Je dobojované. Proslovenský prezident versus zúrivá úderka z opačného brehu

Je dobojované. Proslovenský prezident versus zúrivá úderka z opačného brehu

Bratislava 9. apríla 2024 (HSP/Foto: TASR – Martin Baumann)

 

Je zrejmé, že progresívci spolu so spriaznenými médiami  a podporovateľmi, bez konfliktu nedokážu vydržať. Nech by parlamentné voľby vyhrala akákoľvek strana okrem ich vlastnej, nech by  bol kandidátom na prezidenta ktokoľvek z proslovenského tábora,  antikampaň  progresívno – liberálnej úderky by bola rovnaká – ako cez kopirák

Peter Pellegrini
Na snímke Peter Pellegrini (vpravo) sa raduje z predbežných neoficiálnych výsledkov vo volebnej centrále v nedeľu

Neznesie prehru, nikdy sa nezmieri s odlišným pohľadom na svet a neprestane za svoj neúspech obviňovať druhých. V jej  predstavách demokracia a „lepší svet“ nastanú iba vtedy, ak budú  vládnuť progresívni liberáli,  ideálne s vopred odobreným prezidentom. Úderka neprizná ani za svet, že túži po moci a ovládaní druhých, po cenzúre a ostrakizácií nepohodlných názorov. Ešte by ju nedajbože prirovnali k boľševikom (aj keď mladá generácia má o boľševizme a neomarxizme iba hmlisté predstavy. Vďaka tomu ľahšie podlieha lákavým sľubom a kvetnatým frázam). Preto pohŕdanie a bezbrehú túžbu po moci progresívna úderka  zaobalila do marketingovo pútavých hesiel a všetky vlastné negatíva projektuje na protistranu.  Démonizáciou nekonfliktného a ústretového Petra Pellegriniho však dosiahla pravý opak. Väčšina spoločnosti jej už nesadla na lep. Ani na reči o nezávislom občianskom kandidátovi, ktorého napodiv obklopovala suita politikov bývalej vládnej garnitúry s celým ansámblom Progresívneho Slovenska. Akosi to nejde dokopy s obrazom nezávislého občianskeho kandidáta,  ktorý novozvolenému slovenskému prezidentovi odkázal, že nezabudne. Ani ľudia nezabúdajú a nezabudli na trojročné vládnutie tých, s ktorými sa neúspešný kandidát na prezidenta objímal vo svojom volebnom štábe. Tak občiansky a nezávisle.

Reklama

Veľká časť národa si však v nedeľu ráno s uľahčením vydýchla. Mobilizácia pronárodných a po pokoji túžiacich voličov mala nevídaný efekt. Sú chvíle,  kedy môžeme  byť na Slovensko právom hrdí a toto je jedna z nich. Priznajme si, mnohí z nás už veľakrát lámali palicu nad Slovenskom a jeho obyvateľmi , vidiac výsledky prezidentských volieb za ostatných desať rokov,  ktoré výrazne pomohli progresívcom predrať sa do popredia a zo zákulisia zasahovať do politického i spoločenského diania. Časom sa zákulisie stalo nepotrebným, tzv. občianski prezidenti odhodili masky a otvorene sa postavili na stranu svojich obľúbencov, ignorujúc  zvyšnú časť národa.

Teraz sa karta  obrátila. Stojíme na prahu zmeny, ktorá môže naštartovať vzchopenie sa  a jednotu Slovákov.  Súdržnosť  väčšiny obyvateľov Slovenska, ktorí prekukli nadprácu a sofistikovane sa tváriacu propagandu mienkotvorných médií. Tie sa počas prezidentskej  kampane ako inak, opäť opustili. Nedávno sa šéfredaktor istého denníka    v diskusnej televíznej  relácií  Do kríža dušoval, že v ich redakcii vraj robia kvalitnú a objektívnu žurnalistiku. Hľadiac na oslavné články,  doslova velebiace vyvoleného prezidentského kandidáta z liberálno- progresívneho tábora, sa  slová o nezávislej žurnalistike môžu čitateľom javiť  ako kanadský žartík. Nezaostali ani jeho ďalší mediálni  súrodenci a väčšina  mainstreamových klonov. Počas kampane išli ako píla a z Korčoka robili priam záchrancu a spasiteľa našej krajiny.

Reklama

Tentoraz  to však kardinálne prepískli. Obohraná platňa v podobe tých istých „mediálnych expertov“, sociológov a revolučného jadra hercov, prestala byť zaujímavou.  Najmä, keď už dávno nekorešponduje so súčasnou realitou. Na krátku dobu síce výrazne zaujala jedna z  herečiek poskakujúca počas protestov na pódiu ako v tranze, s plamenným prejavom za záchranu demokracie  – mimochodom, čítaným z papiera. Asi bolo pre ňu  ťažké naučiť sa pár viet naspamäť  či nebodaj prísť s autentickým vlastným prejavom.  Až  sa mnohí pýtali, či bol jej exaltovaný prejav ešte  v rámci triezvej normy, či už ani nie.

Exaltované prejavy a sarkastické posmešky na adresu Pellegriniho sa minuli účinkom. Nepomohli. Čím viac do neho  búšili , čím viac špiny, hoci aj spod zeme  sa  pokúšali vyhrabať, tým väčšiu rezistenciu a nevôľu  vyvolávali u príčetnej časti našej populácie. Médiá, ktoré sa titulujú ako nezávislé, objektívne a relevantné, v miniatúrnom slovenskom mediálnom priestore robili doteraz vari najmasívnejšiu nadprácu v prospech  jediného kandidáta. Bez hanby, bez škrupúľ, bez akejkoľvek sebareflexie. A presne v duchu svojich revolučno-progresívnych tradícií hádžu vinu za prehru svojho „slušného, ale rázneho“ kandidáta na protistranu. Na údajnú lživú  kampaň Pellegriniho, ktorého obviňujú zo šírenia strachu, nenávisti a vlastne z  čohokoľvek, čo možno použiť ako výhovorku, ktorá zatieni skutočnú príčinu Korčokovej prehry.

Mikuláš Dzurinda dokonca v rozhovore pre portál Aktuality zachmúrene konštatoval, že k výhre Pellegrinimu dopomohli akési tajomné „temné prúdy“ medzi jeho voličmi. Pozoruhodné, že nespomenul „temné prúdy“ v súvislosti s antikampaňou voči novozvolenému slovenskému prezidentovi , ktorá miestami prerážala suterén. Nízka, zákerná a cielená na prvú signálnu sústavu.  Vyznamenal sa ňou najmä istý opozičný politik, známy svojimi škandalóznymi vystúpeniami. Nerobme mu zbytočne reklamu.  Tieto „temné prúdy“ si však nik z podporovateľov kandidáta v štýlových okuliaroch, pasovaného za záchrancu Slovenska, akosi nevšimol. Mlčky ich prehliadali, stavali sa do pozície záchrancov liberálnej demokracie,  zatiaľ čo špinavú prácu za nich robil niekto iný.  Zabudli ale na jedno – na zákon akcie a reakcie, na  zákon príčiny a následku. Možno nezabudli, možno si myslia, že na nich tieto zákony nefungujú. Je však  radno na ne pamätať.  Platia totiž rovnako pre všetkých. Aj keď sa istú dobu môže zdať, že niektorých obchádzajú,  skôr či neskôr ukážu svoju silu a platnosť. Dvojnásobne to platí v politike. Ale vysvetľujte to premotivovaným progresívnym aktivistom. Tí veria iba zákonom, ktoré sami vymyslia. Pravdepodobne by najradšej prevychovali celý národ, hoci aj nasilu. Na druhej strane, urobiť z konzervatívnych kresťanov progresívnych kresťanov sa hocikomu nepodarí. Na tomto poli slávia čiastočné úspechy, no v prezidentských voľbách neuspeli.

Príčina vždy generuje následok, akcia neochvejne vyvolá  reakciu. Keďže  progresívna úderka  nerada memoruje, ale o to radšej poučuje, zjednodušme pre ňu vysvetlenie: Pellegriniho výhra bola prirodzeným následkom a reakciou zároveň. Po desiatich rokoch má Slovensko demokraticky zvoleného  proslovenského prezidenta. Verme, že na dlho.

 

Reklama

Prečítajte si tiež:

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:43

Na pozvanie maďarského prezidenta Tamása Sulyoka a premiéra Viktora Orbána pricestuje v stredu 8. mája do Budapešti čínsky prezident Si Ťin-pching na oficiálnu dvojdňovú návštevu Maďarska. Pre agentúru MTI to v pondelok uviedol Orbánov hovorca Bertalan Havasi.

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

14:41

Poľskí poľnohospodári zrušili blokády na hraničných priechodoch s Ukrajinou a ukončili dva mesiace trvajúci protest voči dovozu ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov. Informovala agentúra AFP.

Podľa poľských farmárov ukrajinské výrobky nespravodlivo konkurovali domácej produkcii a znižovali ceny na poľskom trhu. Poľsko vlani zaviedlo dočasné embargo na ukrajinské obilie.

14:38

Obyvatelia Toga začali v pondelok hlasovať v prvých parlamentných voľbách po ústavnej reforme. Podľa kritikov to umožní prezidentovi Fauremu Gnassingbému zotrvať pri moci. Informovala agentúra AFP.

Faure Gnassingbé (57) je pri moci už takmer 20 rokov. V krajine predtým vládol takmer štyri desaťročia jeho otec Gnassingbé Eyadé, ktorý sa moci ujal po vojenskom prevrate. Faure Gnassingbé sa podľa predchádzajúcej ústavy mohol uchádzať o post prezidenta už len raz – v roku 2025.

Voľby v Togu Faure Gnassingbé
Na snímke prezident Toga Faure Gnassingbé (uprostred) pózuje pred začiatkom summitu lídrov Hospodárskeho spoločenstva západoafrických štátov (ECOWAS) v nigérijskej metropole Abuja
14:00

Európsky parlament (EP) v pondelok spustil druhú fázu komunikačnej kampane, v ktorej zdôrazňuje dôležitosť účasti na eurovoľbách a ochrany demokracie. 

Prostredníctvom sloganu “Využi svoj hlas. Nenechaj za seba rozhodnúť iných” EP v druhej fáze komunikačnej stratégie zdôrazňuje dôležitosť demokracie.

13:48

Opozičná SaS v pondelok spustila petíciu na ochranu druhého piliera. Dôvodom je obava, že by ho vláda mohla opäť otvoriť. Vyhlásil to v pondelok predseda SaS Branislav Gröhling na tlačovej konferencii s tým, že ak petícia získa 100.000 podpisov, bude sa musieť prerokovať v Národnej rade (NR) SR.

13:47

Pokiaľ vláda neprijme dodatočné opatrenia na konsolidáciu verejných financií, môže v tomto roku deficit verejnej správy (VS) dosiahnuť 7,587 miliardy eur alebo 5,8 % hrubého domáceho produktu (HDP). Vyplýva to z aprílového rozpočtového semaforu Kancelárie Rady pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ). Oproti marcovej prognóze očakáva RRZ nárast schodku o 104 miliónov eur.

13:46

Nemecký minister poľnohospodárstva Cem Özdemir chce rozšíriť štátnu pomoc pre poľnohospodárov v Európskej únii (EÚ). Takzvaná pomoc de minimis, teda finančná podpora, ktorú za určitých podmienok nemusí schváliť Európska komisia (EK), by sa mala viac ako zdvojnásobiť, povedal minister v pondelok. Informovala agentúra DPA.

13:29

Škótsky premiér (prvý minister) Humza Yousaf oznámil, že odstupuje z funkcie a končí aj ako líder Škótskej národnej strany. Tento týždeň mal čeliť dvom hlasovaniam o dôvere.

13:12

Generálny riaditeľ americkej automobilky Tesla Elon Musk počas návštevy v Číne dosiahol dohodu o niektorých kľúčových regulačných prekážkach, ktoré firme dlho bránili uviesť na trh najautonómnejšiu verziu svojho softvéru Autopilot v ázijskej krajine. To je priaznivý výsledok prekvapivej návštevy Muska v Pekingu.

13:05

Najmenej 18 ľudí zahynulo a ďalších 32 utrpelo zranenia pri nedeľnej havárii autobusu neďaleko mexickej metropoly, uviedli miestne úrady.

12:55

Vyšetrovanie českej Národnej centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) potvrdilo, že za útokom na muničné sklady vo Vrběticiach pred ôsmimi rokmi bola ruská vojenská tajná služba GRU. Oznámila to česká Bezpečnostná informačná služba (BIS).

12:41

Konfrontácia Iránu s Izraelom potvrdila, že s krajinami v oblasti Perzského zálivu je potrebná väčšia súčinnosť v oblasti obrany. Uviedol to v pondelok americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.

Na snímke americký minister zahraničných vecí Antony Blinken (vľavo) počas stretnutia so saudskoarabským ministrom zahraničných vecí Fajsalom bin Farhánom Saúdom v Rijáde
12:33

Dvaja policajti zomreli a štyria utrpeli zranenia pri útoku militantov na policajné kontrolné stanovište v ruskej autonómnej Karačajsko-čerkeskej republike na severe Kaukazu. Oznámili to v pondelok ruské úrady.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke návštevníci pri prehliadke hradu so sprievodkyňou v úlohe Žofie Bosniakovej počas podujatia So Žofiou na hrade v priestoroch hradu Strečno

Autor: FOTO TASR-Daniel Stehlík

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali