Hyman a Reinhart strelili prvýkrát 50 gólov v sezóne

Hyman a Reinhart strelili prvýkrát 50 gólov v sezóne

New York 25. marca  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Wilfredo Lee)

Aktualizované 25. marca 2024 o 10:53

Kanadský hokejový útočník Nathan MacKinnon nazbieral v prebiehajúcej sezóne NHL už 122 bodov, čím vytvoril nový rekord v histórii klubu Colorado Avalanche. Ten doteraz držal Joe Sakic, ktorý v ročníku 1995/1996 dosiahol 120 bodov za 51 gólov a 69 asistencií. Ak by si MacKinnon udržal súčasné bodové tempo až do konca základnej časti, nazbieral by približne 140 bodov

Sam Reinhart
Na snímke Sam Reinhart (13)

MacKinnon mal pred súbojom s Pittsburghom 119 bodov. V zápase si napokon pripísal tri body vrátane asistencie na víťaznom góle v predĺžení, ktorým “lavína” dokonala obrat z 0:4 na 5:4.

Reklama

Sakic dosiahol 120-bodovú sezónu v prvom ročníku po presťahovaní klubu z kanadského Quebecu do Denveru. Sezónny rekord v histórii organizácie Quebec/Colorado naďalej drží slovenský útočník Peter Šťastný, ktorý nazbieral v ročníku 1981/1982 139 bodov za 46 gólov a 93 asistencií.

Útočníci Zach Hyman a Sam Reihnart prvýkrát v kariére dosiahli na métu 50 gólov v sezóne. Obaja ju prekonali v zápasoch v noci na pondelok. Hyman dosiahol jubilejný gól na ľade Ottawy, keď v presilovke zvýšil na priebežných 3:1, no Oilers napokon prehrali 3:5. Stal sa tretím najstarším hráčom v histórii NHL s premiérovou 50-gólovou sezónou v kariére. V deň zápasu proti Ottawe mal 31 rokov a 289 dní. Hyman je siedmy hráč v histórii Oilers, ktorý dosiahol na tento míľnik. Pred ním mali 50-gólové sezóny aj Wayne Gretzky, Jari Kurri, Mark Messier, Glenn Anderson, Leon Draisaitl a Connor McDavid.

Reklama

Vo vyššom veku zavŕšil prvé 50-gólové ročníky iba útočník Bostonu Johny Bucyk v sezóne 1970/1971 (35 rokov, 308 dní) a Joe Mullen z Calgary v ročníku 1988/1989 (32 rokov, 33 dní).

“Toto je míľnik, o ktorom si asi nikto nemyslel, že ho niekedy dosiahnem. Je to šialené. Veľmi mi k nemu pomohli spoluhráči. Mám šťastie, že hrám s naozaj špeciálnymi hokejistami, najmä s Connorom (McDavidom, pozn.). Bez neho by som nebol v tejto pozícii,” uviedol Hyman, pre ktorého je prebiehajúca sezóna tretia v drese Oilers. Predtým pôsobil vo farbách Toronta, no už v prvom ročníku po príchode do Edmontonu si 27 gólmi a 54 bodmi vytvoril osobné maximum. V ďalšej sezóne 2022/2023 ho vylepšil na 36 gólov a 80 bodov. V prebiehajúcom ročníku má okrem 50 gólov aj 19 asistencií. Ak si udrží súčasné tempo, mohol by na konci základnej časti atakovať 60-gólovú hranicu.

Reinhart sa stal iba druhým hráčom v histórii klubu Florida Panthers, ktorý strelil 50 gólov v sezóne. Prvým bol Pavel Bure v ročníku 1999/2000, keď zaznamenal celkovo 58 presných zásahov. Na 50-gólovú métu sa dostal aj v sezóne 2000/2001, v ktorej nazbieral 59 gólov. Aj v Reinhartovom prípade platí, že bodovo najúspešnejšie sezóny zažil až po výmene z klubu, v ktorého farbách vstúpil do NHL. Buffalo poslalo Reinharta v lete 2021 na Floridu a už v prvej sezóne v drese “panterov” si 82 bodmi a 33 gólmi vytvoril osobné maximum. Nový “osobák” prekonal práve dvoma gólmi v nočnom zápase na ľade Philadelphie (4:1), po 71 zápasoch má bilanciu 50 gólov a 33 asistencií.

Kapitán hokejistov Washingtonu Alexander Ovečkin prispel dvoma gólmi k víťazstvu nad Winnipegom 3:0. Najmä vďaka fazóne z uplynulých piatich zápasov, v ktorých strelil osem gólov, má na konte už 26 presných zásahov. Je to pre neho už 18. ročník v kariére, v ktorom strelil minimálne 25 gólov. Vyrovnal sa tak druhému v poradí Jaromírovi Jágrovi. Viac ročníkov s 25 gólmi dosiahol iba Gordie Howe (20). Ovečkin nestrelil 25 gólov iba v jednej zo svojich 19 sezón. V skrátenom ročníku 2020/2021 dosiahol v 45 zápasoch 24 presných zásahov.

Obranca Kaiden Guhle pomohol troma kanadskými bodmi za gól a dve asistencie k víťazstvu Montrealu na ľade Seattlu 5:1. Všetky dosiahol už v prvej tretine a stal sa druhým najmladším hráčom v histórii Canadiens s troma bodmi v jednej tretine. Klubový rekord drží Mathieu Schneider, ktorý podobný výkon dosiahol vo veku 20 rokov a 274 dní. Guhle mal v deň zápasu 22 rokov a 66 dní.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:09

Stredozápadom USA, najmä štátmi Nebraska a Iowa, sa v noci na sobotu prehnalo ničivé tornádo, ktoré sa podľa dostupných zaobišlo bez obetí na životoch, úrady však evidujú zranených. Tornádo napáchalo veľké materiálne škody a spôsobilo aj výpadky v dodávkach elektriny u tisícov odberateľov.

20:00

Pri pobreží indonézskeho ostrova Jáva v sobotu zaznamenali zemetrasenie s magnitúdou 6,5. Informovala o tom miestna meteorologická a geofyzikálna služba BMKG.

19:06

Líder poľskej opozičnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczyňski v sobotu vyhlásil, že PiS kandiduje do Európskeho parlamentu, aby tam odmietla Európsku zelenú dohodu (Green Deal) – balík politických iniciatív, ktorého účelom je nasmerovať EÚ na cestu zelenej transformácie s konečným cieľom dosiahnuť do roku 2050 klimatickú neutralitu.

18:49

Palestínske militantné hnutie Hamas v sobotu zverejnilo video, ktoré má byť dôkazom, že rukojemníci Keith Siegel (64) a Omri Miran (46) sú stále nažive.

18:26

Hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Olexandr Syrskij informoval západných partnerov o zložitej operačno-strategickej situácii na fronte, ktorá má tendenciu eskalovať. Podľa britskej stanice BBC o tom Syrskij v sobotu napísal vo svojom statuse zverejnenom na sieti Facebook.

Olexandr Syrskyj
Na snímke Olexandr Syrskyj
18:12

Viac ako 10.000 ľudí vyšlo v sobotu do ulíc Madridu, aby podporili zotrvanie ľavicového premiéra Pedra Sáncheza vo funkcii.

Sánchez v pondelok oznámi svoje rozhodnutie, či v súvislosti s obvinením vzneseným voči svojej manželke podá demisiu.

18:00

Dvadsať kambodžských vojakov prišlo v sobotu o život pri výbuchu munície na vojenskej základni na západe krajiny, oznámila tamojšia vláda. Informovala agentúra AFP.

17:43

Polícia v americkom meste Boston zadržala približne sto ľudí po tom, čo v sobotu začala s odstraňovaním stanového tábora propalestínskych demonštrantov pri tamojšej univerzite. K zadržaniam došlo v súvislosti s antisemitskými pokrikmi.

17:30

Súd v Moskve v sobotu vzal do väzby ďalšiu osobu podozrivú v kauze teroristického útoku v koncertnej sále Crocus City Hall neďaleko Moskvy.

Mužom, ktorý zostane vo väzbe minimálne do 22. mája, je 21-ročný občan Tadžikistanu. V Moskve býval v hosteli.

16:09

Turecký minister zahraničných vecí Hakan Fidan bude v nedeľu a v pondelok rokovať v Saudskej Arábii v rámci úsilia o dosiahnutie prímeria v Pásme Gazy, uviedli v sobotu nemenované turecké diplomatické zdroje.

Fidan sa stretne s členmi Organizácie islamskej spolupráce (OIC) a Ligy arabských štátov (LAŠ), ako aj so šéfmi diplomacie viacerých západných krajín.

16:03

Taliansko si v sobotu predvolalo ruského veľvyslanca. Ide o reakciu na oznámenie Moskvy, že dcérsku spoločnosť talianskej firmy Ariston Thermo Group zveruje pod “dočasné vedenie” štátneho energetického gigantu Gazprom.

15:11

Izraelské jednotky zastrelili dvoch Palestínčanov pri vojenskom stanovišti neďaleko mesta Džanín na Západnom brehu Jordánu, uviedla v sobotu izraelská armáda i palestínske médiá.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali