Kerry priznal, že USA nechali rozrásť Islamský štát s cieľom odstaviť od moci sýrskeho prezidenta Bašára Assada

Kerry priznal, že USA nechali rozrásť Islamský štát s cieľom odstaviť od moci sýrskeho prezidenta Bašára Assada

Washington 18. januára 2017 (HSP/Foto:TASR/AP-Alex Brandon, Pool)

 

Nezávislý spravodajský portál najznámejšieho svetového aktivistu Juliana Assanga WikiLeaks zverejnil nedávno 35-minútovú nahrávku amerického ministra zahraničných vecí Johna Kerryho pochádzajúcu z konca septembra minulého roku, v ktorej Kerry priznal, že USA nechali rozrásť teroristickú organizáciu Islamský štát s cieľom odstaviť od moci sýrskeho prezidenta Bašára Assada!

Na snímke americký minister zahraničných vecí John Kerry
Na snímke americký minister zahraničných vecí John Kerry

Kerry sa tak vyjadril počas neverejných rokovaní so sýrskou “opozíciou” na Valnom zhromaždení OSN dňa 22.9.2016. Kerry v nahrávke okrem iného hovorí: “ISIS sa vyhrážal možnou ofenzívou na Damask… Sledovali sme to. Videli sme, že ISIS naberá na sile a mysleli sme si, že je pozícia Assada je ohrozená… A dôvodom, prečo prišlo Rusko do Sýrie, bolo to, že skupina ISIS začala naberať na sile.” USA tak chceli využiť rozrastajúci sa vplyv teroristov, najmä z ISIS, ako páku na sýrskeho prezidenta Assada s cieľom donútiť ho odstúpiť zo svojej funkcie a podstate donútiť Sýriu pred USA a jej zástupnými teroristickými bandami kapitulovať.

Reklama

No to sa im nepodarilo a namiesto toho na pozvanie sýrskej vlády do konfliktu v Sýrii vstúpilo Rusko, ktoré pomohlo Assadovi a jeho vláde vyhnať teroristov takmer zo všetkých významných sýrskych veľkomiest a z väčšiny západnej Sýrie (okrem Idlibu) a zlikvidovať desiatky tisíc teroristov, stovky ich blokpostov, veliacich stredísk, skladov zbraní a munície a rôznej inej techniky, ktorú im za 5 rokov stihli dodať USA, Západ a blízkovýchodné monarchie v takých počtoch, že by im stačili aj na ďalších 5 rokov vedenia vojny a likvidáciu celej súčasnej Sýrie. Tieto Kerryho dôležité slová o ISIS sa ale v tej istej nahrávke, ktorú začiatkom októbra zverejnili viaceré mainstreamové televízie ako CNN a The New York Times, nenachádzajú, tj. boli vtedy odtiaľ vystihnuté. Celú pravú nahrávku teda musela zverejniť až WikiLeaks.

A podobne ako v Sýrii to prebiehalo aj v ostatných krajinách, ktoré zasiahla tzv. Arabská jar, t.j. USA a Západom riadené prevraty a farebné revolúcie, ktoré od roku 2011 zničili viacero severoafrických a blízkovýchodných krajín. Aj toto sa teda dialo za vlády administratívy Baracka Obamu a potvrdil to už aj samotný odchádzajúci minister zahraničných vecí John Kerry. Za Bushovej administratívy to bolo podobné, no tam šlo viac o priame vojenské intervencie ako o nepriame zástupné vojny. Aj takto vyzerá súčasná “sloboda” a “demokracia” v západnom a americkom ponímaní.

Reklama

Martin Bago

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

06:52

Parížska univerzita Sciences Po vo štvrtok oznámila, že uzavrie svoje hlavné sídlo v metropole Paríž v súvislosti s najnovšou blokádou budovy desiatkami protestujúcich propalestínskych študentov.

06:42

Britský minister zahraničných vecí David Cameron navštívil vo štvrtok ukrajinskú metropolu Kyjev a uviedol, že Londýn plánuje na budúci mesiac zhromaždiť podporovateľov Ukrajiny s cieľom získať prostriedky pre jej armádu, ktorá je pod tlakom ruských jednotiek. Oznámilo to britské ministerstvo zahraničných vecí.

06:34

Turecko zastavilo všetok obchod s Izraelom pre jeho ofenzívu v Pásme Gazy.

06:30

Osem sýrskych vojakov utrpelo zranenia počas izraelského náletu blízko metropoly Damask, uviedlo v piatok sýrske ministerstvo obrany. Informovali agentúry AFP a Reuters.

Včera 19:32

Štátny rozpočet dosiahol ku koncu apríla tohto roka schodok na úrovni 3,2 miliardy eur. Medziročne sa tak zvýšil o 1,005 miliardy eur alebo 45,8 %. Informovalo o tom vo štvrtok Ministerstvo financií (MF) SR.

Včera 19:22

Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR má od začiatku mája nového riaditeľa. Odchádzajúceho Jozefa Bíreša nahradil Martin Chudý, ktorý organizáciu riadil už počas úradníckej vlády. Vo štvrtok o tom informovalo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

Včera 19:18

Parížska univerzita Sciences Po odmietla požiadavky protestujúcich študentov, aby prehodnotila svoje vzťahy s partnerskými izraelskými inštitúciami. Uviedol to vo štvrtok jej dočasný riaditeľ Jean Basseres. Niektorí študenti v reakcii na to avizovali, že na budúci týždeň začnú hladovku.

Včera 19:17

Poľská tenistka Iga Swiateková sa stala prvou finalistkou dvojhry na turnaji WTA v Madride. V semifinále v pozícii nasadenej jednotky zdolala osemnástku “pavúka” Američanku Madison Keysovú hladko 6:1, 6:3.

Včera 19:05

Poslanci Národnej rady (NR) SR sa v závere 10. rokovacieho dňa 12. schôdze venovali novele zákona o rodnom čísle. Rokovanie má pokračovať opäť v piatok (3. 5.). Na programe majú poslanci napríklad novelu zákona o sociálnom poistení z dielne poslankýň za PS. Počas dňa by poslanci nemali hlasovať, rokovať by mali do 15.00 h.

Včera 19:01

Spojené štáty vo štvrtok vyjadrili znepokojenie z návrhu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, o ktorom rokuje parlament v Gruzínsku. Kritici tvrdia, že pripomína ruskú legislatívu, ktorá sa využíva na potlačenie disentu.

Včera 18:51

Osem detí utrpelo vo štvrtok zranenia v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny, keď ruské navádzané bomby zasiahli prevádzku istej firmy nachádzajúcu sa pri športovom komplexe, v ktorom deti vtedy trénovali. Oznámili to miestni predstavitelia.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Žena kráča pod kaprovými stuhami alebo \"koinobori\", ktoré sa vznášajú na veži Tokyo Skytree v Tokiu

Autor: AP/Hiro Komae

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Erik Majercak

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali