Hintereggerov kuriózny “hetrik”, Bayern sa na šláger naladil víťazstvom

Hintereggerov kuriózny “hetrik”, Bayern sa na šláger naladil víťazstvom

Berlín 24. mája 2020 (TAS/HSP/Foto:TASR/AP-Shakh Aivazov)

 

Rakúsky futbalista Martin Hinteregger z Eintrachtu Frankfurt patril k ústredným postavám sobotného stretnutia 27. bundesligového kola na pôde Bayernu Mníchov. Do siete obhajcu nemeckého titulu skóroval dvakrát, ale pripísal si aj vlastný gól kurióznou pätičkou. Bayern zvíťazil 5:2 a na čele tabuľky si udržal štvorbodový náskok pred Borussiou Dortmund, na ktorej štadión pocestuje už v utorok

Na snímke rakúski hráči oslavujú gól Martina Hintereggera

Hinteregger dvoma presnými zásahmi v rozpätí 52. a 55. minúty znížil na 2:3, no hostia prišli o nádej na bodový zisk po tom, ako inkasovali ešte dvakrát. Záverečný gól padol v 74. minúte, keď sa rakúsky obranca snažil zastaviť striedajúceho Sergea Gnabryho, lopta sa mu zamotala medzi nohami a od päty doputovala až za čiaru. “Bol to jeden z najkrajších vlastných gólov, aké som dal,” žartoval Hinteregger. Jeho mužstvo inkasovalo tretí gól tesne po zmene strán od Poliaka Roberta Lewandowského, ktorý sa v tejto sezóne presadil 27-krát a už vyrovnal svoje maximum z predchádzajúceho ročníka. “Aj v prvom polčase sme urobili niekoľko pozitívnych vecí, ale tento gól nás zrazil. Potom sme ožili vďaka našim dvom gólom, Bayern však dokázal opäť prepnúť na vyšší rýchlostný stupeň. Štvrtý a piaty zásah boli výsledkom našich chýb, no najmä v druhom dejstve sme predviedli solídny výkon,” dodal Hinteregger.

Reklama

Okrem Lewandowského sa strelecky v domácich farbách presadili aj Leon Goretzka, Thomas Müller a Alphonso Davies. Zverenci Hansiho Flicka zaťažili v 27 kolách tejto sezóny kontá súperov už 80 gólmi, čím sa postarali o nový rekord najvyššej nemeckej súťaže. “Nesmieme opomenúť Thomasa Müllera, ktorý využíval priestor nesmierne inteligentne a podieľal sa na viacerých góloch. Frankfurt je veľmi silný pri štandardných situáciách, vedeli sme to, no napriek tomu sme sa na to nepripravili ideálne. Musíme sa z toho poučiť,” povedal Flick na oficiálnej klubovej stránke.

Okrem produktívnej ofenzívy sa Bavori v tomto ročníku prezentujú aj spoľahlivou obranou. Do Hintereggerovho okamihu v 52. minúte, keď skóroval po rohovom kope, neinkasoval brankár Manuel Neuer 516 minút a udržal si čisté konto päťkrát za sebou. “Je úžasné, ako hrá David Alaba v strede obrany, celú defenzívu drží pohromade. Som veľmi spokojný s prvým polčasom, v ktorom sme dominovali. Dúfam, že aj utorňajší súboj bude atraktívny, hoci po ňom ešte nebude o ničom rozhodnuté. Liga je veľmi vyrovnaná, predovšetkým na popredných miestach tabuľky,” dodal Flick.

Reklama

Úradujúci šampión si pred vzájomným duelom so svojím najbližším prenasledovateľom (utorok 26. mája, 18.30 h) udržal náskok a o vedúcu pozíciu nepríde ani v prípade prehry v nastávajúcom šlágri. Odpovedal na dortmundské víťazstvo na trávniku VfL Wolfsburg 2:0. Na štadióne Borussie sa vďaka tomu bude Bavorom podľa Müllera ľahšie dýchať: “Bolo to absolútne kľúčové stretnutie, potrebovali sme zareagovať na víťazstvo Dortmundu. Klobúk dole pred naším tímom, ukázali sme nezlomnosť a nebáli sme sa ísť na limit. Dva inkasované góly nevyzerajú najlepšie, ale celkovo bol výkon veľmi dobrý. Proti Dortmundu nastúpime s obrovským odhodlaním, aj keď sa bude hrať bez divákov. Ideme za naším cieľom a tým je víťazstvo. Tešíme sa na utorok, titul chceme v Mníchove, kde patrí.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali