Klaus: Nemci k nám migrantov vysídlia. Bolo to dlhodobo pripravované

Klaus: Nemci k nám migrantov vysídlia. Bolo to dlhodobo pripravované

Česká republika 17. marca 2016 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Inštitút Václava Klausa usporiadal 15. marca diskusiu na tému migračnej krízy. Svoje ďalšie postrehy ohľadom fenoménu súčasnej masovej migrácie uviedli členovia inštitútu Václav Klaus a Jiří Weigl. Ich názory zverejnil server Parlamentní listy.

Na snímke bývalý prezident Českej republiky Václav Klaus
Na snímke bývalý prezident Českej republiky Václav Klaus

Klaus v úvode uviedol, že 15. marec v súčasnosti získava nový význam. Dôvodom je nebezpečenstvo, ktoré prichádza z Nemecka. A tým je skutočnosť, že masovú migráciu otvorene podporuje nemecká kancelárka Angela Merkelová.

Reklama

Bývalý český prezident tiež vysvetlil, že zničenie blízkovýchodných krajín, spôsobené americkým vývozom revolúcie, vytvorilo migračný potenciál. Avšak samotný potenciál podľa neho nestačil. Muselo prísť pozvanie. A to prišlo.

Nemci budú vysídľovať migrantov

Reklama

Faktory ponuky príchodu utečencov do Európy sú podľa Klausa viaceré. Za prvý z nich považuje zmenu Európy na sociálny štát, kde spoločnosť umožňuje niektorým ľuďom žiť bez toho, aby museli pracovať. Druhým dôvodom je podľa neho prevrat Európy – od národných štátov k Európskej únii – kde kompetencie a zodpovednosť sú rozmazané. Za tretí dôvod považuje fatálny ideologický posun a opustenie tradičných európskych hodnôt a ich nahradenie multikulturalizmom, genderizmom, humanrightizmom, a tak ďalej. Poslednou kvapkou bolo podľa Klausa explicitné pozvanie migrantov.

Za všetkým stojí ambícia vytvoriť novú Európu a nového Európana, ktorý nebude mať národnú identitu a národné korene. Ambícia vytvoriť vyprázdneného jedinca bez identity, ktorý bude „euroobčanom“. To čo sa dnes deje, bolo podľa bývalého českého prezidenta dlho pripravované.

„Nemci sem budú vysídlovať migrantov, to je úplne jasné,” zverejnil server Parlamentní listy vyjadrenie Klausa. “Všetko je potrebné hľadať v neblahej ideológii ľudských práv,” dodal. Podľa Klausa je teraz Nemecko bojiskom Európy, kde sa strhne rozhodná bitka.

Individuálna migrácia je normálna

Jiří Weigl počas diskusie uviedol, že individuálna migrácia je normálna rovnako je normálne pomáhať individuálnym azylom. Avšak nemožno problémy národov riešiť tým, že sa do Európy masovo presťahujú.

Reklama

V súvislosti s migračnou vlnou sa podľa neho útočí na city Európanov. „Hľadajú údajne záchranu, ale vyberajú si najviac sociálne štáty Európy,” povedal na adresu údajných utečencov Weigl.

Dodal tiež je úlohou politika nie je byť precitlivený nad fotografiami tragédií, ale jeho povinnosťou je hájiť záujmy občanov krajiny, ktorí mu dali mandát. Pripomenul, že sýrsky konflikt nie je jediný, v ktorom ľudia nesmierne trpia. Takýchto udalosti bolo mnoho, ale nikoho nenapadlo, aby sa ľudia z postihnutých krajín masovo sťahovali do Európy. Vysvetlil tiež, že za čínskej kultúrnej revolúcie zahynuli desiatky milióny ľudí, ale USA v tom čase neponúkli azyl všetkým Číňanom, ktorí o neho mali záujem kvôli prenasledovaniu. Keby to Spojené štáty podľa neho urobili, dnes by boli jednou z provincií Číny.

Weigl varoval, že v pohybe sú už ďalšie desiatky miliónov ľudí, ktorí môžu do Európy doraziť. Len Nemci počas nadchádzajúcich rokov očakávajú v svojej krajine ďalšie tri milióny migrantov.

Cieľom podľa Weigla nie je pomáhať utečencom, ale dostať čo najviac ľudí z Orientu a Afriky do Európy a presadiť ich prerozdelenie. Prerozdelenie je kľúčové. Merkelová nehovorí o zastavení migrácie ani o jej strope, ale stále presadzuje prerozdeľovanie. Presadzovaná dohoda s Tureckom je podľa neho iba ďalším prostriedkom na prerozdeľovanie.

Európsky azyl

Reklama

Podľa Weigla je nezmysel myslieť si, že v Českej republike (rovnako aj na Slovensku – poz. red.) migranti nebudú. Vysvetlil aj postup, ako sa tam dostanú. Migranti dostanú európsky azyl, bude jednotný európsky štandard v rámci “jednotného celoeurópskeho riešenia”, EÚ presadí dane na utečencov a zo spoločných európskych peňazí budú financovaní, cudzinci budú mať volebné právo. Migranti potom objavia, že v ČR sú nižšie náklady a bude sa im tu lepšie žiť, keď bude jednotná sociálna dávka pre “utečencov”. Neziskovky sa za bruselské peniaze postarajú o to, aby tu mali migranti kde bývať. “Migranti môžu rýchlo začať spoznávať krásy Prahy a zistiť, že v Českej republike sa žije celkom dobre,” povedal Weigl.

A tak podľa neho dôjde k rovnakej situácií ako v Nemecku. Občania Sýrie majú totiž podľa jeho slov historické väzby na Francúzsko a jej elity sú frankofónne. Avšak umelo bolo vyvolané, aby utečenci išli d Nemecka. To dokazuje, že migrácia je neprirodzená a riadená. Rovnako ako môže byť riadené, aby migranti išli do stredovýchodnej Európy.

Weigl upozornil, že keď bude balkánska cesta zatvorená, milióny utečencov zo severnej Afriky prídu cez Taliansko. Migračnú vlnu je podľa neho možné pomerne jednoducho zastaviť. Ale musí existovať vôľa uzavrieť hranice a nikoho nepúšťať.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali