79 poslancov NR SR zmenilo kurz Slovenskej republiky – stávame sa odpaľovacou rampou vojenských útokov na štát, ktorého obete druhej svetovej vojny odpočívajú v našej zemi, pretože im nebolo dopriate vrátiť sa živí domov

79 poslancov NR SR zmenilo kurz Slovenskej republiky – stávame sa odpaľovacou rampou vojenských útokov na štát, ktorého obete druhej svetovej vojny odpočívajú v našej zemi, pretože im nebolo dopriate vrátiť sa živí domov

Bratislava 12. februára 2022 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer,Pixabay)

 

Slovenský národ bol dňa 09.02.2022 vtiahnutý do protiruského bloku na základe zmluvy, ktorej záväznosť presahuje volebné obdobie tejto vlády. Poslanci vládnej koalície zacítili chuť moci bez zodpovednosti a kontroly, takže už by potrebovali iba obyvateľstvo, nad ktorým by mohli vládnuť na základe modelu vymývania mozgov a Štokholmského syndrómu, kedy by sme začali milovať svojich žalárnikov, porušovateľov ústavy, základných ľudských práv a slobôd a pozerali na nich očami vďačnosti, keď trochu uvoľnia reťaz …

poslanci, parlament, NRSR
Ilustračné foto

Tretej mocnosti – teda ani EÚ ani NATO, sme do bezodplatného výlučného užívania odovzdali naše letiská, ktoré sa zmenia na od daní oslobodené vojenské základne, odkiaľ bude možné odpáliť rakety bez nášho povolenia proti komukoľvek a kamkoľvek, pretože už ani vzdušný priestor nebude náš. Politici a médiá nás strašia strašiakom, ktorý neexistuje a toho pravého pred svojím nosom nevidia a nechcú vidieť. Ale beda nám všetkým, keď nastane chvíľa pravdy.

Reklama

Carlo Jean, bývalý generál armádneho zboru a odborník na vojenskú a geopolitickú stratégiu, ako profesor strategických štúdií na Univerzite Luiss v Ríme, ktorý považuje vojnu za nepravdepodobnú, povedal: „ Povedzme to jasne, so 100 000 mužmi Putin nemôže okupovať Ukrajinu, ani dosiahnuť zmenu režimu, to by bolo možné len vyslaním miliónov ľudí do krajiny“. Na otázku uloženia obchodných a politických sankcií odpovedal: „Pre západné krajiny by bolo ťažšie uvaliť sankcie jednohlasne. A v každom prípade nemusia byť účinné, pretože Rusko je lepšie finančne pripravené. V posledných rokoch, využívajúc nárast surovín, zvýšilo svoje dolárové rezervy na viac ako 600 miliárd, zatiaľ čo jeho štátny investičný fond vzrástol z 80 na 200 miliárd dolárov. Kremeľ má teda úplnú kontrolu nad situáciou. Západ však riskuje demontáž jeho spojenectiev, ktoré si vyžaduje predvídavosť a jasnosť“.

Vojnu nechce ani jeden slovanský národ, ani Rusi, ani Ukrajinci a ani Slováci, pretože dôsledky by boli pre nás všetkých rovnako ničivé. Sú tu však  iné vlády, ktoré nás chcú do nej vtiahnuť, čo  si začína uvedomovať aj ukrajinský prezident, takáto slabosť však  môže byť začiatkom jeho konca.

Reklama

Ukrajinská vláda toto umelo vytvorené politické napätie, ktorého pravá príčina je úplne  inde, využíva na odvrátenie pozornosti od vnútorných problémov Ukrajiny, do ktorých vtiahla svojich obyvateľov tým, že slúži cudzím záujmom.

Bývalý boxerský šampión Vitalij Kličko, súčasný starosta Kyjeva, spôsobil šok a nemý úžas, keď obvinil Nemecko z „vlastizrady“ a „neschopnosti zachraňovania“ v súvislosti s rozhodnutím Berlína neposielať Ukrajine zbrane. Z jeho strany to bola reakcia, akoby mu priamo ku kuchynskému stolu dorazili ruské tanky… To skutočné a vážne nebezpečenstvo však hrozí z inej nepredvídateľnej strany strany. Kyjev by mal aj so svojimi „partnermi“  venovať pozornosť bezohľadným akciám polovojenských skupín na Donbase, odkiaľ raz môže vyletieť niečo, čo už nikto nedokáže zastaviť.

Protifašistickí veteráni Donbasu dňa 8. februára 2022 vydali Vyhlásenie pod mottom: „Bojujeme za mier v našej krajine“. Organizácia veteránov v Donbase zahŕňa vo svojich radoch veteránov Veľkej vlasteneckej vojny, bývalých väzňov nacisticko – fašistických koncentračných táborov, obete nacistického prenasledovania, bývalých obyvateľov obliehaného Leningradu, detské obete vojny, veteránov práce, armády, milícií a dôchodcov. Vyzývajú na zastavenie hnedého teroru, upozorňujú na ekonomickú blokádu obyvateľov časti Ukrajiny, napodobňujúcu nacistov okolo obliehaného Leningradu a Stalingradu, upozorňujú, že deti Donbasu žijú v suteréne, Kyjev takmer 8 rokov nevypláca dôchodky obyvateľom Donecka a Luhanska napriek tomu, že na to majú nárok, dlh štátu voči nim sa už približuje k miliarde dolárov. Vo vyhlásení o mieri je uvedené:

1/ Potvrdzujeme právo každého človeka hovoriť jazykom svojich rodičov,

2/ Sme za ľudské právo na život pre všetkých,

Reklama

3/ Bojujeme za mier v našej krajine Donbas.

V mene protifašistických veteránov podpísal Predseda Rady veteránov Nikolaj Stefan.

Nám však do médií okrem svojej fotky minister zahraničných vecí poslal pozdrav, že on  „nevníma“, že by vstup Ukrajiny do NATO mohol byť problémom …( OBSE Istanbul, Astana, Bezpečnostnou radou OSN schválené minské dohody pre Slovensko neexistujú ? )Pri pohľade na fotografie ministrov zahraničných vecí  v „maskáčových róbach“ si však na adresu svojho českého ministra takto povzdychol český komentátor Peter Holec : „Keď toto videl Putin, vraj rozpustil celú ruskú armádu“.

K „perleniu“ britskej ministerky zahraničných vecí takisto nie je možné zaujať žiadny komentár, ten zaslúžene valcuje internet, keď pani ministerka bizarne trvala na tom, že vláda Jej Veličenstva nikdy neuzná regióny Voronež a Rostov ako zvrchované územie Ruska, čo po upozornení veľvyslankyne školáckym spôsobom odôvodnila tým, že si myslela, že tieto regióny sú súčasťou Ukrajiny. Občan si niekedy musí kacírsky pripustiť, že vo svete prichádza k devalvácii vedomostí ministrov zahraničných vecí. Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov sa však s kľudom Angličana a ako pravý anglický gentleman zachoval k dáme s noblesou: Dialóg nazval „podrobným vysvetlením“ na ruskej strane a „nepripravenosťou“ na britskej strane. (Erdogan by si na nej inak zgustol…).

Z údajov dostupných v databáze agregátu OECD BOP6 vyplýva, že od roku 1980 najvyšší  konštantný dlh voči zvyšku sveta nahromadili USA. Druhou najväčšou ekonomikou, ktorá je dnes najviac zadlžená voči zvyšku sveta, je Spojené kráľovstvo. Dolár je takmer jedinečná mena výmeny všeobecne uznávaná po mnoho rokov. Tí, ktorí chceli podkopať jeho monopol v tejto úlohe, dopadli tragicky. Rastúci počet výmen medzi národmi, ktoré sa odtrhli od dolárového systému: Rusko-Čína, Irán-Čína, Afrika-Čína, Južná Amerika-Čína, však podkopáva schopnosť USA udržiavať tento systém. Rusko a Čína pravdepodobne vytvoria spoločný finančný orgán na zníženie závislosti od dolára a váhy sankcií a ciel uvalených USA a Európu. Nie je bez dôležitosti, že nárast inflácie v USA je + 7,5 %, čím  ide o najvyššiu hodnotu za posledných 40 rokov.

Reklama

V roku 2020 spotrebovala Európa 394 miliónov kubických metrov plynu, Čína 320 miliónov. V roku 2019 získalo Rusko stabilné odbytisko na čínskom trhu, keď otvorili plynovod Sila Sibíri s 30 ročnou zmluvou 38 miliárd kubických metrov ročne. Teraz sa skúma ďalší plynovod Sila Sibíri 2, takže ak sa USA podarí zastaviť Nord Stream 2, čo nie je v hospodárskom záujme Nemecka, za čo však lobujú aj niektorí slovenskí europoslanci, Európa tým porazí samú seba. V roku 2021 obchod medzi Ruskom a Čínou prekonal všetky rekordy a dosiahol hodnotu 130 miliárd dolárov, čo predstavuje približne polovicu obchodu medzi USA a EÚ. A tento obchod naďalej rastie. Nemôže byť útechou, keď Japonsko – krajina vychádzajúceho Slnka posiela symbolické množstvo svojho LNG na náš starý kontinent, ktorý dorazí  „už“ v marci …

plyn
Ilustračné foto

Americké vojenské a obranné výdavky zostávajú nedosiahnuteľné. Predstavujú 778 miliárd dolárov v roku 2020v porovnaní s 252 miliardami pre Čínu a 61,7 miliardy dolárov pre Rusko. Čína s Ruskom spolu neminú na ozbrojené sily ani polovicu, ako minú samotné USA. Ale Čína  Rusko sú pred USA( podľa vlastného vyjadrenia Američanov ) v dvoch strategických oblastiach – vesmírna vojna a hypersonické rakety s dovetkom, že nad našimi hlavami je 7 500 aktívnych satelitov.

Keď sa pozrieme na údaje vo vojenských výdavkoch USA a VB s ich útočným potenciálom, tieto dve mocnosti chcú pokračovať v ovládaní celého sveta, avšak ani jeden z nich v prípade konfliktu nepošle na bojisko, do ktorého toľko investovali (žiaľ, iba peňazí) zomierať vlastné deti, tam budú odvelení naši synovia, aby ich životy padli  za obeť ich prosperity a našej národnej katastrofy. 

Kto tu teda robí „hybridnú vojnu“? Keby sme žili v normálnom svete, s normálnou vládou a normálnymi novinármi, manipulácia by nezvíťazila nad realitou. Servilnosť novinárov dosiahla takých rozmerov, že dnes sa stali už priamymi podnecovateľmi ťaženia do vojny svojou nepriateľskou mediálnou kampaňou, produkovanou  na základe falošných, nepravdivých a zmanipulovaných správ z tzv. anonymných zdrojov všetkého druhu, od hocikoho a hocičoho. Stali sa výslovným nástrojom vojny, avšak toto bude platiť iba dovtedy, kým prídu k slovu skutočné zbrane, nielen ich slová, ktorými už teraz zabíjajú. Potom však nastúpi tvrdá a neodvolateľná realita, ktorú už nebude možné zmanipulovať. Bude však neskoro ….

My, Slováci, by sme si priali, aby bolo menej politikov, novinárov a iných zradcov, ktorí sú ochotní a schopní každý deň predávať našu republiku. Čoho budú ešte do roku 2024 schopní ?

A na záver dva body:

1/ Generálny prokurátor Slovenskej republiky JUDr. Maroš Žilinka, PhD., bol vymenovaný do funkcie dňa 10.12.2020  a jeho sedemročné funkčné obdobie potrvá do 10.12.2027. Prezidentka Slovenskej republiky JUDr. Zuzana Čaputová bola inaugurovaná dňa 15.06.2019 na päťročné funkčné obdobie, ktoré jej končí dňa 15.06.2024, teda o tri roky skôr. A keďže matematika nepustí, generálny prokurátor nemá dôvod ísť do politiky, ako sa slaboducho vyjadril minister obrany, to iba vládna koalícia začala takýmto priehľadným jednoplánovým vyhlásením predčasnú volebnú kampaň súčasnej prezidentke, čo potvrdila aj strana SaS hneď po schválení „obrannej dohody“, keď jej na tlačovej konferencii vyjadrila podporu, hoci to bolo neaktuálne a úplne mimo témy.

Oni všetci sú totiž v jednom súdku a musia sa vzájomne podporovať, preto sa tak unáhlene a skratovo prejavili hneď v prvých sekundách po hlasovaní. Počuli sme aj také vyjadrenie, že „ústavný súd nemá čo skúmať ústavné zákony“ , ale po schválení a ratifikácii „obrannej dohody“ spôsobom, akým to poslanci urobili, by bolo pre nich riziko urobiť salto mortale s Generálnym prokurátorom Slovenskej republiky, aj keď je to ich vytúžený sen, ale to by už čaša trpezlivosti slovenskej verejnosti neuniesla. (Inak to vrúcne objímanie medzi ministrom obrany a predsedom branno – bezpečnostného výboru by mohlo byť uverejnené na titulnej strane ktoréhokoľvek LGBT časopisu- je  vidieť, že medzi obidvomi preskočila iskra).

2/ Očakávame, že v takom istom supersonickom tempe bude bezodkladne zvolané mimoriadne zasadnutie parlamentu, na ktorom bude v skrátenom legislatívnom konaní schválená exekučná amnestia bez akýchkoľvek „benefitov“ pre exekútorov a vymáhačských spoločností.

Eva Zámocká

Reklama

 

Vzájomne si pomáhame

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám, že ste si prečítali článok a ak si myslíte, že si zaslúži, aby si ho prečítali viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať, ktoré nájdete pod článkom. Pomôžete tak rozšíriť informačné pole o faktoch, ktoré sa z iných médií verejnosť nemá ako dozvedieť.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:17

Delegácia palestínskeho militantného hnutia Hamas odišla z rokovaní o dočasnom prímerí v Pásme Gazy, ktorá sa koná v egyptskom hlavnom meste Káhira, ale vráti sa na ďalšie rozhovory v utorok.

Včera 19:13

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vyzval izraelského premiéra Benjamina Netanjahua počas telefonického hovoru, aby dosiahol dohodu o prímerí v Pásme Gazy s palestínskym militantným hnutím Hamas. To medzičasom oznámilo, že jeho delegácia odchádza z rokovaní o prímerí, ktoré sa konali v Káhire.

Včera 17:44

Európska centrálna banka zrejme začne uvoľňovať menovú politiku skôr ako americká centrálna banka. To by podľa niektorých ekonómov mohlo mať “negatívny vplyv” na eurozónu.

Včera 17:24

Si Ťin-pching pricestoval na štátnu návštevu Francúzska, informovala čínska televízia.

Podľa európskych masmédií Macron očakáva, že počas rozhovorov bude s čínskym lídrom diskutovať o ukrajinskom konflikte.

Si Ťin-pching uviedol, že počas svojej návštevy Francúzska bude s Macronom diskutovať o vzťahoch medzi oboma krajinami, ako aj o dôležitých regionálnych a medzinárodných otázkach.

Čínsky prezident vo Francúzsku
Na snímke čínsky prezident Si Ťin-pching a jeho manželka Pcheng Li-jüan mávajú na schodoch lietadla po pristátí na parížskom letisku Orly
Včera 17:20

 Tisíce ľudí prišli v Budapešti na Pochod života (Élet menete), ktorým si Maďari pripomínajú obete holokaustu. Podľa servera ma.hu v poradí už 20. pochod sa začal odhalením pamätnej tabule pri príležitosti 80. výročia holokaustu umiestnenej pred synagógou na ulici Dohány, ktorá je najväčšou synagógou v Európe.

Protivládna demonštrácia v Debrecíne
Na snímke ľudia mávajú maďarskými vlajkami na protivládnej demonštrácii, ktorú zorganizoval Orbánov kritik Péter Magyar vo východomaďarskom Debrecíne
Včera 16:56

Európska centrálna banka má obmedzené možnosti, čo sa týka podpory pri transformácii na zelené energie. Povedal to v týchto dňoch guvernér francúzskej centrálnej banky Francois Villeroy de Galhau.

Včera 16:51

Viac ako milión ľudí sa zišlo na brazílskej pláži Copacabana v Riu de Janeiro, kde sa konal bezplatný koncert americkej popovej speváčky Madonny. Išlo o poslednú zastávku jej svetového turné “The Celebration Tour”.

Koncert Madonny na pláži Copacabana
Na snímke americká speváčka Madonna (uprostred) vystupuje počas bezplatného koncertu na pláži Copacabana v brazílskom Riu de Janeiro
Včera 16:45

Vo veku 59 rokov zomrela uznávaná česká herečka Simona Postlerová. Podľa denníka Blesk ju našli v bezvedomí v jej pražskom byte. Diváci si herečku pamätajú z filmov Tancuj, Matyldo, Probudím se včera, Jedna kočka za druhou alebo zo seriálov Docent, Krejzovi či Vyprávěj a poznajú ju aj vďaka dabingu.

česká herecká hviezda Simona Postlerová
Na snímke česká herecká hviezda Simona Postlerová
Včera 16:19

Oceliarne U. S. Steel Košice s dcérskymi spoločnosťami za 1. štvrťrok tohto roku zaznamenali zisk pred úrokmi a zdanením vo výške 16 miliónov dolárov (14,89 milióna eur). Pre porovnanie, za 1. kvartál minulého roku vykázali stratu 34 miliónov USD. O bilancii informovala americká korporácia U. S. Steel, na svojom webe ju zverejnila košická hutnícka spoločnosť.

Včera 16:17

Nedávne ruské rozsiahle raketové a dronové útoky na energetické systémy na Ukrajine spôsobili škody v hodnote vyše jednej miliardy dolárov. Oznámil to ukrajinský minister energetiky Herman Haluščenko.

Včera 16:16

Britský odevný reťazec Next oznámil za 1. štvrťrok rast tržieb nad očakávania a v ich prípade, ako aj v prípade zisku pred zdanením potvrdil výhľad na celý rok.

Včera 15:08

Česko odvoláva ku koncu mája svojho veľvyslanca v Moskve a nevyšle nijakého svojho zástupcu na inauguráciu ruského prezidenta Vladimira Putina. Oznámil to český minister zahraničných vecí Jan Lipavský.

Včera 15:06

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmietol požiadavku palestínskeho militantného hnutia Hamas na ukončenie vojny v Pásme Gazy výmenou za prepustenie rukojemníkov. Znamenalo by to totiž podľa neho, že Hamas zostane pri moci a bude ďalej ohrozovať Izrael. Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja pritom Netanjahua obvinil zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Izraelská vláda oznámila opatrenia na odobratie práv rodín teroristov
Na snímke izraelský premiér Benjamin Netanjahu
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke súťažiaci počas podujatia Kľačianska Podkova v obci Turčianske Kľačany v okrese Martin

Autor: FOTO TASR-Erika Ďurčová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Juraj Tušš

Andrej Sablič

Erik Majercak

Marek Brna

Matúš Pestrý

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali