Vo veku 52 rokov zomrel bývalý brankár a olympijský víťaz Roman Čechmánek

Vo veku 52 rokov zomrel bývalý brankár a olympijský víťaz Roman Čechmánek

Praha 12. novembra 2023 (TASR/HSP/Foto:Facebook/HC Oceláři Třinec)

Aktualizované 12. novembra 17:21

Vo veku 52 rokov zomrel bývalý český hokejový brankár Roman Čechmánek. Okolnosti úmrtia zlatého olympijského medailistu z Nagana 1998 zatiaľ nie sú známe. Čechmánek naposledy viedol mládež v Uherskom Hradišti. V sobotu sa podľa portálu isport.cz cítil zle, neprišiel na zápas a nezdvíhal telefón

Roman Čechmánek
Na archívnej snímke český reprezentačný brankár Roman Čechmánek

Okrem olympijského zlata mal Čechmánek na konte tri tituly majstra sveta (1996, 1999, 2000). So Vsetínom získal v českej extralige päť majstrovských pohárov. Štyri sezóny potom odchytal v NHL v dresoch Philadelphie a Los Angeles. Po návrate zo zámoria chytal aj v Karlových Varoch, Hamburgu či Linköpingu. Aktívnu kariéru ukončil v roku 2009 v Třinci.

Reklama

Čechmánek si naposledy obliekol český dres počas februárovej exhibície vo federálnom derby legiend medzi Českom a Slovenskom. Po Petrovi Klímovi sa stal druhým českým hráčom zo spomínaného výberu, ktorý zomrel v roku 2023. Klíma skonal 4. mája vo veku 58 rokov.

Podľa prvotných informácií by nemalo ísť o samovraždu. V uplynulých rokoch mal Čechmánek vážne finančné problémy, pre ktoré sa postavil aj pred súd. Od roku 2013 sa ocitol v insolvencii, tento rok uviedol, že je bez majetku a býva v prenajatom byte. V roku 2016 bol obvinený z podvodu. V júni mu Olomoucký vrchný súd potvrdil trojročný trest vo väzení s podmienečným odkladom na päť rokov za podvod. Odvolanie bývalého brankára súd ihneď po rozsudku zamietol.

Reklama

Šokujúca správa zasiahla aj súčasného trénera HK Nitra Antonína Stavjaňu, ktorý s Čechmánkom počas aktívnej kariéry hral za Vsetín. Smutnú správu potvrdil aj brat českého kormidelníka Miroslav, ktorý šéfuje hokejovému klubu v Uhreskom Hradišti. “Zažil som ho vo Vsetíne, kde bol od prvopočiatku, ja som tam prišiel až úplne na záver s Tomášom Kapustom. Vo Švédsku sme s HV71 nepostúpili do play off, išiel som tam na baráž a potom už zostal,” citoval isport.cz slová trénera Nitry.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:03

Ruské ministerstvo obrany v sobotu oznámilo prevzatie kontroly nad piatimi obcami v ukrajinskej Charkovskej oblasti a jednou v Doneckej oblasti. Ukrajinské úrady hlásia po ruských útokoch obete na životoch i zranených.

14:02

Slovenská reprezentantka v rýchlostnej kanoistike Dagmar Čulenová obsadila v A-finále K1 na 1000 m na úvodnom podujatí Svetového pohára v Szegede ôsme miesto. Bianka Sidová vyhrala B-finále a celkovo ju klasifikovali na 10. priečke. Deblkanoisti Peter Kizek s Eduardom Strýčkom dopádlovali v B-finále na šiestej pozícii, v konečnom účtovaní boli 15.

14:02

Jeden muž zahynul a ďalší utrpel zranenia pri ukrajinskom dronovom útoku, ktorého terčom bol zaparkovaný kamión v pohraničnej obci ležiacej v ruskej Belgorodskej oblasti. Povedal to v sobotu gubernátor tejto oblasti Viačeslav Gladkov

14:00

Srbský tenista Hamad Medjedovič postúpil do 3. kola dvojhry na antukovom turnaji ATP v Ríme. V sobotnom zápase zdolal 30. nasadeného Španiela Alejandra Davidovicha Fokinu 7:6 (4), 6:4.

13:22

Regionálna vláda zakázala nočný predaj alkoholu a sprísnila jeho konzumáciu na turisticky najviac vyhľadávaných miestach na španielskych ostrovoch Malorka a Ibiza. Nové opatrenia sú súčasťou úsilia obmedziť nadmerné množstvo turistov. Týkajú sa oblastí Llucmajor, Palma a Calviá na Malorke a Sant Antoni de Portmany na Ibize. Úrady na týchto miestach zakázali predaj alkoholu v čase od 21:30 h do 08:00 h.

13:14

Poľská tenistka Iga Swiateková sa prebojovala do osemfinále dvojhry na antukovom turnaji WTA 1000 v Ríme. V sobotnom zápase 3. kola si turnajová a svetová jednotka poradila s Kazaškou Juliou Putincevovou 6:3, 6:4.

13:02

Polícia odvolala pátranie po nezvestnom 13-ročnom Filipovi Blažekovi z považskobystrickej mestskej časti Praznov. Chlapca našli a je v poriadku. Informovala o tom na sociálnej sieti. Po nezvestnom chlapcovi polícia pátrala po tom, čo ešte 9. mája odišiel z bydliska na neznáme miesto.

12:35

Poľský premiér Donald Tusk v sobotu uviedol, že jeho krajina vzdoruje stupňujúcej sa hybridnej vojne. Poľsko takisto pracuje na posilnení svojich východných hraníc.

12:23

Do Českej republiky sa po deviatich rokoch vrátil hokejový šampionát, ktorý v roku 2015 priniesol tamojšej ekonomike 1,5 miliardy Kč (60,16 milióna eur). Český zväz ľadového hokeja v štúdii odhaduje, že tento rok sa príjmy vrátane ubytovania a stravovania vyšplhajú na 2 miliardy Kč.

12:21

Takmer 80 % žien po príchode domov čakajú ďalšie neodkladné povinnosti súvisiace s domácnosťou a starostlivosťou o deti. Z mužov sa k neplatenej práci v domácnosti hlási necelých 17 % a ďalších 43 % čiastočne. Vyplýva to z aktuálneho prieskumu 365.bank, ktorý sa uskutočnil na pracujúcich ľuďoch s deťmi vo veku od 3 do 25 rokov a na dospelej bezdetnej populácii. Zúčastnilo sa ho 1050 respondentov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke samozber jahôd v Návojovciach

Autor: TASR-Radovan Stoklasa

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali