Biznis značka “Joe Biden”

❚❚

Washington 23. januára 2023 (HSP/kunstler/Foto:TASR/AP-Carolyn Kaster)

 

Samozrejme, škandál s utajovanými dokumentmi “Joe Biden” sa netýka ani tak samotných dokumentov, ako skôr Bidenovej rodinnej firmy, ktorá brala veľké sumy peňazí od pochybných zahraničných záujmov za bližšie nešpecifikované služby. “Joe Biden”, značka, je vlastnená možno až do takej miery, že ho možno nazvať “zapredancom”. Zapredať svoju krajinu je tak trochu vážne, píše James Kunstler vo svojom poslednom príspevku

Joe Biden
Na snímke americký prezident Joe Biden

Napríklad naša krajina je práve teraz hlboko zapletená do vojny medzi klientom Bidenovej rodiny, Ukrajinou, a jej nahnevaným príbuzným, Ruskom. USA len za posledný rok napumpovali do Ukrajiny viac ako 100 miliárd dolárov. To je celkom slušná návratnosť investícií za približne milión, ktorý Hunter Biden vylákal z plynárenskej spoločnosti Burisma. Tvrdí sa, že Ukrajina funguje ako gigantická medzinárodná práčovňa peňazí, najmä odkedy naše ministerstvo zahraničných vecí a spravodajská služba v roku 2014 zvrhli ukrajinskú vládu a dosadili do nej rad poslíčkov.

.

Ukrajina sa nemusela stať geopolitickým ohniskom. Problém sme z nej urobili zámerne. Stratégiu, ak sa to tak dá nazvať, výslovne uviedol minister obrany Lloyd Austin: “Oslabiť Rusko”. Vychádzalo to z neokonzervatívnej teórie hier, podľa ktorej si USA musia udržať aspoň zdanlivú dominanciu nad čo najväčšou časťou sveta – čiže hegemóniu – práve v tom historickom okamihu, keď sa americká ekonomika, kultúra a inštitúcie dostali do stavu kolapsu, ktorý bol viditeľný pre všetkých na svete. Mimochodom, naše úsilie na Ukrajine proti Rusku Rusko len posilnilo – jeho menu, obchodnú bilanciu, vlastnú vnútropolitickú bezpečnosť a vojenskú obranu.

Z ukrajinského fiaska určite profitovali americkí vojenskí dodávatelia a parazitický ekosystém, ktorý sa na ňom živí. Ukrajina z toho až tak veľmi neprofitovala. Aby som bol úprimný a stručný, Ukrajina z toho vyjde ako značne oslabený subjekt bez schopnosti spôsobovať ďalšie problémy v tomto regióne sveta. Práčovňa peňazí sa bude zatvárať. Keď sa tak stane, z Ukrajiny sa budú valiť obvinenia, ktoré do operácií práčovne zapletú mnohých amerických úradníkov vrátane bývalej veľvyslankyne Marie “Máši” Jovanovičovej a jej okolia. Počkajte si na to.

.

Takže ťahanice okolo dokumentov sú dymovou clonou pre tieto rafinované machinácie. Vymenovanie osobitného poradcu Roberta K. Hura, ktorý má vyšetriť aféru s dokumentmi, pretoriánskym generálnym prokurátorom Merrickom Garlandom je poistkou. Úlohou pána Hura je zabrániť akémukoľvek svedkovi vypovedať o týchto záležitostiach pred kongresovým výborom z dôvodu ochrany “prebiehajúceho vyšetrovania”. Môžete sa staviť, že ktorýkoľvek výbor sa tejto kauzy ujme, nájde obchádzky, aby prekonal tento gambit a začal rozpletať podvody v pozadí dokumentov. Bude to škaredé.

Dôkazom toho všetkého je notoricky známy prenosný počítač, ktorý Bidenov rodinný taškár Hunter Biden odložil v opravovni vo Wilmingtone a potom naň “zabudol”, ako sa hovorí. To by ma zaujímalo. Môj psychiater z kresla si myslí, že Hunter v sebe skrýva nie veľmi dobre potláčané želanie zničiť Veľkého, svojho otca, ktorý sa ťažko prehrešil voči svojmu synovi a urobil z neho netvora. (Monštrum skazenosti.) Utajené dokumenty, ktoré Veľký chlap schovával vo svojich rôznych nehnuteľnostiach, sú celkom druhoradé oproti gigantickému zväzku zápisníc o obchodoch s nákupcami vplyvu (a ich fotografiám s Bidenovou bandou), ktoré sú schované na tom rádioaktívnom harddisku.

Nikdy nepochopím – a vy tiež nie -, ako sa “Joe Biden” vyhrabal z potupnej porážky v prvých prezidentských primárkach, aby v superutorku 3. marca 2020 zmietol poľom. Približne v tom istom čase všetci jeho súperi zázračne vypadli z boja o nomináciu. Z centrály Deep State musel vyjsť nejaký odkaz. Kto chcel mať v Bielom dome tohto starého ligotavého podvodníka? Nuž, pravdepodobne jeho starý šéf Barack Obama a takmer všetci v úradníckej sfére, ktorí sú spojení s machináciami na Ukrajine z roku 2014 a potom s nezákonnosťami RussiaGate, ktoré z toho vyplynuli, najmä bývalý šéf CIA John Brennan a jeho kumpáni. Za pána Obamu sa celá vláda USA stala čímsi ako zhnitým polenom zamoreným sviňami podvodov, klamstiev a nekalých praktík. Dosadenie starého bodrého vtáka do Bieleho domu by pánovi Obamovi zabezpečilo skryté tretie funkčné obdobie. Hlavne by to zabránilo obávanému zlatému golemovi populizmu Donaldovi Trumpovi, aby tejto kabale a jej, ehm, záujmom spôsobil akúkoľvek škodu.

Chápeme, ako “Joe Biden” vyhral voľby v roku 2020: prostredníctvom masívneho podvodu, ktorý zosnoval majster podvodov Marc Elias, kráľ trollov Lawfare, ktorý doladil operáciu s poštovými hlasovacími lístkami počas podobne zosnovanej lsti Covid-19 v oblasti verejného zdravia. Tento podlý volebný biznis je, samozrejme, len ďalšou vážnou záležitosťou, ktorá si vyžaduje maximálnu ochranu, aby sa zabránilo akémukoľvek vyšetrovaniu. A predsa sa nám to všetko, monumentálna vládna kriminálna šnúra posledných rokov, rozplýva pred očami – ešte predtým, ako Jim Jordan alebo ktokoľvek iný vyslovil z čela výboru Snemovne reprezentantov “bú”.

Všetko sa to rozpadá – spolu s americkou ekonomikou, našimi inštitúciami a kultúrou. Krycie príbehy Bidenovcov sa rúcajú, vládna cenzúra a propagandistická mašinéria hodila prútik, príbeh Covid-19 vyzerá zo dňa na deň ako organizovaná masová vražda, problémy s volebnými podvodmi stále prenasledujú krajinu napriek všetkým snahám o ich potlačenie – a chmúrna realita sa spája s tým, že Rusko sa chystá upratať neporiadok, ktorý sme narobili na Ukrajine, a v nadväznosti na to tam pravdepodobne predloží hromadu dôkazov o americkej korupcii a darebáctve.

.

“Joe Biden”, prízračný prezident, vstúpil do prechodovej komory a čaká, kým ho s kornútkom čokoládovej zmrzliny v ruke vyhodia do hlbokého vesmíru hanby. Kamala Harrisová sleduje dianie mimo pódia v záchvate úzkosti a depresie. Nechce sa stať prezidentkou – a hádajte čo, nikto si to ani veľmi neželá. Ani ju nebude treba presviedčať, aby odstúpila. Jej hystéria bude taká veľká, že ju nedokážu upokojiť ani hypnotizéri z Intel Community. Bude pred ňou s krikom utekať späť do Kalifornie. Páky kontroly konečne zlyhajú. Rozmarnou náhodou dejín a genialitou otcov zakladateľov pristane v Bielom dome Kevin McCarthy. Stránka sa otočí. Prevrat sa konečne skončil. To je moja fantázia du jour.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

19:24

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok zamietla žiadosť o uvedenie nového lieku na Alzheimerovu chorobu na trh. Riziká vedľajších účinkov lieku vrátane možného krvácania do mozgu vraj prevažujú nad jeho prínosmi.

Biogen
Na archívnej snímke z 11. marca 2020 sídlo spoločnosti Biogen v americkom Cambridge
19:22

Opozičná mimoparlamentná strana Demokrati žiada o zvolanie ekonomickej krízovej rady za účasti odborníkov. Informovala o tom Martina Kakaščíková, hovorkyňa strany, v reakcii na informácie, že Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám EÚ vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

19:00

Sudca vedúci predbežné vyšetrovanie obvinení z korupcie voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza v piatok zamietol jeho žiadosť, aby mohol svedčiť písomne. Vypočutie Sáncheza sa tak uskutoční v plánovanom termíne, teda 30. júla v jeho oficiálnom sídle.

18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

18:29

Zisk francúzskeho energetického koncernu Électricité de France (EDF) v 1. polroku 2024 stúpol o pätinu. Dôvodom bolo zvýšenie výroby elektriny. Štátna firma však varovala, že pokles trhových cien bude mať negatívny vplyv na zisk v druhom polroku.

18:29

Popredný svetový výrobca batérií pre elektromobily, čínska spoločnosť CATL, dosiahla v druhom štvrťroku výrazný nárast zisku, a to aj napriek intenzívnej cenovej vojne.

18:27

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v piatok vyhlásil, že Rusko intenzívne pracuje na zvrátení klesajúcej pôrodnosti v krajine, a varoval, že katastrofálne demografické trendy ohrozujú budúcnosť Ruska.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali