla, za prerastenú mafiu?” upozornil na záver.

 

Prečítajte si tiež:

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Včera 20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

Včera 20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

Včera 20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

Včera 20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

Včera 19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

Včera 19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

Včera 19:24

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok zamietla žiadosť o uvedenie nového lieku na Alzheimerovu chorobu na trh. Riziká vedľajších účinkov lieku vrátane možného krvácania do mozgu vraj prevažujú nad jeho prínosmi.

Biogen
Na archívnej snímke z 11. marca 2020 sídlo spoločnosti Biogen v americkom Cambridge
Včera 19:22

Opozičná mimoparlamentná strana Demokrati žiada o zvolanie ekonomickej krízovej rady za účasti odborníkov. Informovala o tom Martina Kakaščíková, hovorkyňa strany, v reakcii na informácie, že Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám EÚ vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

Včera 19:00

Sudca vedúci predbežné vyšetrovanie obvinení z korupcie voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza v piatok zamietol jeho žiadosť, aby mohol svedčiť písomne. Vypočutie Sáncheza sa tak uskutoční v plánovanom termíne, teda 30. júla v jeho oficiálnom sídle.

Včera 18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali