Čaputovej robí kampaň izraelská agentúra, ktorej majiteľ je zapletený do pokusu o štátny prevrat v Čiernej hore. Blaha: Toto je bezpečnostné riziko pre SR!

Čaputovej robí kampaň izraelská agentúra, ktorej majiteľ je zapletený do pokusu o štátny prevrat v Čiernej hore. Blaha: Toto je bezpečnostné riziko pre SR!

Bratislava 25. marca 2019 (HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)

 

V USA stále neutícha škandál okolo údajného ruského zasahovania do amerických prezidentských volieb v roku 2016, ktoré takmer dva roky vyšetruje špeciálny prokurátor Robert Mueller a jeho vyšetrovací tím. Problém, s ktorým sa pasujú Američania, nadobudol ešte obludnejšie rozmery na Slovensku. Dôvodom sú seriózne podozrenia z izraelského zasahovania do slovenských prezidentských volieb, ktoré zatiaľ nikto nevyšetruje, aj keď situácia je mimoriadne vážna

Na snímke zľava Aron Shaviv a Zuzana Čaputová

Svedčia o tom zistenia, že volebnú kampaň kandidátky Zuzany Čaputovej manažuje zahraničný subjekt, ktorým je v tomto prípade izraelská lobistická skupina „Shaviv Strategy and Campaigns“. O tejto skutočnosti informoval poslanec slovenského parlamentu Ľuboš Blaha.

Reklama

 

 

Reklama

Reprezentantom izraelskej agentúry na Slovensku je istý Michal Repa, ktorý otvorene priznáva, že je hlavným strategickým mediálnym poradcom v kampani Zuzany Čaputovej. Zakladateľom a hlavným aktérom „Shaviv Strategy and Campaigns“ je izraelský občan Aron Shaviv, ktorý stál za zvolením aktuálneho izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, keď mu zabezpečil kolosálnu mediálnu kampaň. Netanjahu je známy svojimi krajne pravicovými a nacionalistickými postojmi.

Závažnejšie však je, že Aron Shaviv podľa všetkého stál aj za pokusom o štátny prevrat v Čiernej hore, kvôli čomu ho čiernohorské úrady stále evidujú a vyšetrujú ako podozrivú osobu. Aron Shaviv mal byť v spolupráci s agentom CIA (Assad) dokonca zapletený aj do pokusu o atentát na čiernohorského predsedu vlády, o čom informoval britský denník „The Guardian“. Agentúra Shaviv pomáhala v mediálnej kampani aj krajne pravicovej rakúskej Strane Slobodných (FPÖ).

V pozadí masívnej volebnej kampane donedávna ešte úplne neznámej Zuzany Čaputovej teda stojí rovnaká pochybná izraelská agentúra, aká prednedávnom pomáhala v komunálnych voľbách k zvoleniu terajšieho bratislavského primátora Valla a v Rakúsku pomáhala krajným nacionalistom (Nie každá radikálna nacionalistická strana aj naozaj presadzuje národne záujmy, často len viažu hlasy nespokojných a znemožňujú spoluprácu s ostatnými pronárodnými subjektami /vid prvé kolo prezidentských volieb u nás/). Shavivova agentúra má podľa poslanca Ľuboša Blahu veľmi zaujímavú históriu na Slovensku.

Na Slovensku okrem progresívnym slniečkárom okolo Zuzany Čaputovej  pomáhal v kampani aj primátorovi Vallovi v  Bratislave. V roku 2011 dostal cenu Rising star, za volebné kampane, ktoré organizoval pre pravicu v strednej a východnej Európe.

O Shavivovi písal aj The Times of Israel ako o človeku, ktorý otvoril na Slovensku dvere pre irackých utečencov v roku 2016.

Reklama

V minulosti intenzívne pomáhala v mediálnych kampaniach politikom z KDH. Aron Shaviv sa dokonca osobne stretol s Danielom Lipšicom, o čom sa Shaviv pochválil aj v izraelskej tlači. Zároveň sa však posťažoval, že na Slovensku má povesť izraelského agenta. Počas Radičovej vlády spolupracoval s ministerstvom dopravy, ktoré v tom čase viedol Ján Figeľ. Vďaka tomu dostával Shaviv lukratívne kšefty od KDH. Ak teda v minulosti profitoval Shaviv z kšeftov od KDH, (Kresťania by sa preto mohli zamyslieť, prečo pán Mikloško v druhom kole odporúča voliť práve ultraliberálku Čaputovú, ktorú tlačí Shavivova agentúra) v súčasnosti už dostáva kšefty od Progresívneho Slovenska, konštatoval poslanec Ľuboš Blaha.

Natíska sa teda logická otázka – ako je možné, že lokálna ultraliberálna aktivistka Zuzana Čaputová, ktorá parazitovala na dotáciách z Nadácie otvorenej spoločnosti (Open Society Foundations) a ktorú ešte pred troma mesiacmi na Slovensku nikto nepoznal, sa odrazu stala jednoznačnou favoritkou slovenských prezidentských volieb? Akú rolu zohrala rekordne drahá a mimoriadne profesionálna mediálna kampaň v réžii „Shaviv Strategy and Campaigns“? Aké je skutočné pozadie neuveriteľne toxického spojenia Zuzany Čaputovej s pochybným izraelským lobistom Aronom Shavivom?

Isté je, že pani Čaputová vďačí Aronovi Shavivovi za všetko. On ju vytvoril. A keď si predstavíme, že pani Čaputová by mohla byť prezidentkou Slovenskej republiky, pričom ju zastrešuje také indivíduum ako Aron Shaviv, ktorý zrejme bol pri štátnom prevrate v Čiernej hore, podporoval krajne pravicových nacionalistov v Izraeli a Rakúsku, a dnes podporuje slovenských liberálnych extrémistov, nemožno sa zbaviť pocitu, že ide o flagrantné ohrozenie národnej bezpečnosti Slovenskej republiky. Podľa názoru poslanca Ľuboša Blahu je to jasné bezpečnostné riziko pre Slovenskú republiku.

Gabriel Gačko

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

18:44

Najvyšší súd USA pojednával o tom, či sa na bývalého prezidenta Donalda Trumpa vzťahuje imunita voči trestnému stíhaniu za činy z obdobia, keď pôsobil vo funkcii. Rozhodnutie súdu by mohlo mať ďalekosiahle dôsledky.

Najvyšší súd rozhoduje o imunite Trumpa voči trestnému stíhaniu
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump
18:41

Haitský premiér Ariel Henry odstúpil z funkcie, oznámila jeho kancelária. Otvoril tak cestu k sformovaniu novej vlády v karibskej krajine, ktorú sužuje násilie gangov.

Haitský premiér Henry rezignoval
Na snímke haitský premiér Ariel Henry
18:40

Audit na poľskom ministerstve obrany za predchádzajúcej vlády odhalil množstvo previnení, vrátane krádeže hodnotných predmetov, uviedol námestník ministra obrany Cezary Tomczyk.

18:35

Kozmická loď Šen-čou-18 (Božská loď) s trojčlennou posádkou odštartovala k vesmírnej stanici Tchien-kung (Nebeský palác), uviedli štátne médiá.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali