Je dokument “Prehľad porušení princípov právneho štátu v rokoch 2020 – 2023” naozaj iba výmyslom?

Je dokument “Prehľad porušení princípov právneho štátu v rokoch 2020 – 2023” naozaj iba výmyslom?

Bratislava 17. februára 2024 (HSP/Pravnelisty/Foto:screenshot Facebook)

 

Výzvy na verejnú diskusiu a na verejnú reakciu (nielen) v dokumente dotknutých osôb a ich obhajcov 

JUDr. Martin Ribár
Na snímke JUDr. Martin Ribár

Zvláštny, ale zjavne nutný úvod: som, vždy v minulosti som bol a aj v budúcnosti budem vždy striktne apolitický – nikdy som nebol politicky aktívny, nikdy som nebol členom žiadnej politickej strany či hnutia, nikdy som so žiadnou politickou stranou či hnutím nespolupracoval, ani ako občan a ani ako advokát, nikdy som pre žiadnu politickú stranu či hnutie nevykonával žiadnu činnosť. Dokonca som nikdy nebol ani sympatizant či prívrženec akejkoľvek politickej strany či hnutia.

Reklama

Uvedené sa vzťahuje na všetky moje verejné mediálne výstupy a aj na tento článok.

Dňa 1.2.2024 zverejnilo Ministerstvo spravodlivosti SR na svojej stránke dokument –  Prehľad porušení princípov právneho štátu v rokoch 2020 – 2023“, autormi sú Ministerstvo spravodlivosti SR a Úrad vlády SR (ďalej v texte len „dokument“).

Reklama

Uvedený dokument podľa vyjadrenia autorov obsahuje: „… opis viac ako 140 konkrétnych prípadov, ktoré predstavujú len časť nezákonných a úmyselných konaní a príkladov zneužívania moci zo strany orgánov presadzovania práva, prevažne z obdobia po roku 2019. …“

Tento dokument podľa autorov má slúžiť okrem iného na preukázanie nutnosti novelizácie trestných kódexov a taktiež preukazovať nutnosť zrušenia Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR.

Zo strany časti politického spektra a časti (vybraných) médií a časti novinárskej obce takmer okamžite zaznelo tvrdenie, že tento dokument, presnejšie jeho obsah a v dokumente popisované prípady porušení princípov právneho štátu sú KLAMSTVO, VÝMYSEL – VŠETKO je to vymyslené a VŠETKO je to ZAVÁDZANIE.. jednoducho povedané, celý dokument bol spochybňovaný.. všetko je výmysel, klamstvo a zavádzanie..

Naozaj ?? Naozaj je to všetko výmysel, klamstvo, a všetko je zavádzanie ??

Zazneli zo strany tých niektorých médií a časti politického spektra spochybňujúcich obsah dokumentu  KONKRÉTNE argumenty a fakty, čo KONKRÉTNE, ale najmä prečo je to VŠETKO výmysel, klamstvo, a zavádzanie ?? – to už vlastne ani veľmi nie..

Reklama

mnohých častiach uvedeného dokumentu sa vyskytuje opakovane aj moje meno..

Som aj JA, nejaký ten advokát Martin Ribár VÝMYSEL a KLAMSTVO ?? S dávkou irónie uvádzam, že dnes ráno som sa holil, v zrkadle som videl SVOJU tvár, a neprišla mi ako vymyslená.. ešte aj v občianskom, advokátskom či vodičskom preukaze je moja fotka a napísané – Martin Ribár..

Sú 3 (tri) !! v dokumente spomínané nálezy ústavného súdu  týkajúce sa mojej osoby VÝMYSEL a KLAMSTVO ?? Sú ostatné skutočnosti uvedené v dokumente k mojej osobe VÝMYSEL a KLAMSTVO ??  Ja tvrdím, že NIE..

Taktiež tvrdím, že skutočnosti uvedené v dokumente k osobe Patrik Vidašič (môj bývalý klient) tiež nie sú výmyslom, ale sa (žiaľ) zakladajú na pravde.

Viem prehlásiť, že tie skutočnosti, ktoré sú uvedené v dokumente tak ku Patrikovi Vidašičovi ako aj k mojej osobe sú pravdivé, a zodpovedajú aj listinným a iným dôkazom, ktoré mám LEGÁLNE k dispozícii.

Reklama

Taktiež tvrdím, že AJ mnohé iné skutočnosti uvedené v dokumente sa zakladajú na PRAVDE !!

Nepoznám obsah všetkých vyšetrovacích/súdnych spisov a nemám všetky relevantné informácie o VŠETKÝCH spomínaných prípadoch a trestných konaniach uvedených v dokumente, ALE o mnohých prípadoch a porušeniach princípov právneho štátu (mnohých aj uvedených v samotnom dokumente) sa vyjadrujem PREUKÁZATEĽNE už dlhodobo – viac ako 3 roky vo verejnom mediálnom priestore.

Už pred vydaním tohto dokumentu došlo z môjho pohľadu až ku nepochopiteľnému spochybňovaniu existencie a obsahu takmer 30-tich (!!) NÁLEZOV Ústavného súdu SR o porušeniach základných práv a slobôd trestne stíhaných osôb (prevažne týkajúcich sa väzobných konaní).

PREUKÁZATEĽNE som už dlhodobo pred vydaním tohto dokumentu vo verejnom mediálnom priestore poukazoval na cca. 20 NÁLEZOV Ústavného súdu SR o porušeniach základných práv a slobôd trestne stíhaných osôb týkajúcich sa trestných konaní od prelomu rokov 2019/2020.

Položím si jednu jednoduchú otázku – PREČO neboli už v minulosti pred vydaním tohto dokumentu zo strany tých niektorých médií a časti politického spektra spochybňujúcich obsah dokumentu  SPOCHYBŇOVANÉ a vyvracané ako KLAMSTVO, VÝMYSEL a ZAVÁDZANIE MNOHÉ skutočnosti, ktoré sú obsiahnuté aj v tomto dokumente, ktoré už vyše 3 (troch) rokov prezentujem vo verejnom mediálnom priestore ??

Mám rád fakty – PREUKÁZATEĽNÉ FAKTY:

Pohľad z oboch strán mreží na nadužívanie kolúznej väzby a inštitútu kajúcnika v trestných konaniach

CPZ – ľudská dôstojnosť v 21. storočí na Slovensku v praxi

 

Tieto 2 moje vyššie uvedené články publikované vo verejnom mediálnom priestore som zverejnil prostredníctvom svojho obhajcu dňa 16.1.2021 a 9.2.2021 na právnickom portáli Právne listy ešte počas môjho „pobytu“ v kolúznej väzbe.

Reklama

V tom čase som bol v kolúznej väzbe 15-ty mesiac – písal som o kajúcnikoch, kolúznej väzbe, podmienkach vo väzbe, manipulácii dokazovania, inštruovaní vypočúvaných osôb, nátlaku na priznanie………..

Zdôrazňujem – v tom čase som bol v KOLÚZNEJ väzbe – písal som o niečom, čo som zažil, a s čím prišiel do kontaktu počas vlastného trestného konania a ODVTEDY, teda od januára 2021 !! tvrdím stále až dodnes KONZISTENTNE to isté !!

Vymyslel som si pred 3 rokmi v kolúznej väzbe to, čo sa dnes ukazuje ako realita napríklad v komunikácii obvinených vyšetrovateľov NAKA a ich operatívnych pracovníkov tzv. „našich chlapcov“ ?? – tak v ich WhatsAppovej komunikácii „Apači“, alebo ako to vyplýva z legálne vyhotovených zvukových záznamov z kancelárií týchto obvinených príslušníkov NAKA  ??

Alebo ma počarovali nejaké „TEMNÉ SILY“ už v kolúznej väzbe v januári 2021 a ukázali mi na čarovnej sklenenej guli budúcnosť a prikázali mi písať tieto články, aby ich tieto „temné sily“ mohli použiť na ZAVÁDZANIE A KLAMANIE verejnosti o 3 roky neskôr ?!?!

Vymysleli si desiatky ľudí, v tom čase umiestnených v kolúznej väzbe po celom Slovensku, to isté klamstvo, výmysly a zavádzanie napríklad ohľadom praktík tzv. „našich chlapcov“ a pochybení/zlyhaní prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR??

Reklama

Dňa 14.5.2021 som bol prepustený bezodkladne z väzby na základe Nálezu Ústavného súdu zo dňa 13.5.2021 sp. zn.: III. ÚS 33/2021. (asi zjavne preukázateľný fakt..)

Odo dňa môjho prepustenia 14.5.2021 som vo verejnom mediálnom priestore opakovane a konzistentne hovoril a písal o pochybeniach v trestných konaniach, o porušovaniach základných zásad trestného konania, o porušovaní princípov právneho štátu v trestných konaniach vedených na Slovensku najmä od prelomu rokov 2019/2020..

– článok zo dňa 21.5.2021 + video z uvedeného dňa.

 

V mesiaci júl 2021 som založil Občianske združenie ZA DEMOKRACIU A PRÁVNY ŠTÁT – nakoľko som v tom čase nemohol vykonávať advokátsku profesiu. Prostredníctvom tohto OZ som od júla 2021 informoval širokú tak odbornú ako aj laickú verejnosť o „negatívnych javoch“ v trestných konaniach na Slovensku – a to jednak na stráne www.zapravnystat.sk , na FB statuse OZ „Za právny štát“, ale aj prostredníctvom desiatok, dnes už stoviek článkov, statusov a videí vo verejnom mediálnom priestore, a opakovane aj na tomto právnickom portáli Právne listy – www.pravnelisty.sk .

Reklama

V januári 2022 – 30.1.2022 som v článku na portáli Právne listy „zosumarizoval“ dovtedy mnou vytýkané „pochybenia“ v trestných konaniach.

V januári 2022 som v článku na portáli Právne listy „zosumarizoval“ 3 nálezy ústavného súdu SR k mojej osobe.

Vo februári 2023 som v článku na portáli Právne listy „zosumarizoval“ 19 nálezov ústavného súdu o porušení základných práv a slobôd v trestných konaniach, a to spolu s prehľadom porušení ustanovení medzinárodných zmlúv a dohovorov, ktorými je SR viazaná.

!!! v marci 2023 sme spolu s advokátmi Magálom, Kršiakom a Križanom  zaslali Európskej komisii a Európskemu parlamentu naše „Správy o stave právneho štátu v SR“, kde sme EK a EP informovali o mnohopočetných porušeniach princípov právneho štátu v trestných konaniach vedených na Slovensku od prelomu rokov 2019/2020.

Naše „Správy“ boli rozsahovo násobne rozsiahlejšie ako dokument, a venovali sa mnohým skutočnostiam uvedeným v dokumente !!

Naše „Správy“ sme zverejnili na internete, aby mal KAŽDÝ k nim prístup.

Uvedené „Správy“ sme zaslali aj prezidentke SR, generálnemu prokurátorovi SR, ministrovi spravodlivosti SR, verejnému ochrancovi práv, Slovenskej advokátskej komore, VŠETKÝM poslancom NR SR.

Reklama

Uvedené „Správy“ sme zaslali aj VŠETKÝM médiám a novinárom, ktorých kontakty boli dohľadateľné (spolu viac ako 50 médií a novinárov) – aj tým, ktorí dnes dokument spochybňujú a označujú za KLAMSTVO a VÝMYSEL !!

?? PREČO ?? tieto naše „Správy“ a všetky iné desiatky, stovky vo verejnom mediálnom priestore publikované články, statusy, videá o porušeniach princípov právneho štátu NEBOLI predtým spochybňované a označované za klamstvá a výmysly týmito médiami a novinármi ?? – ALE aj s uvedením reálnych FAKTOV a PROTIARGUMENTOV ??

Naše „Správy“ akoby si nikto ani len neprelistoval a neprečítal v EK a EP – tak mi to pripadá vzhľadom na reakcie našich „europoslancov“ a EK z ostatnej doby vo vzťahu k „právnemu štátu“ na Slovensku  – vyzerá to tak, že spolu s kolegami advokátmi Magálom, Kršiakom a Križanom budeme musieť EK a EP tak trochu osviežiť pamäť a pripomenúť, že už od 30.3.2023 disponujú veľmi rozsiahlym materiálom o porušovaniach princípov právneho štátu v trestných konaniach vedených na Slovensku (najmä) od prelomu rokov 2019/2020 ..

Musím zdôrazniť, že počas tých cca. 3 rokov, odkedy publikujem články, statusy či videá vo verejnom mediálnom priestore som OPAKOVANE kontaktoval viaceré médiá a novinárov, ktorí dnes spochybňujú dokument – upozorňoval som ich na ich neobjektívne a zavádzajúce informovanie verejnosti a ponúkal som im, že ich veľmi rád budem informovať o všetkom, o čom hovorím, o všetkých pochybeniach v trestných konaniach, o právnych inštitútoch trestného práva – s tým, že ak mi aj neumožnia vyjadriť sa verejne v ich médiách, tak že ich rád budem informovať aspoň súkromne pri káve, aby oni sami mali informácie „aj z druhej strany“, od niekoho, kto to všetko zažil osobne..

.. to všetko – BEZ AKEJKOĽVEK REAKCIE – akoby ich nezaujímali fakty, argumenty, PRAVDA ako keby nebola dôležitá..

 

V úvode som uviedol, že tie skutočnosti, ktoré sú uvedené v dokumente tak ku Patrikovi Vidašičovi ako aj k mojej osobe sú pravdivé, a zodpovedajú aj listinným a iným dôkazom, ktoré mám LEGÁLNE k dispozícii.

Reklama

Inými dôkazmi, okrem mnohých iných, myslím už aj toľko SPOCHYBŇOVANÉ „legendárne“ ZVUKOVÉ ZÁZNAMY „našich chlapcov“, obvinených vyšetrovateľov NAKA a ich operatívnych pracovníkov vyhotovené na základe povolenia Okresného súdu Bratislava III.  – tu chcem uviesť, že tieto zvukové záznamy už boli v CELOSTI doložené do viacerých prebiehajúcich trestných konaní, a preto k nim majú LEGÁLNY prístup osoby, ktoré majú oprávnenie NAZERAŤ DO SPISOV v zmysle ust. §69 Trestného poriadku, a teda uvedenými zvukovými záznamami LEGÁLNE disponuje množstvo osôb, ktoré mali možnosť sa čisto LEGÁLNE oboznámiť s ich obsahom.

Uvedené uvádzam preto, aby mnou, ale aj inými osobami uvádzané skutočnosti k obsahu týchto naozaj už legendárnych zvukových záznamov neboli spochybňované s poukazom na „zmanipulované“ a „z kontextu vytrhnuté“ zvukové záznamy a ich časti prezentované kýmkoľvek na akýchkoľvek tlačových konferenciách.

Zvukové záznamy a ich obsah/prepis uvedený v dokumente k osobe môjho bývalého klienta Patrika Vidašiča a k mojej osobe nie je vytrhnutý z kontextu a nie je zmanipulovaný.

 

Tiež dávam KAŽDÉMU čitateľovi do pozornosti, že v drvivej väčšine mojich verejných mediálnych prejavov sa venujem iným ako tým známym „exponovaným“ prípadom, a opakovane tvrdím a prezentujem, že k pochybeniam, manipuláciám trestných konaní a k inštruovaniu vypočúvaných osôb dochádzalo mnohých iných trestných konaniach, ktoré sa netýkajú iba verejne známych prípadov a verejne známych osôb – všetky podozrenia z akýchkoľvek nezákonných postupov vo všetkých trestných konaniach by mali byť vyšetrené, pretože KAŽDÝ má právo na spravodlivý proces, a to bez ohľadu na jeho postavenie, sociálny pôvod, majetkové pomery, a už vôbec nie s ohľadom na jeho politickú príslušnosť k akejkoľvek politickej strane či hnutiu.

Preto tvrdím, že dokument „Prehľad porušení princípov právneho štátu v rokoch 2020 – 2023“  by mohol byť pokojne rozsahovo násobne a násobne väčší, a pokojne by mohol obsahovať údaje o porušení princípov právneho štátu bez problémov 500 a viac prípadov..

V úvode som uviedol, že nepoznám obsah všetkých vyšetrovacích/súdnych spisov a nemám všetky relevantné informácie o VŠETKÝCH spomínaných prípadoch a trestných konaniach uvedených v dokumente, a zároveň som uviedol, že existuje množstvo trestných konaní, v ktorých došlo k porušeniam princípov právneho štátu a netýkajú sa v dokumente spomínaných prípadov a netýkajú sa ani verejne známych prípadov a verejne známych osôb,

Reklama

a preto touto cestou vyzývam nie na jednu, ale rovno na 3 verejné diskusie a verejné reakcie, a to:

 

  1. Výzva na verejnú diskusiu a na verejnú reakciu v dokumente dotknutých osôb a ich obhajcov

aby sa osoby uvedené v dokumente, ktorých sa porušenia princípov právneho štátu dotýkajú, a ich obhajcovia verejne vyjadrili k obsahu dokumentu a informovali verejnosť o porušeniach princípov právneho štátu v ich konaniach, pretože disponujú príslušnými vyšetrovacími/súdnymi spismi ako aj dôkazmi o porušeniach princípov právneho štátu v týchto trestných konaniach

  1. Výzva na verejnú diskusiu a na verejnú reakciu v dokumente NEUVEDENÝCH osôb a ich obhajcov

aby sa osoby NEUVEDENÉ v dokumente, ktorých sa porušenia princípov právneho štátu v trestných konaniach dotýkajú, a ich obhajcovia verejne vyjadrili a informovali verejnosť o porušeniach princípov právneho štátu v ich konaniach, pretože disponujú príslušnými vyšetrovacími/súdnymi spismi ako aj dôkazmi o porušeniach princípov právneho štátu v týchto trestných konaniach, ktoré sú širšej verejnosti neznáme

  1. a samozrejme vyzývam na verejnú diskusiu a reakciu KOHOKOĽVEKkto má vedomosť o porušeniach princípov právneho štátu v trestných konaniach, resp. KOHOKOĽVEK kto má vedomosť a dôkazy o tom, že porušenia princípov právneho štátu v trestných konaniach sú FABULÁCIOU, VÝMYSLOM, KLAMSTVOM či ZAVÁDZANÍM.

Absolútne nepopieram, že napriek všetkému, čo som mal možnosť zažiť a stále zažívam, a to nielen počas mojej praxe výkonu profesie advokáta so zameraním na trestné právo, ale najmä počas mojich vlastných trestných stíhaní, stále som IDEALISTA, ktorý verí v SPRAVODLIVOSŤ..

…preto záverom uvediem, už ako také klišé, ktoré pre mňa osobne NIKDY nebude klišé, niečo, čomu stále verím a v čo dúfam, a čo si prajem ako právnik, občan a aj sám ako stále trestne stíhaný:

„Z nepráva nemôže vzniknúť právo“ – „EX INIURIA IUS NON ORITUR“.

Reklama

„Spravodlivosť nemá byť nikomu odoprená – „IUSTITIA NEMINI NEGANDA

„Nikoho nemožno stíhať alebo pozbaviť slobody inak, ako z dôvodov a spôsobom, ktorý ustanoví zákon…“ – čl. 17 ods. 2 Ústava SR

„Trestný poriadok upravuje postup orgánov činných v trestnom konaní a súdov tak, aby trestné činy boli náležite zistenéich páchatelia boli podľa zákona spravodlivo potrestaní a výnosy z trestnej činnosti boli odňaté, pričom treba rešpektovať základné práva a slobody fyzických osôb a právnických osôb.“ – §1 Trestného poriadku.

JUDr. Martin Ribár – advokát a predseda OZ ZA DEMOKRACIU A PRÁVNY ŠTÁT

Článok pôvodne vyšiel na portáli Pravne listy.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:17

Delegácia palestínskeho militantného hnutia Hamas odišla z rokovaní o dočasnom prímerí v Pásme Gazy, ktorá sa koná v egyptskom hlavnom meste Káhira, ale vráti sa na ďalšie rozhovory v utorok.

Včera 19:13

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vyzval izraelského premiéra Benjamina Netanjahua počas telefonického hovoru, aby dosiahol dohodu o prímerí v Pásme Gazy s palestínskym militantným hnutím Hamas. To medzičasom oznámilo, že jeho delegácia odchádza z rokovaní o prímerí, ktoré sa konali v Káhire.

Včera 17:44

Európska centrálna banka zrejme začne uvoľňovať menovú politiku skôr ako americká centrálna banka. To by podľa niektorých ekonómov mohlo mať “negatívny vplyv” na eurozónu.

Včera 17:24

Si Ťin-pching pricestoval na štátnu návštevu Francúzska, informovala čínska televízia.

Podľa európskych masmédií Macron očakáva, že počas rozhovorov bude s čínskym lídrom diskutovať o ukrajinskom konflikte.

Si Ťin-pching uviedol, že počas svojej návštevy Francúzska bude s Macronom diskutovať o vzťahoch medzi oboma krajinami, ako aj o dôležitých regionálnych a medzinárodných otázkach.

Čínsky prezident vo Francúzsku
Na snímke čínsky prezident Si Ťin-pching a jeho manželka Pcheng Li-jüan mávajú na schodoch lietadla po pristátí na parížskom letisku Orly
Včera 17:20

 Tisíce ľudí prišli v Budapešti na Pochod života (Élet menete), ktorým si Maďari pripomínajú obete holokaustu. Podľa servera ma.hu v poradí už 20. pochod sa začal odhalením pamätnej tabule pri príležitosti 80. výročia holokaustu umiestnenej pred synagógou na ulici Dohány, ktorá je najväčšou synagógou v Európe.

Protivládna demonštrácia v Debrecíne
Na snímke ľudia mávajú maďarskými vlajkami na protivládnej demonštrácii, ktorú zorganizoval Orbánov kritik Péter Magyar vo východomaďarskom Debrecíne
Včera 16:56

Európska centrálna banka má obmedzené možnosti, čo sa týka podpory pri transformácii na zelené energie. Povedal to v týchto dňoch guvernér francúzskej centrálnej banky Francois Villeroy de Galhau.

Včera 16:51

Viac ako milión ľudí sa zišlo na brazílskej pláži Copacabana v Riu de Janeiro, kde sa konal bezplatný koncert americkej popovej speváčky Madonny. Išlo o poslednú zastávku jej svetového turné “The Celebration Tour”.

Koncert Madonny na pláži Copacabana
Na snímke americká speváčka Madonna (uprostred) vystupuje počas bezplatného koncertu na pláži Copacabana v brazílskom Riu de Janeiro
Včera 16:45

Vo veku 59 rokov zomrela uznávaná česká herečka Simona Postlerová. Podľa denníka Blesk ju našli v bezvedomí v jej pražskom byte. Diváci si herečku pamätajú z filmov Tancuj, Matyldo, Probudím se včera, Jedna kočka za druhou alebo zo seriálov Docent, Krejzovi či Vyprávěj a poznajú ju aj vďaka dabingu.

česká herecká hviezda Simona Postlerová
Na snímke česká herecká hviezda Simona Postlerová
Včera 16:19

Oceliarne U. S. Steel Košice s dcérskymi spoločnosťami za 1. štvrťrok tohto roku zaznamenali zisk pred úrokmi a zdanením vo výške 16 miliónov dolárov (14,89 milióna eur). Pre porovnanie, za 1. kvartál minulého roku vykázali stratu 34 miliónov USD. O bilancii informovala americká korporácia U. S. Steel, na svojom webe ju zverejnila košická hutnícka spoločnosť.

Včera 16:17

Nedávne ruské rozsiahle raketové a dronové útoky na energetické systémy na Ukrajine spôsobili škody v hodnote vyše jednej miliardy dolárov. Oznámil to ukrajinský minister energetiky Herman Haluščenko.

Včera 16:16

Britský odevný reťazec Next oznámil za 1. štvrťrok rast tržieb nad očakávania a v ich prípade, ako aj v prípade zisku pred zdanením potvrdil výhľad na celý rok.

Včera 15:08

Česko odvoláva ku koncu mája svojho veľvyslanca v Moskve a nevyšle nijakého svojho zástupcu na inauguráciu ruského prezidenta Vladimira Putina. Oznámil to český minister zahraničných vecí Jan Lipavský.

Včera 15:06

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmietol požiadavku palestínskeho militantného hnutia Hamas na ukončenie vojny v Pásme Gazy výmenou za prepustenie rukojemníkov. Znamenalo by to totiž podľa neho, že Hamas zostane pri moci a bude ďalej ohrozovať Izrael. Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja pritom Netanjahua obvinil zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Izraelská vláda oznámila opatrenia na odobratie práv rodín teroristov
Na snímke izraelský premiér Benjamin Netanjahu
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke súťažiaci počas podujatia Kľačianska Podkova v obci Turčianske Kľačany v okrese Martin

Autor: FOTO TASR-Erika Ďurčová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Juraj Tušš

Andrej Sablič

Erik Majercak

Marek Brna

Matúš Pestrý

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali