Kauza Feri pokračuje: Prihlásili sa ďalšie dievčatá a odhalili novinárom svoje príbehy. Ako vlastne Feri ženy obťažoval

Kauza Feri pokračuje: Prihlásili sa ďalšie dievčatá a odhalili novinárom svoje príbehy. Ako vlastne Feri ženy obťažoval

Praha 11. júna 2021 (HSP/Sputnik/Foto:Instagram-Dominik Feri)

 

Bývalý poslanec za TOP 09 Dominik Feri nedávno čelil škandálu ohľadne svojho nevhodného správania k ženám. V dôsledku tejto kauzy politik rezignoval na mandát poslanca a nezúčastní sa ani jesenných volieb. Celá kauza však neutícha, ba naopak. Autori českého Denníka N a Alarm zverejnili nové svedectvá žien, ktoré mali nepríjemnú skúsenosť s exposlancom

Dominik Feri
Na snímke Dominik Feri

Prvé svedectvo sa objavilo koncom mája, čo vyvolalo silnú reakciu spoločnosti. Feri sa vzdal mandátu poslanca, výpoveďami sa začala zaoberať polícia, ku kauze sa vyjadrilo množstvo poslancov, čo vyvolalo verejnú debatu.

Reklama

Ďalším dôsledkom debát a reakcií boli výpovede ďalších žien, ktoré vďaka tomu prekonali svoje obavy a rozhodli sa odhaliť svoje príbehy redaktorom.

Šokoval ma rozsah prvého textu a množstvo žien, ktoré s ním mali podobnú skúsenosť. Bol to pre mňa zrazu signál, prečo otvoriť aj svoj príbeh – zvlášť ak by to mala byť šanca, ako takýmto situáciám u ďalších žien predísť,” vysvetlila Júlia, jedna z ďalších poškodených.

Reklama

Autori textu uvádzajú, že sa stretli so všetkými ženami, ďalšími svedkami a tiež mali k dispozícii okrem iného textové správy, ktoré si vymieňali poškodené s Ferim.

Všetky ženy sa zhodujú na tom, že boli obeťami sexuálneho nátlaku zo strany exposlanca, pričom niektoré z nich boli v tom okamihu maloleté.

Napríklad jedna z poškodených Monika tvrdí, že ju Feri kontaktoval na sociálnej sieti, pozval ju na schôdzku do Prahy a ponúkol, aby u neho prenocovala. Dohodnutá schôdzka sa konala v pražskej vinárni. Nasledovalo pozvanie do bytu.

Povedala som, že na chvíľu pokojne pôjdem, ale že sa rozhodnem, čo ďalej, až keď budem v byte. Hovorila som, že mám dohovorené spanie u kamarátky a že u neho naozaj spať nechcem,” uvádza Monika.

Keď dorazili do Feriho bytu, zamierili priamo do jeho izby.

Reklama

Chvíľu sme sa rozprávali, potom ma Dominik skúsil objať a dať mi pusu. Ja som od neho odišla a povedala, že nič také nechcem. Že nechcem, aby to išlo takto. On začal byť naštvaný. Hovoril, že sa správam úplne tak, ako očakával – ako pubertiačka, že mohol dnes na byte byť s kýmkoľvek, s kým by chcel. So staršími ženami, že sa o neho zaujímajú ženy, ktorým je 25, ale že on si vybral mňa a ja by som mu mala byť vďačná. Začal mnou psychicky manipulovať. Trvalo to asi hodinu, kedy do mňa ryl,” uviedlo ďalej dievča.

Podľa jej svedectva sa dievča niekoľkokrát zmienilo, že chce odísť domov. Posledné, čo si pamätá, že jej Dominik ponúkol niečo na pitie. Od momentu, kedy sa napila, sú jej spomienky ako v hmle. Dievča nevylučuje, že jej Dominik mohol do pitia niečo zamiešať.

“Ja neviem, prečo si pamätám tak málo, mám medzeru medzi chvíľou, kedy som bola pripravená odísť, a potom sme zrazu zase sedeli na posteli. Ale potom som ležala, nič som nehovorila, bola som stuhnutá a strašne som sa bála. V hlave som mala myšlienky na to, že to aspoň bude rýchlo za mnou. Nedokázala som ale ovládnuť telo, len som sa lepila na studenú stenu, aby som od neho bola čo najďalej, ale on ma držal a obchytkával. Ani neviem, či sme mali sex. Rozhodne viem, že mi do intímnych miest strkal prsty, že na mňa siahal, siahal na mňa niekoľkokrát za tú noc,” svedčí dievča.

Podobnú skúsenosť s Ferim má tiež Barbora. Podľa jej výpovede ju Feri pri sebe v byte obchytkával. Mali vraj dojem, že ju Feri chce donútiť k intímnemu kontaktu. Vrcholom bolo, keď ju chytil pod krkom.

V tom, ako ma chytil, bolo naštvanie, že mu nie som po vôli, pod krkom ma držal pár sekúnd,” priznala sa Barbora. Keď ju na jej žiadosť pustil, zbalila si všetky svoje veci a v pyžame utiekla z bytu.

Reklama

Ďalšia žena Júlia mala nepríjemný zážitok s Ferim na narodeninovej oslave ich spoločného priateľa. Podľa jej svedectva čím viac Dominika odmietala, tým viac sa mu to páčilo a tým viac naliehal.

Pochopila som, že už nemá zmysel hovoriť nie, prišlo mi, že jeho to snáď ešte viac vábilo. Prestala som hovoriť a on si ma tam nosil v podpazuší, lietal so mnou po akcii a ľuďom rozprával, ako som jeho a ako budeme mať tých černoškov. A potom začalo aj ohmatávanie v intímnych zónach. Na akcii som nikoho nepoznala, ale jeden Feriho kamarát spolu s Dominikom do mňa násilím začali liať alkohol. Na prvýkrát sa im to podarilo, ale na druhýkrát som ich zvládla odstrčiť,” uvádza Júlia ďalšie podrobnosti.

Nakoniec sa vo vhodnom okamihu podarilo Júlii z podniku utiecť. Dodala, že sa jej na mieste nikto nezastal a Dominika nikto nezastavil.

Podobných svedectiev je však ešte niekoľko.

 

Kauza Feri

Teraz už bývalý poslanec za TOP 09 Dominik Feri v posledných týždňoch čelí obvineniam, že sa veľmi nevhodne chová k ženám. Objavili sa dokonca zmienky aj o možnom znásilnení. Takéto zvesti kolujú medzi študentmi či novinármi už dlhšiu dobu, teraz sa však nimi začali zaoberať mnohé médiá.

Pripomeňme, že Feri bol z týchto vecí obvinený už skôr, ale všetky obvinenia poprel. Tentoraz sa o vec začali viac zaujímať redakcie Denníka N a Alarmu, ktoré získali svedectvo dievčat, ktoré mal poslanec v opitosti aj napriek výslovnému nesúhlasu prinútiť k pohlavnému styku. Okrem núteného styku mal Feri po niektorých ženách požadovať nahé fotky a iné potom verejne dehonestoval. Údajné “obete” mladého politika sa však neobrátili na políciu, a to z toho dôvodu, že sa báli Feriho vplyvu.

Je nutné spomenúť, že ženy, ktoré údajne z Feriho strany čelili nechcenému sexuálnemu motivovanému správaniu, obťažovaniu alebo tlakom, sa navzájom nepoznajú, nikdy si o svojich skúsenostiach navzájom nepovedali a nemajú väzby na žiadnu politickú stranu.

Feri sa síce najprv k veci nevyjadroval, nakoniec sa ale k celej veci vyjadril. Jeho slová boli zverejnené nielen na jeho profile na sociálnej sieti, ale objavili sa aj na webe TOP 09. V texte píše, že obvinenia odmieta, ale okrem iného uvádza, že ho mrzia všetky jeho zlyhania a hlboko a úprimne sa za ne ospravedlňuje.

V utorok 25. mája potom politik oznámil, že sa po kauze, ktorá sa okolo neho rozbehla pred pár týždňami, rozhodol rezignovať na mandát poslanca. Formálne potom jeho rezignáciu prevzal šéf Snemovne Radek Vondráček v pondelok 31. mája. Rovnako tak vyhlásil, že sa nezúčastní ani jesenných volieb.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali