Kušnírovej podozrenie: Podľa správy Kuciaka kolegyni sa na mieste činu malo niečo nájsť. Podozrieva policajného funkcionára, ktorý bol na mieste činu

Kušnírovej podozrenie: Podľa správy Kuciaka kolegyni sa na mieste činu malo niečo nájsť. Podozrieva policajného funkcionára, ktorý bol na mieste činu

Bratislava 4. novembra 2019 (HSP/Foto:SITA/AP-Bundas Engler)

 

Zlatica Kušnírová sa vyjadrila ku správe, ktorú poslal zavraždený novinár Ján Kuciak svojej kolegyni v septembri 2017 v súvislosti tým, že písal o prípadoch Mariana Kočnera a finančnej skupiny Penta

Na snímke sviečky pred portrétom Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej

Podľa matky zavraždenej Martiny Kušnírovej – Zlatice – Ján Kuciak disponoval nejakou kľúčovou informáciou. Má to vraj potvrdzovať správa, ktorú poslal pred smrťou jednej zo svojich kolegýň. “Napísal jej, že natrafil na niečo veľké, že nitky siahajú až do vrcholných poschodí politiky a že verí, že keď to vyjde, tak padne mnoho vysokopostavených funkcionárov,” povedala pre portál Pluska Zlatica Kušnírová.

Reklama

Kuciak v tejto správe písal kolegyni Eve Kubániovej o stretnutí, ktoré mal pár mesiacov pred vraždou: “Ahoj, Evička. Píšem len na telefóne, tak to napíšem stručne. O Kočnerovi som v poslednom čase napísal dosť veľa dosť tvrdých vecí, o jeho podvodoch atď. Tie pravdepodobne prispeli k tomu, že ho polícia začala riešiť. A to ho asi rozčúlilo. No a potom sa mi ozval jeden chlap, ktorý sa s Kočnerom súdil, a rozprával mi o ďalších podvodoch Kočnera, ale hlavne Penty,” písal v správe v septembri 2017 Kuciak.

Novinár Aktualít ďalej kolegyni písal: “Dal mi aj tonu materiálov… Ja som s tým nič nerobil, až kým polícia začala trestné stíhanie pre falšovanie listín v jednej firme Penty. Penta nasadila krízové PR a presviedčali, že ich niekto vydiera, nech počkám a že oni to vysvetlia. Včera na 13.00 som išiel do Digital parku. Medzi iným som im povedal aj to, že jediný, kto mi o tom rozprával, bol ten chlap, čo sa súdil aj s Kočnerom a vyhral. Už 13.20 mi volal Kočner a spustil. Bol nervózny a vypenil. To je zatiaľ celé.”

Reklama

Kušnírová v tejto súvislosti vyslovila podozrenie smerom k polícii. “Je zvláštne, že ani slovko sa k tejto informácii na mieste činu nenašlo. Ja si myslím, že o to sa niekto postaral. Možno to mal na USB kľúči a niekto ho zobral. Jeden z vtedajších policajných funkcionárov nebol na mieste činu iba na druhý deň, ako to odhalili kamery prítomných televíznych štábov, ale už v tú noc, kedy sa našli telá. Máme na to dvoch svedkov. Telefonoval asi hodinu v aute na ulici a bol aj v dome,” dodala Kušnírová.

Jaroslav Zajac

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali