Spev, tanec a potlesk sprevádzali Buda Spencera na poslednej ceste

Spev, tanec a potlesk sprevádzali Buda Spencera na poslednej ceste

Rím 30. júna 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP/Hermann J. Knippertz)

 

Najbližší, priatelia a kolegovia, početné osobnosti talianskeho verejného a kultúrneho života, ako aj stovky filmových nadšencov nechýbali dnes na poslednej rozlúčke so zosnulým hercom Budom Spencerom v Ríme.

Na snímke Bud Spencer
Na snímke Bud Spencer

Všetci prítomní splnili populárnemu hrdinovi strieborného plátna jeho posledné želanie, v ktorom si neprial smútok, ale tanec za hudobných tónov počas rozlúčky.

Reklama

Na rozlúčke nechýbali manželka Maria, s ktorou Bud Spencer prežil 56 rokov a s ktorou mal tri deti, partner zosnulého z množstva akčných komédií Terence Hill (77), jeho ďalší medzinárodne uznávaný a obľúbený kolega Franco Nero (74), ale ani bývalý prvý muž radnice v Ríme Gianni Alemanno (58) či prezident futbalového klubu Lazio Rím Claudio Lotito (59).

S Budom Spencerom sa však prišli rozlúčiť aj filmový producent Fulvio Lucisano (87), herečka Giovanna Ralliová (81), niekdajší olympijský šampión v boxe Nino Benvenuti (78), scenáristi, režiséri a producenti v jednej osobe Dario Argento (75) a Carlo Vanzina (65), herec Massimo Ghini (61) či ďalší filmový producent Domenico Procacci (56).

Reklama

Keď skromne ozdobená truhla putovala z radnice ulicami Ríma do kostola Santa Maria in Montessanto, nazývanom neoficiálne kostol umelcov, sprevádzali ju nielen filmoví nadšenci, ale aj tóny z obľúbených filmov dvojice Spencer-Hill. Procesiu ulicami Ríma sprevádzal spev, tanec a potlesk, presne v súlade s hercovým posledným želaním.

V samotnom chráme sa s otcom rozlúčila dcéra zosnulého a po nej aj jeho dlhoročný priateľ a filmový partner Terence Hill.

Ani v jednom z týchto príhovorov nezaznela čo len jediná smutná myšlienka, pričom dcéra hovorila o dni šťastia, že práve im sa dostalo takého otca, a nie smútku nad jeho odchodom, kým Terence Hill spomínal na spoločne strávené chvíle počas nakrúcania a pripomenul tiež, že napriek snahe o diétu nevedel nikdy odolať pokušeniu a pri každej možnej príležitosti sa zastavil u svojho kolegu na skvelé cestoviny pripravené jeho manželkou. “Boli sme vždy šťastní, že robíme ľudí aj dnes ešte šťastnými. Majte aj naďalej radosť z našich filmov. Ja nezabudnem na svojho životného priateľa,” uviedol Terence Hill pre internetové vydanie denníka Bild.

Po asi 90-minútovej pietnej slávnosti v kostole privítali stovky fanúšikov, ktorí museli z priestorových dôvodov zostať pred vchodom, truhlu s obrovským aplauzom. Náladu všetkým zlepšili členovia kapely, ktorá naživo hrala pred chrámom. Niektorí z prítomných sa hercom lúčili i bozkom na truhlu.

Samotný pohreb zosnulého sa koná v úzkom rodinnom kruhu. Bud Spencer, vlastným menom Carlo Pedersoli, ktorého dlhší čas sužovali zdravotné problémy, skonal v kruhu blízkych v pondelok večer vo veku 86 rokov.

Reklama

Umelec, ktorý začínal na striebornom plátne ešte v 50. rokoch minulého storočia, tvoril od sklonku 60. rokov filmovú dvojicu s Terenceom Hillom (vlastným menom Mario Girotti), s ktorým nakrútil mnoho úspešných akčných komédií a spaghetti westernov. Ich popularita dosiahla vrchol v 70. rokoch 20. storočia.

Medzi najznámejšie filmy Buda Spencera patria okrem iných Boh odpúšťa… ja nie! (1967), Tromfové eso (1968), Pravá a ľavá ruka diabla (1970), Malý unavený Joe (1972), Ak sa nahneváme, budeme zlí (1974), Policajt v Hongkongu (1975), Charleston (1977), Dvaja ničomníci (1977), Miliónový chrobák (1980), Banánový Joe (1982) či Dvojníci (1984).

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:59

Ruský prezident Vladimir Putin v piatok vymenoval Michaila Mišustina do funkcie predsedu vlády. Predchádzalo tomu schválenie Štátnou dumou, dolnou komorou parlamentu.

Michail Mišustin
Na snímke ruský premiér Michail Mišustin
17:39

Zamestnancom skupiny spoločností Bukóza Holding v okrese Vranov nad Topľou mešká výplata za mesiac marec. Odborári sa so žiadosťou o pomoc obracajú na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a jeho vládu. Firma za zlú finančnú situáciu viní bývalého ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského. Ten reaguje, že problémy firme mohli spôsobiť iné okolnosti.

17:33

Americký prezident Joe Biden plánuje nové clá na dovoz z Číny týkajúce sa strategických odvetví, vrátane elektromobilov.

17:32

Spojené štáty v piatok oznámia nový vojenský balík pomoci pre Ukrajinu vo výške 400 miliónov dolárov (371 miliónov eur). Pod podmienkou anonymity to uviedol americký predstaviteľ.

17:26

Poľsko bude Ukrajine naďalej poskytovať rozsiahlu pomoc, vyhlásil v piatok poľský veľvyslanec na Ukrajine Jarosław Guzy.

17:20

Moslimovia sa v piatok prvýkrát modlili v istanbulskej mešite Kariye, o ktorej prestavbe zo starobylého byzantského chrámu rozhodol turecký prezident Recep Tayipp Erdogan.

17:19

Izraelský bezpečnostný kabinet vo štvrtok večer schválil “mierne rozšíriť” operáciu armády v meste Rafah na juhu Pásma Gazy. Zároveň nariadil svojim vyjednávačom pokračovať v snahách o uzavretie dohody o výmene rukojemníkov s militantným hnutím Hamas.

17:19

Izraelský pozemný útok v meste Rafah na juhu Pásma Gazy by spôsobil humanitárnu katastrofu. V piatok to vyhlásil generálny tajomník OSN António Guterres po tom, ako vyjednávači opustili mierové rokovania v Káhire bez uzavretia dohody.

17:18

Ruská Štátna duma, dolná komora parlamentu, v piatok odsúhlasila Michaila Mišustina za premiéra krajiny.

16:58

Počet štátnych úradníkov narástol v minulom roku o 567 miest. Mzdové výdavky na nich predstavujú 750 miliónov eur. Upozornil na to v piatok poslanec Národnej rady (NR) SR za SaS Vladimír Ledecký na tlačovej konferencii. Poslanec NR SR za SaS Marián Viskupič sa zas obáva, že prijaté výdavkové limity budú len sľubom.

16:56

Výdavkové limity vyrátané podľa doteraz platného zákona nie je možné porovnávať s limitmi podľa vo štvrtok (9. 5.) schválenej legislatívy. Ich výpočet nie je založený na rovnakom základe a nové limity sú vypočítané inou metodikou, upozornilo v piatok Ministerstvo financií (MF) SR.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke výstava Orchidey - skvosty v ríši rastlín v Botanickej záhrade Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach

Autor: TASR – František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali