Zeman reaguje na kauzu v Plzni: Kto je schopný znásilniť, môže bojovať za vlasť

Zeman reaguje na kauzu v Plzni: Kto je schopný znásilniť, môže bojovať za vlasť

Praha 17. augusta 2023 (HSP/Foto:Twitter)

 

Bývalý český prezident Miloš Zeman kritizoval ukrajinských utečencov mužského pohlavia v odvodovom veku, píše CNN Prima

Miloš Zeman
Na snímke bývalý český prezident Miloš Zeman

“Keď sem prichádzali utečenci z Ukrajiny, bol som informovaný, že 80 percent z nich sú ženy a deti, a predpokladal som, že zvyšných 20 percent budú väčšinou starší muži a staršie ženy. No zdá sa, že som sa mýlil, alebo tá informácia bola nepresná. Včera ma navštívil starosta mesta Náchod Jan Birke. A ten mi povedal: “Do Náchoda bolo vyslaných tisíc Ukrajincov a značná časť – nehovorím, že väčšina – značná časť sú mladí ľudia,” povedal pre CNN Prima Zeman.

Reklama

Spomenul mediálne známy príbeh znásilnenia dievčaťa v Plzni 18-ročným Ukrajincom.

Zeman uviedol, že “kto vie znásilňovať, vie aj bojovať”. Poznamenajme, že české médiá uviedli, že tento podozrivý je dlhodobým obyvateľom Českej republiky a nie je utečencom.

Reklama

Podľa Zemana sa mladí chlapci nemusia nutne zúčastňovať na bojoch, ale môžu pracovať v zbrojárskych závodoch, odpratávať sutiny, pomáhať v zdravotníctve.

“Nič z toho sa však nedeje – títo ľudia sú v pomerne veľkom počte na našom území a ja sa pýtam prečo,” hovorí bývalý prezident.

Pripomeňme, že súčasný prezident ČR Petr Pavel v komentári k príbehu v Plzni vyzval, aby sa “nehralo na snahy zamerané na rozdeľovanie spoločnosti”, a uviedol, že “konkrétny zločin konkrétneho človeka nemožno zvaliť na celú skupinu”.

 

Prečítajte si tiež:

Reklama

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:13

Nemecký kancelár Olaf Scholz a francúzsky prezident Emmanuel Macron vyzvali na reformy s cieľom zabezpečiť, aby si Európska únia (EÚ) udržala globálnu konkurencieschopnosť. Európa musí byť silným svetovým priemyselným a technologickým lídrom a zároveň musí realizovať svoj cieľ, ktorým je stať sa prvým klimaticky neutrálnym kontinentom, napísali v spoločnom článku, ktorý uverejnil v utorok denník Financial Times.

15:12

Na poľsko-bieloruskej hranici došlo v utorok ráno k incidentu, pri ktorom nelegálny migrant nožom bodol príslušníka poľskej pohraničnej stráže. Pohraničník bol hospitalizovaný a nie je v ohrození života.

14:45

Holandská vláda v utorok oznámila, že bude viesť iniciatívu medzi európskymi krajinami o dodanie protivzdušného systému Patriot Ukrajine.

14:39

Európska komisia (EK) v utorok oznámila, že poskytne 201 miliónov eur z humanitárneho financovania EÚ na pomoc najzraniteľnejším ľuďom postihnutých humanitárnou krízou v Burkine Faso, Kamerune, Čade, Mali, Mauritánii, Nigeri a Nigérii.

14:35

Príčinou minulotýždňového zrútenia terasy reštaurácie na španielskom ostrove Malorka bolo podľa predbežného vyšetrovania preťaženie. Reštaurácii tiež chýbala príslušná licenciu na prevádzkovanie terasy.

14:19

Španielsko v utorok oficiálne uznalo palestínsky štát. Do platnosti vstúpil aj rovnaký krok Nórska a v utorok by to malo urobiť aj Írsko. Hovorkyňa španielskej vlády Pilar Alegría krok svojej krajiny označila za historický deň. Španielsky premiér už predtým uviedol, že hlavným cieľom je pomôcť Izraelčanom a Palestínčanom dosiahnuť mier. “Nie je to rozhodnutie, ktoré prijímame voči niekomu. Už vôbec nie voči Izraelu,” dodal.

14:18

Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó odcestuje v stredu do Bieloruska na pracovnú návštevu, aby sa stretol s predstaviteľmi diktatúry prezidenta Alexandra Lukašenka.

14:12

Britská bezpečnostná spoločnosť Ambrey hlási poškodenie obchodnej lode pri pobreží Jemenu v dôsledku raketového útoku. Plavidlo naberá vodu a je naklonené na jednu stranu.

14:05

Prezident ČR Petr Pavel vo štvrtok v Prahe udelí Rad Tomáša Garrigua Masaryka III. triedy generálnemu tajomníkovi Severoatlantickej aliancie Jensovi Stoltenbergovi. Oznámil to v utorok Pražský hrad.

13:58

Slováci tento rok podali na majstrovstvá sveta (MS) v hokeji o 50 % viac stávok ako vlani. Celková suma stávok v stávkovej kancelárii Fortuna predstavovala viac ako 7,5 milióna eur. Najvyšším vkladom na slovenských hokejistov bolo 9000 eur v zápase s Nemeckom. Celkovo najvyššia výhra bola vo výške 89.000 eur, o čom stávková kancelária informovala v utorok.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ na purpurovom poli pod Tatrami v obci Ľubica pri Kežmarku

Autor: FOTO TASR–František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali