Homosexualita nie je vrodená! Vedci prišli na prevratnú skutočnosť: jestvuje viac bývalých homosexuálov než aktuálnych homosexuálov a bisexuálov dokopy

Homosexualita nie je vrodená! Vedci prišli na prevratnú skutočnosť: jestvuje viac bývalých homosexuálov než aktuálnych homosexuálov a bisexuálov dokopy

 Svet 22. januára 2015 (HSP/CR/Foto:pfox)

 

Iniciatívy, ktoré pretláčajú homosexualitu ako vrodenú, sa stále v čase vracajú s pokusom meniť legislatívy

Organizácia PFOX spustila reklamnú kampaň, ktorou ľuďom vysvetľuje, prečo homosexualita nie je vrodená.

Človek sa ako homosexuál narodí, alebo len kvôli nešťastným okolnostiam v jeho živote odmietne heterosexualitu a k homosexualite sa “uchýli”? Aj teraz, pred referendovým hlasovaním národa, mnohí vynášajú na povrch túto “osudovú” otázku tvrdiac, že určite existuje nejaký vrodený homosexuálny gén, ktorý sa z času na čas na niekom prejaví. Teória o tom, že homosexualita je vrodená, sa po istých obdobiach vracia, a to aj napriek tomu, že už bola veľakrát vedecky vyvrátená a jej šíritelia sa ňou snažia zmeniť mnohé legislatívy.

Reklama

K tejto téme sa najnovšie vyjadrila aj organizácia PFOX, ktorá združuje rodičov a priateľov gejov a bývalých gejov, ktorí sa z homosexuality vyliečili a v USA, v štáte Virginia spustila k tomu vzdelávaciu reklamnú kampaň, ktorou chce šíriť reálne vedecké dáta týkajúce sa výskumov homosexuality. Ich billboardy obzvlášť upozorňujú na skúmané prípady jednovaječných dvojčiat – teda jedincov, ktorí sú geneticky identickí, a predsa nebola homosexuálna orientácia u oboch – v prípade, že sa u jedného prejavovala.

 

Reklama

Nik sa ako gay nenarodil

Ukázalo sa, že aj napriek absolútne rovnakému DNA mali dvojčatá iné sexuálne tendencie. Dnes už je známych minimálne osem dôležitých a podrobných vedeckých štúdií, ktoré sa uskutočnili v Austrálii, USA a Škandinávii za posledné dve desaťročia a ktoré preukázali, že homosexuáli sa ako homosexuáli nenarodili. 

 

Genetika je pri “voľbe” sexuálnej orientácie irelevantná

Doktor Neil Whitehead, ktorý 24 rokov pracoval ako vedecký výskumník pre vládu Nového Zélandu, taktiež v OSN a v Medzinárodnej agentúre pre atómovú energiu a ktorý dnes pôsobí na viacerých japonských univerzitách, podčiarkuje, že úloha genetiky pri voľbe sexuálnej orientácie je irelevantná: “ak vôbec má genetika na to nejaký vplyv (o ktorom ešte nevieme), tak je to určite len sekundárny”. Jednovaječné dvojčatá pochádzajú z jediného oplodneného vajíčka, čo znamená, že sú vystavené rovnakým prenatálnym podmienkam a zdieľajú presne ten istý genetický materiál.

Reklama

Z toho vyplýva, že ak by homosexualita bola vrodenou tendenciou, ktorú nastolili gény, tak by výskyt tejto orientácie musel byť vždy prítomný u oboch z jednovaječných dvojčiat a nielen u jedného. Ako poznamenáva Doktor Whitehead: “od momentu, kedy majú identické DNA, musia byť identickými na 100%.” Túto hypotézu však popierajú skutočnosti, ktoré preukázali, že “ak jedno z identických dvojčiat cíti príťažlivosť k rovnakému pohlaviu, tak pravdepodobnosť, že jeho dvojčia bude taktiež homosexuál je len približne 11% u mužov a 14% u žien.” Doktor Whitehead kategoricky odmieta teóriu, že homosexualita je geneticky daná. “Nikto sa ako gej nerodí. Prevládajúce faktory, ktoré spustia homosexualitu u jedného z jednovaječných dvojčiat a u druhého nie, musia byť faktormi post partum” – teda faktormi, ktoré jej vznik ovplyvnili až po pôrode.  

Podľa odborníka príťažlivosť k jedincovi toho istého pohlavia teda podmieňujú faktory, ktoré spolu dvojčatá nezdieľajú – niečo, čo sa prihodí jednému dvojčaťu ale druhému nie, alebo z dôvodu rozdielných osobných reakcií na špecifické udalosti. Pornografia alebo sexuálne zneužívanie, nejaká zvláštnosť v rodinnom prostredí či škole – toto všetko sú faktory, ktoré môžu jedného z nich ovplyvniť tak, druhého inak. Vieme predsa, že dvojčatá môžu vystupovať pri spoločenskom kontakte rozdielne. Jedno z nich sa môže cítiť osamelo, čo ho môže priviesť k potrebe byť akceptovaný nejakou skupinou osôb a v niektorých prípadoch sa z tejto skupiny môže stať komunita LGBTI. Podľa doktora Whiteheada “tieto individuálne a svojrázne odpovede jedinca na svoje bežné udalosti ako aj faktory prostredia sú tým prevládajúcim faktorom”. 

Prvý významný výskum o jednovaječných dvojčatách sa uskutočnil v Austrálii v roku 1991, za ním nasledovala rozsiahla americká štúdia v roku 1997. Podľa odborníka sú dnes hlavným nástrojom pre biomedicínsky výskum národné registre o dvojčatách: “registre o dvojčatách sú na báze moderných štúdií o dvojčatách. Dnes sú tieto registre obrovské a sú v mnohých krajinách. V súčasnosti je v pláne ďalší, gigantický európsky register, ktorý bude obsahovať 600 000 osôb, no zatiaľ sa ten najväčší vyskytuje v Austrálii. Je v ňom zaregistrovaných vyše 25 000 dvojčiat”. 

 

Najväčšou zaujímavosťou štúdie bolo zistenie, že počet bývalých homosexuálov je omnoho vyšší než počet aktuálnych homosexuálov

Reklama

V roku 2002 americkí sociológovia Peter Bearman a Hannah Bruecknerová publikovali štúdiu, ktorá sa týkala 5 552 párov dvojčiat. Všimli si, že medzi jednovaječnými dvojčatami bola prítomná homosexualita v 7,7% u mužov a 5,3% u žien. Tá istá štúdia však pozorovala tiež zmeny sexuálnej orientácie počas života týchto dvojčiat a vedci si všimli, že väčšina týchto “prirodzených” zmien v orientácii (teda aj bez zásahu terapeutov) viedla k výlučnej heterosexualite, pričom 3% z nich mali v minulosti bisexuálne či homosexuálne cítenie. Tieto dáta priniesli jeden zaujímavý fakt. Počet osôb, u ktorých sa upravila sexuálna orientácia smerom k výlučnej heterosexualite je omnoho vyšší než aktuálny počet bisexuálov a homosexuálov dokopy. Inými slovami, uzatvára Whitehead, “bývalých gejov, ktorí sa vyliečili, je viac, než súčasný počet gejov”. 

 

Realita opäť raz zavrela dvere pred nosom novej ideológie

Mánia a tendenčné snahy aktivistov LGBTI objaviť toľko očakávaný homosexuálny gén, ktorý by im potvrdil normálnosť homosexuality však prudko naráža na nezvratné a konkrétne dáta, ktoré jasne potvrdzujú, že homosexualita nemá nič s genetikou ani prirodzenosťou. Skôr než o homosexuálnom géne by bolo korektnejšie hovoriť o homosexuálnom víruse. Totiž, ak sa nik nerodí s génom homosexuality, tak potom všetci a obzvlášť mladé generácie riskujú kontamináciu ideológiou gender, ktorú v západnej Európe nastolil etický diktát mainstreamovej dominantnej kultúry. Aj to je odpoveďou pre tých, ktorí sa v súvislosti s nadchádzajúcim referendom pýtajú, ako LGBTI manželstvá či ich výchova detí ovplyvní životy iných. Pred chorobou, ktorú nastolil vírus, sa treba chrániť. 

 

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:53

Ukrajinská armáda v noci na štvrtok zneškodnila 26 dronov, ktorými útočili ruské sily. Uviedol to veliteľ ukrajinských vzdušných síl Mykola Oleščuk.

10:40

Nemecký maloobchod dosiahol vo februári slabšie výsledky. Tržby sa znížili v porovnaní s januárom aj s rovnakým mesiacom minulého roka, oznámil vo štvrtok spolkový štatistický úrad Destatis.

10:13

Štyria ľudia zahynuli a najmenej päť ďalších utrpelo zranenia pri útoku nožom na severe amerického štátu Illinois.

Incident sa odohral v stredu popoludní miestneho času v meste Rockford, ktoré leží asi 145 kilometrov od Chicaga. Útočník v rôznych lokalitách smrteľne pobodal 15-ročné dievča, 63-ročnú ženu a dvoch mužov vo veku 49 a 22 rokov.

09:59

Vyše 70 percent Poliakov si neželá vyslanie vojakov svojej krajiny ani Severoatlantickej aliancie na Ukrajinu. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu verejnej mienky, ktorý vypracoval inštitút IBRIS pre poľský denník Rzeczpospolita.

09:38

Francúzsky prezident Emmanuel Macron odmietol plánovanú dohodu o voľnom obchode medzi Európskou úniou (EÚ) a juhoamerickým zoskupením Mercosur v jej súčasnej podobe.

Potrebné sú podľa neho rokovania o novej a zodpovednejšej dohode, ktorá bude prihliadať na rozvoj, ochranu klímy a biodiverzitu.

09:24

Tisíce vodičov autobusov vstúpili vo štvrtok v juhokórejskej metropole Soul do generálneho štrajku pre spor týkajúci sa platov. Podľa odborov postihol štrajk 97 percent tamojších autobusových liniek a spôsobil chaos počas rannej dopravnej špičky. Po zhruba 11 hodinách sa však vodičom podarilo so zamestnávateľmi dohodnúť a vrátili sa do práce.

09:13

Slovenský hokejista Martin Chromiak pomohol asistenciou k triumfu Ontaria nad San Jose 3:2 v nočnom zápase AHL. Dvadsaťjedenročný útočník má po 61 dueloch sezóny na konte 29 bodov (13+16).

08:49

Výbor Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE) pre politické záležitosti a demokraciu vyjadril podporu prípadnému prijatiu Kosova do RE. Srbsko toto rozhodnutie odsúdilo ako škandalózne.

08:36

Francúzski politici z celého spektra v stredu vyjadrili zdesenie nad odstúpením riaditeľa parížskej školy, ktorý dostal vyhrážky smrťou za to, že požiadal študentku, aby si v priestoroch školy zložila moslimský závoj.

Premiér Gabriel Attal, bývalý minister školstva, chcel ukázať riaditeľovi podporu a pozval ho v stredu do svojho úradu.

08:24

Šéf ruskej rozviedky Sergej Naryškin navštívil tento týždeň Severnú Kóreu, kde viedol diskusie o bezpečnostnej spolupráci.

Naryškin sa stretol so severokórejským ministrom pre štátnu bezpečnosť Ri Čang-daem.

08:15

Ceny ropy sa vo štvrtok ráno zvýšili a vyrovnali tak časť strát z predchádzajúcich dvoch dní. Od začiatku marca oba hlavné kontrakty posilnili o približne 4,5 % a k zisku za celý mesiac smerujú už tretíkrát po sebe.

08:07

Zástupcovia štátov EÚ sa v stredu večer dohodli na novom kompromise o clách na niektoré ukrajinské poľnohospodárske výrobky, oznámilo belgické predsedníctvo Rady EÚ.

Podľa diplomatov sa do EÚ bude môcť bez cla predávať menej tovaru, ako sa pôvodne plánovalo. Medzi dotknuté výrobky patria vajcia, hydina, cukor a kukurica. Sprísnenie požiadaviek si ešte vyžaduje súhlas Európskeho parlamentu.

07:58

Bývalý americký senátor a demokratický kandidát na viceprezidenta USA Joe Lieberman zomrel v stredu vo veku 82 rokov.

Lieberman zomrel v stredu v New Yorku v kruhu rodiny v dôsledku komplikácií po páde, uvádza sa vo vyhlásení.

Joe Lieberman
Na archívnej snímke Joe Lieberman
07:52

Cirkevní predstavitelia v Jeruzaleme vyzvali v stredu vo svojom veľkonočnom posolstve na “okamžité a udržateľné prímerie” vo vojne medzi Izraelom a palestínskym radikálnym hnutím Hamas v Pásme Gazy.

Zároveň vyzvali na rýchlu distribúciu humanitárnej pomoci v Pásme Gazy, na “prepustenie všetkých rukojemníkov” i na neobmedzený prístup lekárskych tímov k chorým a zraneným.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali